Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Witajcie!

Wiecie może jak zwiększyć rozmiar linii cięcia seams w maxie 2012? Bo powinny być niebieskie wyróżniające się, ale u mnie niestety praktycznie ich nie widać. Trzeba bardzo mocno przybliżyć aby widzieć że jest to niebieska linia.

Pozdro!

• Odpowiedzi 13
  • Wyświetleń 1,5k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano
  • Autor

hehe :) A tak serio, da się zmienić jakoś ten rozmiar bo w biblii nie mogę znaleźć a wydawało mi się że wcześniej widziałem tą opcje.

Napisano

Kiedyś coś tam chyba było, poszukaj w ustawieniach viewportu. Może w ustawieniach unwrapa... ja teraz renderuję, więc nie za bardzo mogę poszukać.

Napisano
  • Autor
W panelu w UVW Uwrap w rolecie "Display" zobacz czy masz zaznaczone Thick i Map Seams

Tak mam, ale to nic nie pomaga.

Napisano

Zmień drivery z Nitrousa na OpenGL i bedzie git.

Napisano
  • Autor

Tak zrobiłem, dzięki i faktycznie widać lepiej aczkolwiek nie jest to jakieś super wyraźne i zauważyłem, że w openGL spadła mi liczba FPS a w Nitrous miałem więcej tak samo jak w direct3d. Pokombinuje jeszcze z tym może to wina ustawień karty?

Napisano

Nie, nie, karta nie. Wiem że czasem też tak mam, a innym razem jest jak najbardziej w porządku.

Zobacz jak sytuacja wygląda jak się przesiądziesz z widoku perspective na ortographic. Nie mogę niestety Ci nic dokładniej powiedzieć bo od dłuższego czasu takiego problemu nie miałem. A może skala sceny?

Napisano

Przełącz na direct3d 9, będzie normalnie i szybciej niz openGL.Nitrous w 2012 ma różne dziwne bugi.

Napisano
  • Autor
Przełącz na direct3d 9, będzie normalnie i szybciej niz openGL.Nitrous w 2012 ma różne dziwne bugi.

Tak, ale z kolei na direct 3d tnie mi się obraz przy obracaniu... Kupiłem tą Nvidie gtx560 i same problemy widzę.

Mam pytanie zupełnie odbiegające od tematu -> Ma ktoś może linka do najnowszego pluginu physX SDK ? Albo może mi wytłumaczyć czemu jak zakładam konto http://supportcenteronline.com/ics/support/default.asp?deptID=1949 nie zostaje aktywowane, trzeba czekać aż zatwierdzą czy co?

Napisano

Słuchaj, w Unwrapie jest zakładka "Configure. Tam masz "display" i dwie opcje - Thick i Thin. Bawiłeś się tym?

Napisano

Thin i Thick nic nie da, u mnie też czasem sie tak robi w nitrous, cholera wie czemu.Sprawdzałem na różnych sterach, z thick i bez, i dalej to samo.