Lew Napisano 20 Wrzesień 2012 Share Napisano 20 Wrzesień 2012 (edytowane) Zaczynam naukę zbrusha na nowo. Mam nadzieje, że uda mi się tym razem wytrwać i uczelnia ani lenistwo nie przeszkodzą w systematycznym updejcie :P Zakładam jeden wątek żeby za bardzo nie śmiecić. Zaczynam od głowy. Wszystkie uwagi oczywiście bardzo wskazane. Edytowane 13 Listopad 2012 przez Lew Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piopiowawa Napisano 20 Wrzesień 2012 Share Napisano 20 Wrzesień 2012 oko....wypadło Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucek Napisano 21 Wrzesień 2012 Share Napisano 21 Wrzesień 2012 piopiowawa: mega feedback. Lew: Widzisz pewnie że proporcje nie grają. Załatw sobie dobre refki twarzy, najlepiej z 3d.sk albo podobne i podepnij je sobie w viewporcie za pomocą spotlighta. Poza tym podstawa to pooglądać sobie już gotowe modele i poanalizować jak to jest zrobione. Poza tym ustaw sobie perspektywę na 110 i używaj dużo smoothbrusha ze zmniejszoną siłą. Powodzenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lew Napisano 22 Wrzesień 2012 Autor Share Napisano 22 Wrzesień 2012 Dzieki wielkie za porady, starałem się zastosować i tak to obecnie wygląda. Rzeczywiście proporcje były fatalne xD teraz jest chyba lepiej, dalej mi nie pasują łuki brwiowe i jakoś nie mogę dopasować dobrze powiek na gałkach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucek Napisano 23 Wrzesień 2012 Share Napisano 23 Wrzesień 2012 Same proporcje lepiej, ale daleko jeszcze do ideału. Nie rzeźb szybko i oglądaj dokładnie model, porównując z refkami. Widać że nie panujesz jeszcze nad bryłą, dlatego jak najwięcej praktyki a na pewno szybko opanujesz narzędzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lew Napisano 24 Wrzesień 2012 Autor Share Napisano 24 Wrzesień 2012 Proporcje teraz chyba powinny grac. Jutro pewnie postaram sie wejść bardziej w detal i czas na kobietę. Oczywiście krytyka nadal bardzo wskazana. Nie wiem czy lepiej wrzucać widok od przodu i z boku w perspektywie czy bez? Na razie daje w perspektywie. Lucek - dzięki za cenne rady i jak masz jeszcze siłę to chętnie przyjmę dalszą pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lew Napisano 6 Listopad 2012 Autor Share Napisano 6 Listopad 2012 Wrzucam ostatnie pracki - powoli ale do przodu:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miłosz3ds Napisano 7 Listopad 2012 Share Napisano 7 Listopad 2012 Cześć. Ostatnia buzia idzie naprawdę w fajnym kierunku! Widać, że zauważasz naprawdę wiele rzeczy, pracuj teraz nad tym, jak to powinno wyglądać na rzeźbie. Masz jeszcze dużo do roboty. Powodzenia! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lew Napisano 8 Listopad 2012 Autor Share Napisano 8 Listopad 2012 Miłosz3ds dzięki za motywacje :) Wrzucam kolejną głowe z dzisiaj, inspirowana panią Jolie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sebazx6r Napisano 8 Listopad 2012 Share Napisano 8 Listopad 2012 Ladnie. Jest podobientwo Przynajmnie od razu pozanlem ze to ona. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lew Napisano 10 Listopad 2012 Autor Share Napisano 10 Listopad 2012 Sebazx6r cieszę się, że się podoba, może kiedyś uda się dokończyć bardziej szczegółowo Kolejna główka ćwiczeniowa, tym razem chyba nikt znany, jutro pewnie dla odmiany coś innego. ps. ostra krytyka i wskazówki mile widziane :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lee666 Napisano 11 Listopad 2012 Share Napisano 11 Listopad 2012 No to jedziemy;) .. . zaznaczyć istnienie mięśni''myślicielskich'' dorobić wiekrza poduszke tlszczową zlewajaca sie z zewnetrzna czescią łuków brwiowych ...poprawić kształt czaszki ..ucho mieści sie pomiędzy linia brwi i dolnym koncem nosa ...mięsień mostkowo obojczykowo sutkowy poprostu do obczajenia w atlasie anatomi;) ..zarysować skrzydełka nosowe .... .dolne powieki mają niewlasciwy kształt ...czoło jest płaskie jak ściana ..na czerwono zaznaczyłem ci gdzie powinno odbijac sie swiatło ... tak wiec czoło;) skrucić brode pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lew Napisano 13 Listopad 2012 Autor Share Napisano 13 Listopad 2012 lee666 ekstra paintover dzieki wielkie, że ci sie chciało, bardzo pomogłeś! Starałem sie nanieść wszystkie zaznaczone poprawki ;) Wrzucam ćwiczenia z wczoraj i dzisiaj, na pierwszy ogień poszła dłoń ale poddałem sie przy drugim palcu i wróciłem do główek pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
indian Napisano 14 Listopad 2012 Share Napisano 14 Listopad 2012 rąsia wyszła nawet fajnie, może oprócz dużego palca, ale bardzo fajnie wygląda :) te główki robisz z refelek czy z głowy ? salut. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lew Napisano 14 Listopad 2012 Autor Share Napisano 14 Listopad 2012 indian głowy z refek, btw zaczynają mi się kończyć więc będę musiał jakieś nowe złoża odkryć :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miłosz3ds Napisano 14 Listopad 2012 Share Napisano 14 Listopad 2012 Pierwsza morda z postu #13 dobra! Jeszcze wiele brakuje do końca, ale już przyjemnie się patrzy :) ile czasu Ci to zabiera? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lew Napisano 15 Listopad 2012 Autor Share Napisano 15 Listopad 2012 Miłosz3ds z tą o której wspomniałeś poszło akurat szybko jak na moje standardy, poniżej 2h z tego co pamiętam :P Normalnie często schodzi mi dłużej bo dalej ciężko złapać dobrze proporcje i umiejscowienie mięśni updejt - męczenie młodej kobiety Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lee666 Napisano 16 Listopad 2012 Share Napisano 16 Listopad 2012 walcz walcz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lew Napisano 16 Listopad 2012 Autor Share Napisano 16 Listopad 2012 Dla odmiany studium klatki i pleców żeby dobrze rozpocząć dzień - przed zajęciami. Starałem się wzorować na anatomii dla artystów pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lew Napisano 21 Listopad 2012 Autor Share Napisano 21 Listopad 2012 pierwsza cała postać + nauka ciuchów - podejście pierwsze chciałem bardziej dopracować ale chyba już mam go dość:) może jutro uda się dopracować buty plus anatomię łydek i rąk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lee666 Napisano 22 Listopad 2012 Share Napisano 22 Listopad 2012 spoko ciuchy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi