Napisano 1 Październik 201212 l Witam. Mam prośbę do osób znających się na komputerach, aby złożyli mi zestaw komputerowy do grafiki. Ceną nie musicie się sugerować, gdyż nie gra ona roli. W skład zestawu wchodziłby: -sam blaszak -monitor/monitory -urządzenia peryferyjne Z góry dziękuje za odpowiedzi.
Napisano 1 Październik 201212 l tom3ka co za roznica w jakie ? kolega napisal ze cena nie gra roli, wiec hapnie sobie grafe z najwyzszej polki i bedzie gral w co mu sie tylko zamarzy ;)
Napisano 1 Październik 201212 l Autor a w jakie gry konkretnie bedziesz gral? Napisałem, że potrzebuje komputer do grafiki. To nie ma być komputer do grania w jakieś gry tylko do grafiki 3d i do obróbki video.
Napisano 1 Październik 201212 l Hmm raczej chodziło o to, żebyś napisał z jakiego softu korzystasz, bo raczej ciężko złożyć idealną maszynkę dla każdego oprogramowania na świecie. Napisz czego będziesz używał to coś się złoży :)
Napisano 1 Październik 201212 l proc i7 2600k, mobo np asus rampage, grafika nvidia gtx 570, ram dowolna ilość np 16 gb. dysk systemowy np ocz vertex 4 256 gb ssd. Zasilacz np chieftec 750 wat. obudowa dobrze wentylowana. dodatkowo dobre chłodzenie jakbyś kręcił procka
Napisano 1 Październik 201212 l ja tam sobie dlubie w domu na laptopie core 2 duo i zyje :P bez dodatkowego monitora :P a jak Ci kasa nie gra roli to bierz stacje robocza boxx'a i po klopocie np http://www.boxxtech.com/products/3dboxx/8920.asp?prodid=8920
Napisano 1 Październik 201212 l hm... dobrze jednak byłoby gdybyś załozył jakis budżet. Trudno jest przeciez wypisywac wszystkie możliwe kombinacje :) Edytowane 1 Październik 201212 l przez matszklar