MF Napisano 11 Lipiec 2012 Share Napisano 11 Lipiec 2012 (edytowane) Witam, Poniżej prezentuje stille z ostatnich naszych kreacji. Jak zwykle 3ds max + V-Ray + AE. Wykonane w studio Dabarti. Oświetlenie i kompozycja: Tomasz Wyszołmirski Modeling: Kacper Citko Pozdrawiam. Edytowane 11 Lipiec 2012 przez MF Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stachu Napisano 11 Lipiec 2012 Share Napisano 11 Lipiec 2012 fajne modele ale renderom jakby brakowało dopracowania. Np ten pierwszy render z platformą ma jakby dziwną kompozycję. Drugi ma fajniejszą, ale dalej tak jakby czegoś brakowało, co by zahaczało oko. Tira może pokazać od przodu? Na pierwszym planie widzę białą plamę, a dopiero na drugim szczegóły, które są fajne i może by własnie jakos ustawić kamerę żeby bardziej przyciągały oko? Terminal na pierwszym plaie już jest ok, ale na dalszym ten horyzont wyglada dziwnie, że poza samolotem już się świat urywa. może jakiś blur? sala wykładowa fajna:) ogólnie też nie jestem expertem od tych spraw. To jest właśnie chyba najgorszy etap. Kiedy już się coś umie, dopracuje, spędzi wiele czasu i nikt nie komentuje. Mnie też to wkurza, więc postanowiłem chociaż coś, może nakierować? Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MF Napisano 12 Lipiec 2012 Autor Share Napisano 12 Lipiec 2012 Hej. Dzięki Stachu za konstruktywną krytykę. Ogólnie masz rację z tym co piszesz, możnaby dopracować tu i tam, ale taka już charakterystyka tego co robimy, aby w możliwie krótkim czasie wycisnąć jak najwiecej z obrazka. Czasem po prostu dodanie elementów które poprawią nieznacznie wygląd całej sceny zajmuje niewywymiernie dużo czasu. Ale koniec z wymówkami... Stopniowo będziemy podnosić poprzeczkę. Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vizpeople Napisano 12 Lipiec 2012 Share Napisano 12 Lipiec 2012 Mi się podobają. No może poza tym słońcem za platformą. Habydysz!!!! Ogólnie Twoje filmiki robią świetną robotę. Genialnie się to ogląda. Takie EyeCandy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tores Napisano 12 Lipiec 2012 Share Napisano 12 Lipiec 2012 Ale ostrość. Gdzie niegdzie ją rozumiem ale gdy słońce jest w tle to już kłuje ona w oczy. Kolorystyka ładna i szkoda że nie są dokończone. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Levus Napisano 12 Lipiec 2012 Share Napisano 12 Lipiec 2012 Platforma o zachodzie słońca wymiata, bardzo mi się podoba taka stylizacja:) pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arturprx2 Napisano 12 Lipiec 2012 Share Napisano 12 Lipiec 2012 klimaty świetne a rządzi ostatnia sala, miód ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
safian Napisano 12 Lipiec 2012 Share Napisano 12 Lipiec 2012 Druga wersja platformy byłaby bardzo fajna gdyby nie ten jednolity kolor nieba i perfekcyjnie okrągłowate (?) słońce. Ja przykładowo dałbym gradient (circular), gdzie punkt odniesienia gradientu by się znajdował na słoneczku i kolor tego punktu byłby leciutko jaśniejszy od aktualnego. Oczywiście to tylko takie moje biadolenie, pod mój osobisty styl. Natomiast pierwsza wersja jest bardzo gucio pucio ;), choć wersja o zachodzie słońca po paru kosmetycznych zabiegach by była prześliczna! :D No i fakt, faktem sala konferencyjna wypada tutaj najlepiej! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi