Napisano 7 Wrzesień 201212 l W końcu dojrzałem do tego żeby założyć tą teczkę. W pracy w wolnych chwilach mam przyjemność skrobać na Intuosie 5 tak więc uznając to za dobrą kartę biorę się expienie skilla ;p (z góry przepraszam za spam na szeroką skale) na razie wrzucam kilka starych obrazków jakieś ołówki i digitale ale z czasem jak tylko starczy mi motywacji będę uzupełniał teczkę o świeżynki :) pozdrawiam, czekam na krytykę i życzę miłego oglądania mojej amatorki. 1 ołówek i biała akwarelowa kredka + kontrast w PS 2. do tego niestety mam dostęp tylko w takiej rozdzielczości na razie ( awaria pceta) ale jest detal bez tekstr 3.Ołówek, akwarelowa kredka i tempera czyli to co miałem pod ręką (format ok A5) 4. tego typa też mam w nowszej wersji na rannym kompie (generalnie bez różowego oczka) Uploaded with ImageShack.us 5.Kilka dziadów które tu się pojawiały w speed paintingu dawno temu ale może ktoś pamięta Edytowane 21 Luty 201312 l przez tomzar
Napisano 8 Wrzesień 201212 l jak na razie bardziej podobają mi się tradycyjne rysunki bardziej niż digitale widać większe doświadczenie, aczkolwiek postać z przedostatniego obrazka dobrze wróży na przyszłośc może taka rada, nie staraj się w digitalu rysować /malować inaczej raczej przenoś doświadczenia z pracy z mediami tradycyjnymi pozdro :)
Napisano 8 Wrzesień 201212 l Drzewa i małpa najbardziej mi się podobają, ale pierwsze drzewko szczególnie.
Napisano 17 Wrzesień 201212 l Autor dzięki panowie za odpowiedzi, może faktycznie powinienem przestać eksperymentować ze stylami i zacząć rysować tak jak umiem najlepiej :)
Napisano 17 Wrzesień 201212 l duzo dobrego widze te olowkami tradycyjne , w sumie pierwsze 4 najlepsze. pozostale gorsze aczkolwiek nie az tak zeby byla tragedia jakas ;)
Napisano 21 Luty 201312 l Autor podczas mojej nieobecności zaliczyłem operacje (2 blachy na czaszce), przestałem z dnia na dzień palić papierosy i przerzuciłem się na media tradycyjne i wydaje mi się że dobrze mi to zrobiło. Farby olejne i szeroki pędzel i człowiek inaczej zaczyna kombinować :) dużo was wszystkich obserwuje, czytam porady jak pracować, jak dobierac rafki, miniatury, szkice, podstawy koloru itp. BTW Blog "muddy colors" dużo daje wiedzy. Jeśli tylko mam siłe po powrocie z pracy to cisne obrazki. dzisiaj mam dość luźny dzień w robocie to machnąłem farmera na kacu w 2-3 h nie liczyłem dokładnie ale jakoś mi to sprawniej poszło niż zwykle. mam nadzieje, że się spodoba hehe Pozdrawiam :)
Napisano 21 Luty 201312 l Ja bym tylko linie horyzontu obniżył i dał ten wiatrak bliżej stodoły i odległości pomiedzy prawą krawędzią-farmerem-stodołą-lewą zróżnicował żeby nie były takie same bo robi się wyliczanka;) - - - Połączono posty - - - BTW. Wolę Twój mroczny klimat.
Napisano 21 Luty 201312 l Autor Dzięki za wszkazówke :) zmieniłem przy okazji designe twarzy na lekko niedorozwiniętego azjate ;p + wersja nocna monochromatyczna
Napisano 23 Luty 201312 l Autor jeszcze chwila poświęcona tej pracy. ps teraz widze ze za ciemno hehe
Napisano 23 Luty 201312 l Ta wersja najbardziej mi się podoba, czuć jakiś niepokój,( kto wie jakie tajemnice skrywa w sobie chata rednecka ? ) Chyba rzeczywiście te mroczne prace są ciekawsze, a tą małpę (?) kredkowo-temperową to od razu zapisałem do ulubionych. pozdro
Napisano 23 Luty 201312 l Ja jestem za wersją dzienną. Nocne są w porządku, ale jasne sielankowe kolory w połączeniu z podejrzaną twarzą farmera bardziej na mnie działają. Taki nastrój ciszy przed burzą, zamiast samej burzy.
Napisano 23 Luty 201312 l O niebo lepiej, aż człowiek zaczyna sie zastanawiać co ten łotr chowa w stodole ;)