Napisano 19 Kwiecień 201212 l ...zrobiłem stronkę dla mojego Synka Internetowego... bo chyba na nią zasłużył... opieprz mile widziany...:))) http://www.arkadiuszmakowski.czest.pl/
Napisano 19 Kwiecień 201212 l ... to ja sobie pozwolę... jeśli sobie pozwolić mogę... i choć bym nie mógł... to pozwalam sobie pozwolić... ;) graficznie jest ok, człowiek się skupia na fotografiach, nic nie rozprasza, nie ma zbędnych zbędności... ... ale jest problem z nawigacją... można się tam pogubić... bo jak gdzieś wejdę, to muszę z tamtąd wyjść... a to znaczy, że muszę się cofać... a ja już się w życiu dosyć nacofałem... i nie chcę się cofać na stronie...;)
Napisano 19 Kwiecień 201212 l Autor pozwolę się zapytać co jeszcze można zrobić.... POTFOLIO... tam są działy... jak wejdziesz w dział u góry są pozostałe działy bez cofania.... może jakaś podpowiedź... ja dotąd w przeglądarkach nie zlikwidowano cofnij bo działa szybko i jest najbardziej używanym przyciskiem w komputerze i to używanym bezwiednie....:)))).. to nie jest sklep tylko strona artystyczna i jak na taką kategorię to nawet mi trochę wstyd, że jest tak poprawnie z nawigacją... ale wiem, że zdjęć będzie przybywać więc jakichś porządek musi być...
Napisano 27 Kwiecień 201212 l Hej! Projekt mi się całkiem podoba, eksponuje fotografie, które są ŚWIETNE. Temat kodu sobie odpuszczę. Takie widoki przyprawiają mnie, front-end developera, o palpitacje serca. ;) Jeżeli chodzi o to by link (np. "przyroda" w portfolio) "przewijał" bezpośrednio na wysokość działu ze zdjęciami: należy dodać na elemencie otaczającym dział (lub znajdującym się na tej wysokości) identyfikator np.: id="portfolio-przyroda". Następnie link kierujący do wspomnianego działu zmodyfikować w następujący sposób PRZYRODA No i załatwione. Chyba, że miałeś coś innego na myśli @dziadek3D? :) Pozdrawiam, Artur
Napisano 27 Kwiecień 201212 l najlepszym rozwiązaniem byłoby dodatkowe menu... które z każdej pozycji na stronie pozwoliłoby przejść do każdej kategorii... zaprojektowanie menu... to już czysta fantazja jak i gdzie :)
Napisano 30 Kwiecień 201212 l Estetycznie bardzo ok, ale niestety menu w tym miejscu jest niekoniecznie user friendly - wiadomo, że odruchowo szuka się go gdzieś na górze. Z czysto technicznych rzeczy, to niestety widać w menu kompresję jpg, poza tym niepotrzebnie jest tam JS. Myślę, że zmyślnie skonstruowane sprajty z png z ładnym css'em, nie będą zajmować więcej, a strona zyska na dostępności (i nie będzie potrzebny preloading obrazków). Dopatrzyłem się jeszcze tabelek :S Bardzo ładne, ale html+css wypadałoby dopieścić :)
Napisano 30 Kwiecień 201212 l Strona ładna i estetycznie spójna. Gradienty i tło ucierpiało na konwersji do jpga. Polecam to rzeczy w monochromatycznych używać png ze zindeksowaną paletą kolorów. Na tła powinno starczyć 128 kolorów a na gradienty i napisy w przyciskach powinno styknąć 64. Ostatecznie mogą zajmować troszeczkę więcej kilobajtów niż jpg ale jakość, w przypadku monchromu będzie radykalnie lepsza. Jednak... :::Dziadku i ... Tormie Polecam ...się nauczyć: ...Stosowania znaków przestankowych::: Dla........ szacunku języka... i czytelnika,,, ...to jest forum A NIE INFOGRAFIKA,,,
Napisano 2 Maj 201212 l Autor ...ale... ja się.... tak jąkam... a Synek to dziedziczy genetycznie... są teraz różne dni przeciw homofobi... a jąkała też człowiek.... i potrzebuje tolerancji....:)))
Napisano 24 Maj 201212 l przyjemna dla oka, schludna, sterylna;) Przyczepiłbym się jedynie do tego, że po kliknięciu na odpowiednią kategorię, część opisowa pojawia się na dole strony przy jednoczesnej zmianie grafiki u góry. Na moim monitorze dół strony nie jest widoczny, za każdym razem muszę przewijać, żeby ogarnąć całość.
Napisano 24 Maj 201212 l Autor Synek jest wiekloformatowy... dlatego wymyślono kółko w myszce i 22' monitory HD i większe.... targetem nie są podołkowce i smartfony....:)))
Napisano 24 Maj 201212 l Tak jak pisali wyżej - schludna i przejrzysta, ale dla mnie trochę za bardzo szaro-buro-mdła.Poza tym ok :)
Napisano 24 Maj 201212 l Autor strona nie powinna być konkurencją dla autora zdjęć... zwłaszcza że są dobre i bronią się same... pokora to zaleta twórcy strony....:)))