Skocz do zawartości

Featured Replies

• Odpowiedzi 19
  • Wyświetleń 3,4k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Teoretycy sztuki współczesnej uważają, że elementem koniecznym i niezbędnym do zrozumienia sztuki jest konkretna wiedza... Podzielisz się wiedzą Dzadku3d?

Napisano
  • Autor

ja ją posiadam... to zajmuje trochę czasu, ale jest do nabycia... nie ma wrodzonej....:)))

Napisano

Nie chodzi o taką nabywaną przez wiele lat. Mam na myśli myśl, ideę która nadaje sens dziełu sztuki. To tak jak z pisuarem Duchampa. Bez Duchampa to tylko pisuar. Tak samo bez Twojej eksplikacji ten film to dla mnie byddyjsko-kabalistyczny pomnik holokaustu;)

Edytowane przez pikok

Napisano
  • Autor
ten film to dla mnie byddyjsko-kabalistyczny pomnik holokaustu

może być i tak... duży uniwersalizm dzieła pozwala mu na szczęście nie być pisuarem...:)))

ale gdzie tam jest holokaust...???... ale jak musi to niech będzie....:))

Napisano
  • Autor

to fakt... ale tamtych klocków nie da się już otworzyć.... historia je pozamykała i to bardzo trwale... moje pudełka to takie nasze bańki codzienności, da się w nich pogrzebać i je prześwietlić... każde ma inny początek i koniec....:)))

Napisano

o kurcze ,świetny. ja tam widzę wylansowanego proroka przez kadrę najwyższą. Kim jesteśmy? Eksperymentem?

albo ręce jako ślepy los

Napisano
  • Autor

oj... THX... Twoja mutacja też jest daleka od poprawności.... dziękujemy ci mutacjo...:)))

Napisano

:) nie ma za co, pozdrawiam

a koleś wygląda jak inkascy bogowie, fajne

Napisano

mutation@.jpg

Przepraszam. ale z powodu demokracji, nie mogę zmienić linku na początki wątku, poniżej dostęp do filmu.

Edytowane przez agdybybyl

Napisano

Norden... tu jest o mutacji... dałem radę...????.... czy znowu zupełnie nie trafiłem w oczekiwania szerokiego wachlarza odbiorców. Jak tam scenariusz, widzę, że koniecznie chcesz nieść walizkę.... niosę krzesło i czekam, tylko nadążaj... może czegoś się nauczę....:))))

Napisano

Widze ze strasznie musial Cie zabolec moj komentarz ostatnio o tym ze byc moze Twoje doswiadczenia zyciowe sa nic nie warte dla nikogo poza toba. Widze ze zaczales postowac 4x tyle co zwykle? Taki pospiech do slawy i oklaskow?

Co do filmu. Nie chce mi sie ogladac. Okladka mi sie nie podoba i tytul. Poza tym poprzednie Twoje filmy nie zachwycaly wiec wole nie inwestowac mojego czasu w kolejne. Wole sie wodki napic. Tak samo wali w banie jak te "animacje" a nic nie pozostaje w pamieci.

Na zlosliwy komentarz jeszcze mnie stac bo lubie meczyc wszystkich chwastow ktore robia cos na pokaz. Tak jak pisalem wczesniej. Jestes gorszy niz komercja. Oni przynajmniej zarabiaja a ty robisz by wypelnic jakas dziure we wlasnej psychice. Wiecznego niedowartosciowania. Stad przygody z paralotniarstwem itd. Bo to wydawalo sie takie specjalne takie cool. Tak samo jest z filmem. Wydaje ci sie ze trzeba robic bo to jest cool i jest trudne. Inni tego nie robia. Wiec wsrod znajomych grzebiacych dlutkiem w drewienku mozna zablysnac.

Nic nie jest specjalne lub wartosciowe w tym swiecie. Wszystkich czeka taki sam los.

Edytowane przez norden

Napisano

Widzę w tym co piszesz więcej rozgoryczenia niż u mnie pod paznokciami, bo skoro łomocę Cię tak jak gorzała to rzeczywiście jestem lepszy od komercji... ona jest poukładana i nudna...:))).

Ja renderuję 480p, bo chcę zrobić film i sprawdzić co jest wart.... wiem, że tego nie sprzedam... mam tego świadomość.

Ty renderujesz 2k, bo chcesz go sprzedać, ale jednak wysyłasz na festiwale, a im wystarczy HD... to w takim razie po co tam wysyłasz...???.

Sprzedaj i już, po co się męczyć trzymać film rok czy dwa w tajemnicy... festiwale zwykle tego nie wymagają.

Ja wysyłam cieszę się, że czasami wygrałem i jeszcze czasami sypną groszem... nie oczekuję więcej, więc nie dusi mnie rozczarowanie i stres....:))).

No i się ruszam, mam kontakt z przestrzenią pól i łąk... właśnie wróciłem z NW.... po polach po śniegu... 14 km ze średnią 6.13 km/h.

Szedłem tak sobie i myślałem jak sobie Norden poradzi we wtorek.... bo dym zrobił, a jak wiatr powieje nim w oczy.... a prawda jest taka, że nikt siebie nie przeskoczy ...czy to Bagińsky, Norden czy ja... jak się nie ma tego świadomości to można to ciężko odchorować....:))

Więc zdrowia życzę, a Vancouver to jedno z najlepszych miejsc na ziemi do uprawiania wszystkich sportów.... polecam te ekstremalne....!!!... więc wszystkie , bo 15 km NW ze mną mogło, by być dla Ciebie ekstremalne....:)))

Baw się chłopie i oddychaj.... czas leci....:))))... niedługo wtorek... oby się ziścił i sprzedał....!!!!

Pomagałem Ci jak mogłem pokazując przed Twoją premierą swoje gówno....:))).

Napisano

" a im wystarczy HD..."

Niektore festiwale (te fajniejsze) chca DCP a tam standard jest 2k. Nie wystarczy sobie ot tak na komputerku puscic renderu... i wrzucic jakiegos .wav w tlo.

"po co się męczyć trzymać film rok czy dwa w tajemnicy..."

Potrzebowalem przynajmniej jednego festiwalu/ oficjalnego wydarzenia by byl to pelnoprawny film nadajacy sie do bazy danych a nie youtubowa wrzuta. Najlepiej wyswietlanego w kinie z DCP.

Napisano

... to jak już zarobisz... to pamiętaj o wspieraniu artystów i sztuki.... piwo VIP z Biedronki , które właśnie piję to 1.75 zł.... może Ci starczy... więc czekam na Twój sukces komercyjny, bo niejako będzie i moim....:)))))))))... przecieraj szlaki... ktoś to musi robić, tu trzeba dużo dynamiki i im mniej świadomości tym łatwiej.... tak nam dopomóż Święty Systemie... którego stworzyła mamusia Mutacja....!!!

... a ja nawet nie wiem co to jest DCP.... i jakoś mnie to nie boli...:)))