slim_sandman Napisano 20 Lipiec 2004 Share Napisano 20 Lipiec 2004 Witam wszystkich, nareszcie zaczynam coś nowego. Będę próbował stworzyć rower, nie jakiś tam wypas tylko taki jaki mam. Robie tak też dlatego że ciężko było by mi znaleść jakieś fotki (a raczej nie chce mi sie szukać fotek, wole zacząć robić :) ) Na początek zamieszczam render koła. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
v1ck Napisano 20 Lipiec 2004 Share Napisano 20 Lipiec 2004 no narazie wyglada niezle :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 21 Lipiec 2004 Share Napisano 21 Lipiec 2004 slim sandman mam przewidzenia czy widze tylko felge ? i kilka szprych ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
darkelf Napisano 21 Lipiec 2004 Share Napisano 21 Lipiec 2004 felga jest za gleboka i za smooth na rogach. tak m isie wydaje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
javor Napisano 21 Lipiec 2004 Share Napisano 21 Lipiec 2004 jaki to rower??? bo jakaś ta piasta mi się dziwna wydaje :| czego mówisz że to żaden wypas ... przecierz te obręcze to właśnie wypas :] o ile dobrze widze to takie których prawie nie da się skrzywić (tradycyjnym sposobem oczywiście) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 21 Lipiec 2004 Share Napisano 21 Lipiec 2004 narazie malo jest do oceniania ale jak rower bedzie taki jak kolo to bedzie piekny:D:D jaki rower???? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LittleDog Napisano 21 Lipiec 2004 Share Napisano 21 Lipiec 2004 Zapowiada sie obiecujaco ! Fajna felga, tylko te szprychy cos tak mi tutaj za bardzo zaplaczone :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kris_R Napisano 21 Lipiec 2004 Share Napisano 21 Lipiec 2004 Jeszcze modeling dobrze się nie rozkręcił a ja juz tekstur nie moge się doczekać :) chyba dzikus jestem... koło jest ekstra! dawaj dalej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slim_sandman Napisano 21 Lipiec 2004 Autor Share Napisano 21 Lipiec 2004 Chyba inaczej rozumiemy słowo wypas, miałem na myśli że to nie będzie zjazdówka na tarczach z całym osprzetem z Deore XTR :-) ale mój rowerek nie jest chyba taki zły, wszyscy pytają więc zamiszczam fotke. A ta felga (kosztowała 50 zł razem ze szprychami i kijową piastą) mi się nie podoba bo za kanciata wyszła i będę ją poprawiał (wypiołem koło i moge teraz zacząć oponke :-P, jak coś będę miał to wrzuce. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slim_sandman Napisano 22 Lipiec 2004 Autor Share Napisano 22 Lipiec 2004 Troche przez nocke posiedziałem nad oponą, ale nie bardzo mi wyszło. Skopałem siatke i ciężko mi będzie teraz te bugi zlikwidować, a jak by mi się udało bo i tak za gęsta siatka by była i chyba 100 000 poly by opona miała. Więc zaczynam jeszcze raz. A to co zrobilem to wrzucam tak żeby nie było że nic nie robie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slim_sandman Napisano 22 Lipiec 2004 Autor Share Napisano 22 Lipiec 2004 to jeszcze nie koniec, ale już nie będę zaczynał od nowa, oponka będzie wygladać mniej więcej tak, tylko jej jeszcze boki trzeba dorobić (wygląda chyba troche lepiej niż ta wyżej (jak narazie to co widać to 8404 poly) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ka21k Napisano 22 Lipiec 2004 Share Napisano 22 Lipiec 2004 Jak to poskladasz do kupy to bedzie ze 400000 poly :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slim_sandman Napisano 22 Lipiec 2004 Autor Share Napisano 22 Lipiec 2004 Miałem iść spać ale jeszcze posiedziałem, nie wiem jak to wyrenderuje na koniec, jak już za rok skończe, chybaz zostawie kompa i se wyjade na 2 miesiące. Cała oponka ma 38 000 poly, z meshsmoth na jeden (żeby była mniej kanciata i taka jest na renderze 154 000 :-P ). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 22 Lipiec 2004 Share Napisano 22 Lipiec 2004 ladnie moj komp juz w tym momencie by odpadl :} no teraz kolo sie prezentuje znacznie lepiej :) widze ze to bedzie wip od pierwszego boxa do ostatniej szprychy :> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartq Napisano 23 Lipiec 2004 Share Napisano 23 Lipiec 2004 Radzę ci uważać z tymi szczegółami - ja u siebie nie chamferowałem kostek bieżnika a i tak cały rower wyszedł na ponad milion poly :/ Acha i nyple masz chyba za chude =] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slim_sandman Napisano 23 Lipiec 2004 Autor Share Napisano 23 Lipiec 2004 Z tymi nyplami masz racje, są za chude, ale jak je robiłem to mój rower stał w piwnicy i ich nie widzałem, miałem tylko średnie zdjęcie. Teraz koło leży obok mnie :-p, i poprawie jeszcze nyple i zrobie od nowa felge, bo kształt się mi nie podoba i dziurki nie wyszły :-P. Dzieki za posty !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blood_brother Napisano 23 Lipiec 2004 Share Napisano 23 Lipiec 2004 A czy ten bieznik nie lepiej by bylo zrobic displacem?? Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slim_sandman Napisano 23 Lipiec 2004 Autor Share Napisano 23 Lipiec 2004 nie wiem troche nie bardzo, bo kostki wychodzą z bierznika pod różnymi kątami ale za pomocą bump chce zrobić napisy na oponie, ale to dopiero przy teksturowaniu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slim_sandman Napisano 23 Lipiec 2004 Autor Share Napisano 23 Lipiec 2004 Idąc za radą Bartqa, popracowałem troce nad zmniejszeniem ilości poly, głównie szprych i felgi. Zrobiłem też nowe nyple, te mają już normalny rozmiar. Felga właściwie też jest nowa, ze starej został tylkorozmiar :-p. Całe koło tj. Piasta (jeszcze nie skończona), szprychy nyple, felga, opona na 50 000 poly, wiec nie jest źle, do miliona powinienem dobić, a wtedy żeczywiśnie będę musiał zostawić kompa z renderem na 2 tygodnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slim_sandman Napisano 28 Lipiec 2004 Autor Share Napisano 28 Lipiec 2004 Troche mnie nie było ale to dlatego że plik maxa mi się wysypał i kilka rzeczy robiłem jeszcze rez (na szczęście nie opone :-p) Dorobiłem jeszcze zacisk koła Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slim_sandman Napisano 28 Lipiec 2004 Autor Share Napisano 28 Lipiec 2004 No i render z drugiej strony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 28 Lipiec 2004 Share Napisano 28 Lipiec 2004 ladna dokladnosc tylko zastanawiam sie po co ? z daleka i tak nie bedzie widac tych detali , wiec wystarczyla by texturka, ale bardzo lubie skomplikowane, szczegulowe obiekty :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wielka_Siostra Napisano 28 Lipiec 2004 Share Napisano 28 Lipiec 2004 Porażająca dokładność! Lubię takie dłubanie;-) Czekamy na resztę:-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gd18 Napisano 29 Lipiec 2004 Share Napisano 29 Lipiec 2004 łożyska chyba też są wśrodku :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 29 Lipiec 2004 Share Napisano 29 Lipiec 2004 kolo jest wypas rob szybciej;) bo jak tak dalej pojdzie to bedzie SUPER a chce koncowe renderki luknac:D:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartq Napisano 29 Lipiec 2004 Share Napisano 29 Lipiec 2004 Eh jak widze te szczegóły to aż nabrałem ochoty na dokończenie swojego bika (lekko się zmienił więc jest co dokańczać :) ). Może niedługo pojawi się (a raczej powróci) kolejny rowerowy wip :). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slim_sandman Napisano 29 Lipiec 2004 Autor Share Napisano 29 Lipiec 2004 ostatnio był mały przestój bo kończyłem (a raczej próbowałem zrobić normalnie wyglądającego rendera) golfa. Ale od jutra zabieram się za rowerek, spróbuje zrobić chociaż dolną część amortyzatora. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pussik Napisano 31 Lipiec 2004 Share Napisano 31 Lipiec 2004 Aleee szczegółowość. :-) Drobinki pyłu jeszcze!. :) Ps: te bugi w modelu wyglądają jak orginalne uszkodzenia bieżnika od nawierzchni. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slim_sandman Napisano 31 Lipiec 2004 Autor Share Napisano 31 Lipiec 2004 Chciałem przed wyjazdem na wakacje zrobić cały amortyzator, ale nie dałem rady (planowanie zakupy itp.), zamieszczam rendera z tym co udało mi sie wyskrobać, napiszcie co sądzicie, za tydzień wracam i ostro się biore. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slim_sandman Napisano 21 Sierpień 2004 Autor Share Napisano 21 Sierpień 2004 troche długo to trwało ale kolejny kawałek amorka już jest, troche detali jeszcze zostało do zrobienia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greg_jg Napisano 21 Sierpień 2004 Share Napisano 21 Sierpień 2004 nie ma to jak dbałość o detale Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slim_sandman Napisano 24 Sierpień 2004 Autor Share Napisano 24 Sierpień 2004 troche posiedziałem i zrobiłem hamulce: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uncle Napisano 24 Sierpień 2004 Share Napisano 24 Sierpień 2004 fuj, rst:) nie modeluj tej kupy!:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slim_sandman Napisano 24 Sierpień 2004 Autor Share Napisano 24 Sierpień 2004 Robie taki rower jaki mam, niestety nie stać mnie na nic lepszego :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Im@ginner Napisano 24 Sierpień 2004 Share Napisano 24 Sierpień 2004 Jak dla mnie bajer. Nie wiem, gdzie znajdujesz siły na takie dłubanie :) No i rób szybko teksturki :) pozdr, Imaginner Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slim_sandman Napisano 24 Sierpień 2004 Autor Share Napisano 24 Sierpień 2004 teksturek szybko nie będzie bo jak zrobie teksturki to siły na dłubanie zacznie ubywać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
soshka.cg Napisano 24 Sierpień 2004 Share Napisano 24 Sierpień 2004 Widzę że dbasz o szczegóły i chwała Ci za to. Ale na razie jeszcze mało tego trochę więc poczekam sobie na rozwój Twojego rowerka z krytyką. Mogę tylko zasugerować abyś już z góry obmyślił sobie charakter końcowego renderka co by się nie bawić w dłubanie i niepotrzebne obciążanie komuterka i swojej cierpliwości w szczegółach które i tak nie będą widoczne. pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michas Napisano 24 Sierpień 2004 Share Napisano 24 Sierpień 2004 Narazie sprawnie idzie :-) Nie ma sie czego czepic. Oby wszystko szło tak dalej :> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi