Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Dawno, dawno temu kierowany ambicjami postanowilem namaziac duza scene z Muflonem podpietym pod jakas przedziwna dojarke, zaczelo sie od olowka i tuszu jednak cierpliwosci starczylo mi tylko na samego muflona i troche pierwszego planu. Przekopujac w weekend plytki z archiwami odkopalem go i postanowilem szybko dokonczyc, na kompie oczywiscie. Przyciemnilem calosc dodalem tlo, wydobylem zabki ( moze ktos pamieta koziolka z podobnym usmieszkiem ktorego kiedys pokazywalem:)).

• Odpowiedzi 30
  • Wyświetleń 4k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

no jak na ciebie to 3- ;)

moze za bardzo skadrowane? moze zbyt ubogi koncept, dojarki za malo itp? powalczysz jeszcze? :)

Napisano

mi sie podoba to co jest za muflonem, fajnie tlo zrobiłeś.

Co do zwierzaka to akurat się na forum rejestrowałem i pamiętam doskonale, zgadzam sie z przedmówcą że przydałoby się troche wiecej "dojarki", a może i wytwórnia muflonich oscypków :>

Napisano

Hehe, co na to komisarze UE ?:D

Rysunek świetny, piękna kreska

Napisano
  • Autor

Walczyc juz z tym raczej nie bede, chociaz moze jak mi sie kiedys przypomni i bede mial checi, tudziesz troche czasu bo ostatnio strasznie go malo niestety. Sam muflonik i dojarka ( naprawde lepiej sam nie wnikalem w to z czego mozna muflona doic, ale jego mina chyba mowi sama za siebie:)) sa chyba z 96 moze 97 roku dzis pewnie nie wpadl bym na tak chory pomysl:).

Z drugiej strony, gdyby dodac tych zwierzatek tam wiecej? cala farma takich uszczesliwianych stworzonek na olbrzymiej polaci? pomysle o tym, pomysl z oscypkami zdecydowanie przypadl mi do gustu:)

Napisano
  • Autor

To nie rozmazywanie paluchem, poprostu sie rozmazialo bo lezalo w szufladach przewalane z jednego miejsca na drugie, a ze nie mam zwyczaju zabezpieczac rysunkow w zaden sposob to sie rozbabralo:)

Napisano

Panowie, IMHO nie ma co marudzić. Bryłą jest fajnie określona, technicznie stoi jak zwykle super a że anegdotki nie ma... no cóż- nawet mimo tego- osobiste wyrazy szczerej zazdrości.

Napisano

mnie sie tylko ta dojarka nie podoba, w zasadzie domyslam sie ze dojarka bo sam to powiedziales. Poza tym rysuneczek bardzo bardzo milutki :) Jak juz sie natomiast dowalic, to w szybkim tle mamy koziołka olbrzyma ;> Podejrzewa ze lezy na wzniesieniu bo w tle male sciezki/rzeczki czy cuś. natomiast to tak średnio widac.

Napisano

Ośmielam się słowa krytyki wysunąć...

ogólnie jest fajnie...jednak widać niezdecydowanie...

czy ma to być żartobliwe? a może lepiej realistyczne? albo trochę karykatutalne... no to dobra... niech będzie takie właśnie...

no i trochę jest przez to nijakie... choć ładne

choć pomysł świetny to w ostatecznym wyrazie mało zabawnie narysowany

Napisano

Mi się bardzo podoba,oprócz tego co nazywacie dojarką -bo ja widzę łapkę,taką metaliczną i pokrzywioną.Freud by pewnie dużo powiedział bo wyraz "twarzy" jest zaj.....y .Pozdrawiam.

Napisano
  • Autor

Kris: Bo to zart byc nie mial, ale i nie realizm, raczej groteskowy klimat, czy na to jest jakas idea? jesli tak owa byla to zupelnie nie pamietam jaka, 'dojarka' wynika raczej tylko z tego ze kiedys mialem manie dodawania takich dziwnych mechanicznych elementow, tak sobie bylo wiec tego nie zmienialem. Hmm tak sobie przypominam co kiedys Basil Poledouris powiedzial o robieniu muzyki do komedii - najlepsza jest wtedy kiedy jest smiertelnie powazna. Podobnie jest z humorem w pierwszych filmach Coenow czy Fargo, jest gleboko skryty pod fasada absolutnie mrocznego nastroju, pamietasz scene z Fargo w ktorej koles mieli swojego kolege? troche przerazajace, szczegolnie gdy staje przed tym kolosem drobna policjantaka w ktoryms miesiacu ciazy a jednak przez noge wystajaca z rozdrabniarki nabiera czegos zabawnego. Chyba poprostu takie klimaty lubie.

Tiger, perspektywy powietrznej troche brakuje, ale bym nie przesadzal, jak rozjasnisz monitorek to bedzie lepiej przestrzen widac:)

Napisano

ojej ale dlaczego ty sie tlumaczysz? :)

pokazales jakas prehistoryczna prace, ok. ale jestes juz lata swietlne dalej. pokaz co teraz dlubiesz :D

a moze foty jakies ciekawe robisz? ;)

Napisano
  • Autor

Tam tlumacze, ot, mam sentyment do tej pracki inaczej bym jej powtornie nie tykal:)

Pracki robie tylko na potrzeby reklamowek niestety, na rzeczy wlasne czasu strasznie niewiele, a szkoda. Cosik niedlugo swierzego pokarze:)

A fotki:) z przykroscia musze stwierdzic ze wykorzystuje sprzet do raczej malo atrakcyjnych rzeczy - teksturek najczesciej.

Napisano

fajne to:) ma swoj klimat koza z tym tlem wyglada jakby byla zmutowanym 10900 m olbrzymem :) bo jak dla mnie nie wyglada jakby lezala na wzniesieniu

spojrzalem jeszcze raz i zauwazylem pod nia kamyki jak pod zwykla koze wiec teraz niewiem juz jaki to ona ma rozmiar :) ok tyle moich spostrzezen ide na mecz :D biglebowsky... szacunek

Napisano

hmm.. a mi to cos ta nazwa zalatuje lawca androidow - poprawnie? a co do proacy to co by tu napisac? rewelacja choc zrobilbym ta rurke(pepowine) tez olowkiem bo troche zabardzo skupia uwage na sobie a odciaga od reszty.ale to twoia koncepcja, pewnie jest w tym jakis zamysl. mi sie podoba:-)

Napisano

Jakbys tak zapodał jakiś filter albo coś tam (pewnie wiesz lepiej co) aby efekt starej fotografi uzyskać i gdzieś tam z lewej pod prawym muflonim rogiem niemieckiego górala postawił w tym śmiesznym stroju, w pozycji jodłującego w dodatku (czy jak to tam się zwie) to by była piękna pocztówka Schwarzwald 1926 ;-) to ja bym 5 dał spewnością (ale pewnie nie ma muflonów w niemczech hihihihhii) a na razie za podtekst erotyczny daje -4 :-) hihihihi

Napisano

To ta rurka to pepowina?

A ja myślałem że płetwa.

Rysuneczek ładny ma coś z mojego szalonego barana w avatarze(krzywyzgryz he he)

Mi się raczej kojarzy to z klimatem pierwszej części Gwiezdnych Wojen i Czarnego Kryształu jima Hensona więc zamiast górala wolałbym ujrzec tam w tle n.p. krawane jakiś tabor najemników czy coś w tym stylu:)

Napisano
  • Autor

No wiesz, Ciemny Krysztal to film mojego dziecinstwa, mocno spaczyl mi psychike:) chociaz jak niedawno ogladalem to znudzilem sie na smierc.

A nawet planuje maly update po waszych uwagach, pempowinodojarkocostam zmieni sie przypuszczalnie w kobze, muflon dostanie uszy i popracuje nad glebia, ale to jak bede mial odrobine luzu w robocie.

Napisano

W takim razie zycze luzu w robocie :). Czekam z niecierpliwoscia na udoskonalenia, a zwlaszcza na glebie.

PS Gratuluje wyboru pracki na tlo naszego forum.

Napisano

Podoba mi sie, ta muflonka fajnie zdziwiła tą dojarką....bo to samica jest? ;)

Napisano

lol ... tread sprzed 8 miechow .. a praca pewnie sprzed 3 lat :)

jmtm00 - archeologia?! ... zaloze sie ze zasuwasz po lesie z wykrywaczem metali :))

Napisano
  • Autor

praca chyba raczej z przed lat...8-9ciu:) kurde, jak ten czas leci... stary jestem:)

a miałem ja updatowac, juz po ptokach raczej.

Napisano

jmtm00, z tego co sie orientuje, to na wikszosci for przysluguje BAN za czeste odkopywanie starych tematow :)