Napisano 29 Maj 201212 l Witam W tej części forum jeszcze nie gościłem. Dzisiaj chciałbym zaprezentować Wam film promocyjny, który miałem przyjemność realizować. Sam tytuł niewiele mówi, nie będę opisywał działalności firmy. Zainteresowani jakoś znajdą adres strony i się tam udadzą. Teraz trochę konkretów Wykorzystane modele powstały przy okazji innego zlecenia dla tego samego klienta. "Malowania" pojazdów dostarczył klient. Za całą animację, textury, oświetlenie, rendering i kompozycję odpowiedzialna była jedna osoba - czyli ja. Całość renderowana na jednym komputerze:) Dźwięk - dla wytrwałych na końcu filmu info. Teraz trochę liczb: 133h - tyle zajęło mi przygotowanie animacji, oświetlenie, kompozycji itd (w tym draftowy render ujęć) 182h - tyle trwał render w małym HD Tyle gadania, czas na oglądanie: Oraz w bonusie scenki, które odpadły: Pozdrawiam Edytowane 30 Maj 201212 l przez HummFred
Napisano 29 Maj 201212 l Gratuluję. Świetnie wyszło. Animacja wyszła naprawdę płynnie i realistycznie. Może nie ma zbyt długiej tej animacji ruchu samochodów, ale naprawdę na duży plus. Całkiem nieźle również dym wyszedł. W tej części nie gościłeś, ale czy to też debiut tak ogólnie jeśli chodzi o animację? Edytowane 29 Maj 201212 l przez Adek
Napisano 30 Maj 201212 l zgadzam sie sympatycznie wyszlo. Jak na jedna osobe to naprawde nice efekt koncowy. NIe wchodzac w szczegoly to mnie osobiscie nie pasuej sekun da 024-027 - mini wjezdza na pelnym gazie , ostro hamuje- dymy itp. (apropos dumy fjumowe?), natomiast opla wepchalo w kadr trzech chlopa, pozniej cofa juz bardziej dynamicznia, jednak sam wjazd slabszy. pzdr
Napisano 30 Maj 201212 l Autor Dziękuję za komentarze:) Adek - jest to mój debiut jeśli chodzi o wykonanie filmu samodzielnie. jaras - samochody są zrigowane w prosty sposob. Karoseria, koła i zaciski hamulcowe mają podpięte kontrolery. Kontrolery są wpięte w system MadCar. Można oczywiście podpinać obiekty bezpośrednio, ale to strasznie obciąża cała scenę. Najwięcej zabawy jest ze sparametryzowaniem samochodu - przyczepność opon, masa, grawitacja, skok spręzyn itp. Zanim uzyskałem końcowy efekt było sporo prób. Żałuje, że w trakcie tworzenia nie miałem dostepu do np. joysticka czy kierownicy - MadCar pozwala na kotrolę pojazdu także za pomocą kontrolerów gier. slowmotion - końcowa sekwencja nie była wcześniej rozplanowana. Zaproponowałem właśnie taki wjazd kombi (w stylu niepokornego przedstawiciela handlowego) - pomysł spodobał sie klientowi.
Napisano 30 Maj 201212 l Nie wiedziałem kto robił video, ale bardzo dobrze się do tego pracowało :). Moim zdaniem, świetna robota! - Piotr
Napisano 30 Maj 201212 l HummFred, wyszło mega superowo, a jeszcze że sam ogarnąłeś taki kawał roboty to w ogóle pełen szacunek! Gratulacje! ps. Jakaś ta Astra tuningowana albo coś, bo taka ładniejsza się wydaje od mojej którą się wożę :)
Napisano 30 Maj 201212 l A miałem nic nie pisać! (zazdrośnik) Duże Brawa Kolego! Masz moje 5+ No i na koniec jeszcze dwie sprawy... :P
Napisano 30 Maj 201212 l Jak dla mnie super i nie dlatego ze zrobila to jedna osoba tylko dlatego ze wyglada to bardzo dobrze. Gratuluje efektu koncowego. Jedyne co mnie troche zakulo w oczy to shader opon opla ale i tak jest git.
Napisano 30 Maj 201212 l Świetne! Wysoki poziom. Super wjazd Mini, 24 sekunda właśnie:) Za to Opel mógłby trochę dynamiczniej wycofać, bo usypia scenę na koniec:) Pozdr
Napisano 30 Maj 201212 l Pierwsze ujęcie bardzo fajne, potem zbyt szybko to się wszystko dzieje. Można by było trochę do momentu tych wybuchów z boku wydłużyć tę scenę. Przejścia między scenami bardziej subtelne oraz chociaż jakiś minimalny ruch kamery, taki ładny, powolny. Następnie jak jest wybuch, to po co z dwóch storn ? Nie lepiej by było aby był jeden, podczas wystrzeliwania zagrać zmianą tempa slowmotion, przejechać kamerą miedzy tymi lecącymi pomalowanymi częściami, a sam moment przyklejenia puścić w realtime i dać jako efekt dźwiękowy takie BUM ! I te reflektory i ten dym.. to co już jest i jest po prostu zayebiste, nie zmieniać ani trochę :-) Potem można by się było jedynie posilić o minimalnie bardziej realistyczną animację wjazdu tych samochodów. Aha, no i najważniejsze co mnie raziło... ruchy kamery ciągle po jednej osi, może dałoby rade niektóre ujęcia bardziej ożywić ? Strasznie to takie sztywne, gdyby nie te rozpędzone Mini to byłoby nudno ;-) Aha... i ten dźwięk między zmianą ujęć od 13 sekundy, denerwujące jak się ogląda filmik po raz któryś z kolei. Dobra, napisałem to co mi nie leży, może tak miało być i tyle... albo ja się po prostu nie znam. Ot taka tylko moja opinia. W każdym bądź razie poziom wykonania jest super, naprawdę. Więc nawet pomimo tego co tutaj wypisałem (ewentualnie będę się później bronił, że byłem pijany :-P,) to klient na pewno jest bardzo zadowolony :-) Pozdrawiam, Niedźwiedź
Napisano 31 Maj 201212 l ale skok do przodu, a pamiętam jeszcze jak wrzucałeś tutaj kilka modeli evo też ze zleceń. Teraz nie dość, że animacja, to te dopracowania lepsze :)
Napisano 1 Czerwiec 201212 l O_o pojechałeś grubo !!! szacuneczek stary .. Ps. na jakim sprzęcie tyle ci liczyło ? moze jakiś breakdown zrobisz ?:) Pozdro i gratki fronta M. Edit: Dym z AE czy maxowy afterburn ? Edytowane 1 Czerwiec 201212 l przez 09121986
Napisano 1 Czerwiec 201212 l Breakdown chyba zalinkowany jest jako drugi film. Edit: A nie. To sceny usunięte... -- Wysłano z telefonu