Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

kumpel mnie poprosił o okładkoplakat, więc działam. A cha tytuł roboczy Anna wymyśliła.

0001komp.jpg

Uploaded with ImageShack.us0001komp.jpg

Uploaded with ImageShack.us

Edytowane przez Thx

• Odpowiedzi 24
  • Wyświetleń 2,6k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

nie powiększa mi się miniaturka z załącznika, można prosić o bezpośredni link?

Napisano

Z jakiegoś powodu strasznie mi się podoba matowość tego robota;) Jakiś taki fajny, stylowy balans między grafiką a realistycznym cieniowaniem powstaje. Tylko kobietka mi nie pasuje. Jest niekonsekwentnie oświetlona względem sceny, bo światło pada z prawej z góry a babka oświetlona z lewej (i chyba lekko prześwietlona). Nie byłoby fajniej, gdyby łapała, nawet mocniejsze niż trzeba światło, ale tylko na czubek głowy, ramiona i górna partię pośladków? A przycięte absolutnie świetnie:)

Napisano

no konkretnie wyrzeźbione jak zwykle, mjut na oczy już na tym etapie ;d

Napisano
  • Autor

0003komp.jpg

0004komp.jpg

lordbiernac masz rację z przepaleniem, juz cos tam zmieniłem. Zależy mi na jej lukrowo-porcelanowym poblasku dlatego przy atakowałem tak niekonsekwentnie ze światłem.

Jako , że uprawiam "hiperrealizm abstrakcyjny" działam tylko "wrażeniowo". Jeżeli jednak wrażenie nie jest w pełni sugestywne postaram się poprawić. :)

Edytowane przez Thx

Napisano

super !

chodziaz wolalbym cos mniej komicznego niz wąchanie stopy. ale przynajmniej z luzikiem:)

fajnie jakby robocik patrzyl na jakis punkt, na kuske albo stope, bo narazie ma rozproszony wzrok w okolicy uda

fajna i odwazna kompozycja, moze cos bardziej kontrastoweho po lewej stronie , zeby wzrok musial pracowac . moze zrenica, choc nie wiem czy to nie zachaczy o kicz.(edit, widze ze cos takiego powstaje, nie odswiezalem od rana :))

na poczatku nie zobaczylem tez ze to jego reka, moze jakas wyrazna granica miedzy reka a tułowiem by pomogla

cheers :)

Napisano
  • Autor

ttaaddeekk co do spojrzenia to faktycznie patrzy obok . Lola doszła później nie była zamierzona a robota namazałem wcześniej..detal to detal, trzeba dopracować.

O źrenicy myślałem- takiej, szklistej ale skłaniam się do mechanicznej- ja tam się kiczu nie boje :), pozdro

Napisano
  • Autor

ttaaddeekk co do spojrzenia to faktycznie patrzy obok . Lola doszła później nie była zamierzona a robota namazałem wcześniej..detal to detal, trzeba dopracować.

O źrenicy myślałem- takiej, szklistej ale skłaniam się do mechanicznej- ja tam się kiczu nie boje :), pozdro

małe korekty:

0005jpgdetalkomp.jpg

0006konp.jpg

Uploaded with ImageShack.

no nic, później kompresję poprawię

Uploaded with ImageShack.us0007komp2.jpg

Edytowane przez Thx

Napisano

kompozycja i kolory w robocie totalny wypas :) W ostatniej pracy tło mi się bardzo podoba :) Dobre by było na tapetę :D

Napisano

Dobre faktury i kolory, masz też wyrobiony warsztat rysunkowy. Czekam z niecierpliwością na więcej.

Napisano
  • Autor

od dwóch dni się przyglądam i też mi to jakoś nie siedzi

Napisano

klimat i wykonanie miód, ale nie czuć odległości miedzy typkiem a tłem, wygląda to jakby stał przy ścianie (nie wiem, może taki był zamysł ;d)

Napisano
  • Autor

mysz masz racje ale , ze perspektywa jest przekłamana zostawiłem tak, musiałbym całość przebudowywać. lepiej brać się za coś nowego.

A tu finisz :

0009komp.jpg

Napisano

Mnie natomiast bardzo przekonuje taki obraz w obrazie: mężczyzna stojący na tle ściany z malowidłem. Dobry efekt końcowy. Można by nawet dodać cień postaci padający na ścianę, aby wzmocnić wrażenie małej przestrzeni między mężczyzną a tłem. Finisz pracy z robotem też dobry. Podoba mi się sposób operowania przez ciebie światłem, bryłą i fakturą