Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)

W końcu dojrzałem do tego żeby założyć tą teczkę. W pracy w wolnych chwilach mam przyjemność skrobać na Intuosie 5 tak więc uznając to za dobrą kartę biorę się expienie skilla ;p (z góry przepraszam za spam na szeroką skale)

na razie wrzucam kilka starych obrazków jakieś ołówki i digitale ale z czasem jak tylko starczy mi motywacji będę uzupełniał teczkę o świeżynki :)

pozdrawiam, czekam na krytykę i życzę miłego oglądania mojej amatorki.

1 ołówek i biała akwarelowa kredka + kontrast w PS

7005524.jpg

2. do tego niestety mam dostęp tylko w takiej rozdzielczości na razie ( awaria pceta)

ale jest detal bez tekstr

6917868.jpg

detaldrzewa.jpg

3.Ołówek, akwarelowa kredka i tempera czyli to co miałem pod ręką (format ok A5)

graf2digart.jpg

4. tego typa też mam w nowszej wersji na rannym kompie (generalnie bez różowego oczka)

quakemax.jpg

Uploaded with ImageShack.us

5.Kilka dziadów które tu się pojawiały w speed paintingu dawno temu ale może ktoś pamięta

spockcopy2.jpg

dozrobieniafina.jpg

futrocopy9.jpg

rozetapano.jpg

Edytowane przez tomzar
  • Odpowiedzi 14
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

jak na razie bardziej podobają mi się tradycyjne rysunki bardziej niż digitale

widać większe doświadczenie, aczkolwiek postać z przedostatniego obrazka dobrze wróży na przyszłośc

może taka rada, nie staraj się w digitalu rysować /malować inaczej raczej przenoś doświadczenia z pracy z mediami tradycyjnymi

pozdro :)

Napisano

dzięki panowie za odpowiedzi, może faktycznie powinienem przestać eksperymentować ze stylami i zacząć rysować tak jak umiem najlepiej :)

Napisano

podczas mojej nieobecności zaliczyłem operacje (2 blachy na czaszce), przestałem z dnia na dzień palić papierosy i przerzuciłem się na media tradycyjne i wydaje mi się że dobrze mi to zrobiło. Farby olejne i szeroki pędzel i człowiek inaczej zaczyna kombinować :)

dużo was wszystkich obserwuje, czytam porady jak pracować, jak dobierac rafki, miniatury, szkice, podstawy koloru itp. BTW Blog "muddy colors" dużo daje wiedzy. Jeśli tylko mam siłe po powrocie z pracy to cisne obrazki.

dzisiaj mam dość luźny dzień w robocie to machnąłem farmera na kacu w 2-3 h nie liczyłem dokładnie ale jakoś mi to sprawniej poszło niż zwykle.

mam nadzieje, że się spodoba hehe Pozdrawiam :)

barn2.jpg

Napisano

Ja bym tylko linie horyzontu obniżył i dał ten wiatrak bliżej stodoły i odległości pomiedzy prawą krawędzią-farmerem-stodołą-lewą zróżnicował żeby nie były takie same bo robi się wyliczanka;)

- - - Połączono posty - - -

BTW. Wolę Twój mroczny klimat.

Napisano

Dzięki za wszkazówke :)

zmieniłem przy okazji designe twarzy na lekko niedorozwiniętego azjate ;p + wersja nocna monochromatyczna

barnnoc.jpg

barn25.jpg

Napisano

Ta wersja najbardziej mi się podoba, czuć jakiś niepokój,( kto wie jakie tajemnice skrywa w sobie chata rednecka ? ) Chyba rzeczywiście te mroczne prace są ciekawsze, a tą małpę (?) kredkowo-temperową to od razu zapisałem do ulubionych. pozdro

Napisano

Ja jestem za wersją dzienną.

Nocne są w porządku, ale jasne sielankowe kolory w połączeniu z podejrzaną twarzą farmera bardziej na mnie działają. Taki nastrój ciszy przed burzą, zamiast samej burzy.