Napisano 9 Czerwiec 201212 l kumpel mnie poprosił o okładkoplakat, więc działam. A cha tytuł roboczy Anna wymyśliła. Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Edytowane 10 Czerwiec 201212 l przez Thx
Napisano 9 Czerwiec 201212 l Bardzo cenię sobie Twoją kreskę. Podoba mi się tutaj też tonacja kolorystyczna.
Napisano 10 Czerwiec 201212 l nie powiększa mi się miniaturka z załącznika, można prosić o bezpośredni link?
Napisano 10 Czerwiec 201212 l Autor nie wiem co sie stało http://imageshack.us/photo/my-images/808/0001komp.jpg/ Uploaded with ImageShack.us
Napisano 10 Czerwiec 201212 l Z jakiegoś powodu strasznie mi się podoba matowość tego robota;) Jakiś taki fajny, stylowy balans między grafiką a realistycznym cieniowaniem powstaje. Tylko kobietka mi nie pasuje. Jest niekonsekwentnie oświetlona względem sceny, bo światło pada z prawej z góry a babka oświetlona z lewej (i chyba lekko prześwietlona). Nie byłoby fajniej, gdyby łapała, nawet mocniejsze niż trzeba światło, ale tylko na czubek głowy, ramiona i górna partię pośladków? A przycięte absolutnie świetnie:)
Napisano 10 Czerwiec 201212 l no konkretnie wyrzeźbione jak zwykle, mjut na oczy już na tym etapie ;d
Napisano 11 Czerwiec 201212 l Autor Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us lordbiernac masz rację z przepaleniem, juz cos tam zmieniłem. Zależy mi na jej lukrowo-porcelanowym poblasku dlatego przy atakowałem tak niekonsekwentnie ze światłem. Jako , że uprawiam "hiperrealizm abstrakcyjny" działam tylko "wrażeniowo". Jeżeli jednak wrażenie nie jest w pełni sugestywne postaram się poprawić. :) Edytowane 11 Czerwiec 201212 l przez Thx
Napisano 11 Czerwiec 201212 l super ! chodziaz wolalbym cos mniej komicznego niz wąchanie stopy. ale przynajmniej z luzikiem:) fajnie jakby robocik patrzyl na jakis punkt, na kuske albo stope, bo narazie ma rozproszony wzrok w okolicy uda fajna i odwazna kompozycja, moze cos bardziej kontrastoweho po lewej stronie , zeby wzrok musial pracowac . moze zrenica, choc nie wiem czy to nie zachaczy o kicz.(edit, widze ze cos takiego powstaje, nie odswiezalem od rana :)) na poczatku nie zobaczylem tez ze to jego reka, moze jakas wyrazna granica miedzy reka a tułowiem by pomogla cheers :)
Napisano 11 Czerwiec 201212 l Autor ttaaddeekk co do spojrzenia to faktycznie patrzy obok . Lola doszła później nie była zamierzona a robota namazałem wcześniej..detal to detal, trzeba dopracować. O źrenicy myślałem- takiej, szklistej ale skłaniam się do mechanicznej- ja tam się kiczu nie boje :), pozdro
Napisano 11 Czerwiec 201212 l Autor ttaaddeekk co do spojrzenia to faktycznie patrzy obok . Lola doszła później nie była zamierzona a robota namazałem wcześniej..detal to detal, trzeba dopracować. O źrenicy myślałem- takiej, szklistej ale skłaniam się do mechanicznej- ja tam się kiczu nie boje :), pozdro małe korekty: Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack. no nic, później kompresję poprawię Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Edytowane 12 Czerwiec 201212 l przez Thx
Napisano 13 Czerwiec 201212 l Autor w między czasie zabrałem się za wykańczanie starego obrazka: wip Uploaded with ImageShack.us
Napisano 15 Czerwiec 201212 l kompozycja i kolory w robocie totalny wypas :) W ostatniej pracy tło mi się bardzo podoba :) Dobre by było na tapetę :D
Napisano 15 Czerwiec 201212 l Dobre faktury i kolory, masz też wyrobiony warsztat rysunkowy. Czekam z niecierpliwością na więcej.
Napisano 15 Czerwiec 201212 l Thx: tutaj: http://www.max3d.pl/forum/showthread.php?t=79157&page=7 czekamy na rozwinięcie myśli :)
Napisano 15 Czerwiec 201212 l Autor ten tak zostawiam a roboonana muszę dociągnąć przez wekend Uploaded with ImageShack.us
Napisano 16 Czerwiec 201212 l klimat i wykonanie miód, ale nie czuć odległości miedzy typkiem a tłem, wygląda to jakby stał przy ścianie (nie wiem, może taki był zamysł ;d)
Napisano 17 Czerwiec 201212 l Autor mysz masz racje ale , ze perspektywa jest przekłamana zostawiłem tak, musiałbym całość przebudowywać. lepiej brać się za coś nowego. A tu finisz : Uploaded with ImageShack.us
Napisano 17 Czerwiec 201212 l Mnie natomiast bardzo przekonuje taki obraz w obrazie: mężczyzna stojący na tle ściany z malowidłem. Dobry efekt końcowy. Można by nawet dodać cień postaci padający na ścianę, aby wzmocnić wrażenie małej przestrzeni między mężczyzną a tłem. Finisz pracy z robotem też dobry. Podoba mi się sposób operowania przez ciebie światłem, bryłą i fakturą