adek Napisano 20 Sierpień 2012 Napisano 20 Sierpień 2012 Brighter 3D to plugin renderujący dla programu SketchUp. Rozwijany jest jako projekt "po godzinach" w wolnym czasie przez naszego rodaka Łukasza Piwowara. Autor postanowił wydać publiczną wersję beta swojej aplikacji. Zachęcam do przetestowania. Pełna treść wiadomości znajduje się na stronie głównej serwisu pod adresem: http://www.max3d.pl/news.php?id=2532
pxl666 Napisano 20 Sierpień 2012 Napisano 20 Sierpień 2012 no nie tylko jesli bedzie w fajnej cenie to sobie sprawie jesli bedzie free to ekstra poki co to narazie male mozliwosci ale dobrze ze cos sie dzieje? przydalaby sie integracja sketchup/cycles hehe
Nezumi Napisano 20 Sierpień 2012 Napisano 20 Sierpień 2012 Spoko ale mnie bardziej zastanawia co tam ze sketchupem pod skrzydlami nowej firmy.
adek Napisano 20 Sierpień 2012 Autor Napisano 20 Sierpień 2012 Ze Sketchupem na razie nic. Ale jeśli się boisz o jego darmowość to nic się nie zmieni. Chociaż też jestem ciekaw kolejnych wydać już nie od Google. A tego projektu z newsa nie należy traktować w kategorii komercyjnej na razie. Warto przetestować i najwyżej zgłosić błędy autorowi. Może coś z niego będzie.
ikkiz Napisano 20 Sierpień 2012 Napisano 20 Sierpień 2012 jak wieszczyłem upadek sketchupa, to dostawałem klapsy za nieznajomość tematu i tej możliwości tej firmy (budowlanej), co to kupiła. Ile to już czasu? Teraz jak się patrzę na ten renderer, to chyba trochę szkoda. Wypuszczenie na GPL na pewno by uratowało sketchupa.
adek Napisano 20 Sierpień 2012 Autor Napisano 20 Sierpień 2012 ikkiz: piszesz jakby SketchUp skończył żywot. Ile to już czasu. Przecież to było na końcu kwietnia. Chyba nie oczekiwałeś, że po przejęciu pojawi się od razu nowa wersja. To trochę trwa. Na pewno nie 4 miesiące. Ja obstawiam, że do końca roku będzie jeszcze cicho w tym temacie.
Nezumi Napisano 21 Sierpień 2012 Napisano 21 Sierpień 2012 Zapewne po tym cos sie wyjasni: http://sketchupdate.blogspot.com/2012/08/save-date-for-3d-basecamp-2012.html?spref=fb
deemes Napisano 21 Sierpień 2012 Napisano 21 Sierpień 2012 całkiem ciekawe, chociaż efekty z zakładki P3 w Tone Mapping doesn't look nice:)) fajnie że polak się za to zabrał, keep going:)
pxl666 Napisano 22 Sierpień 2012 Napisano 22 Sierpień 2012 szkoda ze eksporter sketchup/SLG doczekal sie tylko jednej niedorobionej wersji...byloby bardzo przyjemnie...
Rekomendowane odpowiedzi