Skocz do zawartości

Featured Replies

• Odpowiedzi 12
  • Wyświetleń 2,4k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

piękny aż chce się z takim wyjść na miasto. gratulacje.

Napisano

To prawda bardzo fajny. Gameart nie robi wrażenia kiedy nie jest w realtime;)

Napisano

Bardzo ładny, pytanko techniczne jak uzyskałeś taki fajnie pracujący metal, jest to sam specular i diffuse czy też na normal mapie jest coś dodane ?

Napisano
  • Autor

po kolei:

@ ola-f: dzieki :-)

Na miasto, *fotki* ludziom strzelać, tak? :D

@ PIraT: hah, bez dobrych rad by nie było progressu!

@ Lucek: jak znajde chwile to może wrzuce do jakiegoś udeka, póki co trzeba się zadowolić screenami samymi :P

@Bruneq: dzięki - a mejking of, z przyjemnością tylko kiedy ja na to czas znajdę? Roboty przy tym modelu może na 3 dni by było, a rozciągnął się na 3 tygodnie. Ah ta praca po pracy.

@StK Uriziel: na diff kolor detalu, na specularze inwertnięty i podbity detal, a na normalce zrobione nvidia filtrem i znormalizowane 'dziurki' tam gdzie material jest chropowaty lub wystepują ryski. większe ubytki zrobione tym samym trikiem, tylko z 2 - 3 warstwami generowanej normalki gdzie dwie ostatnie są gausian blurrowane - aby wyciągnąć bardziej 'trójwymiarowość' z normalki - ale niewiele tego, parę rys tylko. No i dobrze ustawiony materiał - spory spec, sredni fresnel, jeszcze niższy gloss (nie ma glossmapki) - dzięki czemu wszystko ma takiego troche startego, metalowego feela.

Do screenów Cubemapka + lekko błekitne światło od dupy strony, co z żółtym kolorem speculara w materiale dało efekt jaki dało.

Pozdrawiam,

Piro

Napisano

no przyjemny karabinek :) , o wiele lepiej wygląda w twojej wersji niż ze stałym kolimatorem (mniej kosmicznie :) ) i jeszcze jedno mogła byś siatkę podrzucić , bardzo proszę :)

Napisano
  • Autor

Wiresy można podglądnąć w 3d preview, klikając na kulkę oznaczającą aktywny shader :-)

Napisano

No właśnie patrzyłem sobie na podglądzie i nie było siatki LP ( chyba że źle się przyglądałem :P) może coś wyłapie co mnie mogło by się przydać :) . W czym karabinek modelowany ??:)

Napisano
  • Autor

Jak na ostatnim screenie z oopisem uzytych softów: mac, photoshop, marmoset.

Jakby ktoś się miał pytać - z dobre 30 godzin zeszło, tylko z racji napiętego grafika (oh the irony), rozłożyło się na chyba 3 tygodnie.

Napisano

nie tak długo ja w zależności od modelu to go robię około 1 miesiąc, no ale robię to tylko wolnym czasie jak wrócę z obecnej pracy :), plus sporo mam czasami rozkmin na temat jak zrobić daną rzecz (takie uroki uczenia się modelowania i teksturowania)