patryk1419 Napisano 1 Październik 2012 Napisano 1 Październik 2012 Witam. Mam prośbę do osób znających się na komputerach, aby złożyli mi zestaw komputerowy do grafiki. Ceną nie musicie się sugerować, gdyż nie gra ona roli. W skład zestawu wchodziłby: -sam blaszak -monitor/monitory -urządzenia peryferyjne Z góry dziękuje za odpowiedzi.
t0m3k Napisano 1 Październik 2012 Napisano 1 Październik 2012 a w jakie gry konkretnie bedziesz gral?
Pawelkos Napisano 1 Październik 2012 Napisano 1 Październik 2012 tom3ka co za roznica w jakie ? kolega napisal ze cena nie gra roli, wiec hapnie sobie grafe z najwyzszej polki i bedzie gral w co mu sie tylko zamarzy ;)
patryk1419 Napisano 1 Październik 2012 Autor Napisano 1 Październik 2012 a w jakie gry konkretnie bedziesz gral? Napisałem, że potrzebuje komputer do grafiki. To nie ma być komputer do grania w jakieś gry tylko do grafiki 3d i do obróbki video.
Miłosz3ds Napisano 1 Październik 2012 Napisano 1 Październik 2012 Hmm raczej chodziło o to, żebyś napisał z jakiego softu korzystasz, bo raczej ciężko złożyć idealną maszynkę dla każdego oprogramowania na świecie. Napisz czego będziesz używał to coś się złoży :)
patryk1419 Napisano 1 Październik 2012 Autor Napisano 1 Październik 2012 Będę używał 3ds max 2012 i adobe after effects cs6
BLADE Napisano 1 Październik 2012 Napisano 1 Październik 2012 proc i7 2600k, mobo np asus rampage, grafika nvidia gtx 570, ram dowolna ilość np 16 gb. dysk systemowy np ocz vertex 4 256 gb ssd. Zasilacz np chieftec 750 wat. obudowa dobrze wentylowana. dodatkowo dobre chłodzenie jakbyś kręcił procka
ptaszek Napisano 1 Październik 2012 Napisano 1 Październik 2012 ja tam sobie dlubie w domu na laptopie core 2 duo i zyje :P bez dodatkowego monitora :P a jak Ci kasa nie gra roli to bierz stacje robocza boxx'a i po klopocie np http://www.boxxtech.com/products/3dboxx/8920.asp?prodid=8920
matszklar Napisano 1 Październik 2012 Napisano 1 Październik 2012 (edytowane) hm... dobrze jednak byłoby gdybyś załozył jakis budżet. Trudno jest przeciez wypisywac wszystkie możliwe kombinacje :) Edytowane 1 Październik 2012 przez matszklar
Rekomendowane odpowiedzi