dziadek3D Napisano 19 Kwiecień 2012 Napisano 19 Kwiecień 2012 ...zrobiłem stronkę dla mojego Synka Internetowego... bo chyba na nią zasłużył... opieprz mile widziany...:))) http://www.arkadiuszmakowski.czest.pl/
torm Napisano 19 Kwiecień 2012 Napisano 19 Kwiecień 2012 ... to ja sobie pozwolę... jeśli sobie pozwolić mogę... i choć bym nie mógł... to pozwalam sobie pozwolić... ;) graficznie jest ok, człowiek się skupia na fotografiach, nic nie rozprasza, nie ma zbędnych zbędności... ... ale jest problem z nawigacją... można się tam pogubić... bo jak gdzieś wejdę, to muszę z tamtąd wyjść... a to znaczy, że muszę się cofać... a ja już się w życiu dosyć nacofałem... i nie chcę się cofać na stronie...;) 1
dziadek3D Napisano 19 Kwiecień 2012 Autor Napisano 19 Kwiecień 2012 pozwolę się zapytać co jeszcze można zrobić.... POTFOLIO... tam są działy... jak wejdziesz w dział u góry są pozostałe działy bez cofania.... może jakaś podpowiedź... ja dotąd w przeglądarkach nie zlikwidowano cofnij bo działa szybko i jest najbardziej używanym przyciskiem w komputerze i to używanym bezwiednie....:)))).. to nie jest sklep tylko strona artystyczna i jak na taką kategorię to nawet mi trochę wstyd, że jest tak poprawnie z nawigacją... ale wiem, że zdjęć będzie przybywać więc jakichś porządek musi być...
kots Napisano 27 Kwiecień 2012 Napisano 27 Kwiecień 2012 Hej! Projekt mi się całkiem podoba, eksponuje fotografie, które są ŚWIETNE. Temat kodu sobie odpuszczę. Takie widoki przyprawiają mnie, front-end developera, o palpitacje serca. ;) Jeżeli chodzi o to by link (np. "przyroda" w portfolio) "przewijał" bezpośrednio na wysokość działu ze zdjęciami: należy dodać na elemencie otaczającym dział (lub znajdującym się na tej wysokości) identyfikator np.: id="portfolio-przyroda". Następnie link kierujący do wspomnianego działu zmodyfikować w następujący sposób PRZYRODA No i załatwione. Chyba, że miałeś coś innego na myśli @dziadek3D? :) Pozdrawiam, Artur
torm Napisano 27 Kwiecień 2012 Napisano 27 Kwiecień 2012 najlepszym rozwiązaniem byłoby dodatkowe menu... które z każdej pozycji na stronie pozwoliłoby przejść do każdej kategorii... zaprojektowanie menu... to już czysta fantazja jak i gdzie :)
wujek_kane Napisano 30 Kwiecień 2012 Napisano 30 Kwiecień 2012 Estetycznie bardzo ok, ale niestety menu w tym miejscu jest niekoniecznie user friendly - wiadomo, że odruchowo szuka się go gdzieś na górze. Z czysto technicznych rzeczy, to niestety widać w menu kompresję jpg, poza tym niepotrzebnie jest tam JS. Myślę, że zmyślnie skonstruowane sprajty z png z ładnym css'em, nie będą zajmować więcej, a strona zyska na dostępności (i nie będzie potrzebny preloading obrazków). Dopatrzyłem się jeszcze tabelek :S Bardzo ładne, ale html+css wypadałoby dopieścić :)
Monio Napisano 30 Kwiecień 2012 Napisano 30 Kwiecień 2012 Strona ładna i estetycznie spójna. Gradienty i tło ucierpiało na konwersji do jpga. Polecam to rzeczy w monochromatycznych używać png ze zindeksowaną paletą kolorów. Na tła powinno starczyć 128 kolorów a na gradienty i napisy w przyciskach powinno styknąć 64. Ostatecznie mogą zajmować troszeczkę więcej kilobajtów niż jpg ale jakość, w przypadku monchromu będzie radykalnie lepsza. Jednak... :::Dziadku i ... Tormie Polecam ...się nauczyć: ...Stosowania znaków przestankowych::: Dla........ szacunku języka... i czytelnika,,, ...to jest forum A NIE INFOGRAFIKA,,,
dziadek3D Napisano 2 Maj 2012 Autor Napisano 2 Maj 2012 ...ale... ja się.... tak jąkam... a Synek to dziedziczy genetycznie... są teraz różne dni przeciw homofobi... a jąkała też człowiek.... i potrzebuje tolerancji....:)))
Traitor Napisano 2 Maj 2012 Napisano 2 Maj 2012 Stronka przyjemna, klarowna, milo sie oglada zawartosc.
Faun Napisano 24 Maj 2012 Napisano 24 Maj 2012 przyjemna dla oka, schludna, sterylna;) Przyczepiłbym się jedynie do tego, że po kliknięciu na odpowiednią kategorię, część opisowa pojawia się na dole strony przy jednoczesnej zmianie grafiki u góry. Na moim monitorze dół strony nie jest widoczny, za każdym razem muszę przewijać, żeby ogarnąć całość.
dziadek3D Napisano 24 Maj 2012 Autor Napisano 24 Maj 2012 Synek jest wiekloformatowy... dlatego wymyślono kółko w myszce i 22' monitory HD i większe.... targetem nie są podołkowce i smartfony....:)))
QbisieQ Napisano 24 Maj 2012 Napisano 24 Maj 2012 Tak jak pisali wyżej - schludna i przejrzysta, ale dla mnie trochę za bardzo szaro-buro-mdła.Poza tym ok :)
dziadek3D Napisano 24 Maj 2012 Autor Napisano 24 Maj 2012 strona nie powinna być konkurencją dla autora zdjęć... zwłaszcza że są dobre i bronią się same... pokora to zaleta twórcy strony....:)))
Rekomendowane odpowiedzi