deviianne Napisano 16 Listopad 2012 Napisano 16 Listopad 2012 (edytowane) Siema! Właśnie odkryłem to wspaniałe miejsce i chciałbym się z wami podzielić mymi dokonaniami! Tak więc na pierwszy ogień: Hill House Domek zaprojektowałem, z tego co pamiętam na drugim roku studiów. Jakiś rok temu doczekał się wirtualnej realizacji. Najtrudniej było opanować przyrodę i ogólny klimat wizualizacji, z pomocą przyszedł wszechmocny multiscatter i render elements:) Gdyby ktoś miał ochotę zobaczyć making-of to zapraszam tutaj: http://www.renderspirit.com/making-of-hill-house-project/ +poglądowy rzut parteru... photo sharing websites Edytowane 16 Listopad 2012 przez deviianne 1
marcinW Napisano 16 Listopad 2012 Napisano 16 Listopad 2012 hoho. ale wejście :) cześć! jak dla mnie rewelka. po pracy przejrzę making-of'a.
rdawlud Napisano 16 Listopad 2012 Napisano 16 Listopad 2012 Bardzo mi się klimat podoba. Wejście super, jeszcze z making offem za którego dzięki bo napewno przejrze. Bardzo dobrą pracę zrobiłeś w postprodukcji z tego co widziałem na szybko. Ja zwykle z tym mam problem największy. Także prace świetne, czekam na więcej. Pzdr
Miłosz3ds Napisano 16 Listopad 2012 Napisano 16 Listopad 2012 Łoł, świetne. Miło też przejrzeć making ofa. :) Pozdrawiam!
shadowsexpe Napisano 16 Listopad 2012 Napisano 16 Listopad 2012 Fajny klimat, naprawdę dopracowane oświetlenie otoczenia. Czego to takie małe ;) Natomiast wnętrze całkowicie psuje efekt jaki uzyskałeś na zewnątrz budynku, światło jest całkowicie nie dopracowane lampy stojące nie daje takiego światła a już szczególnie na suficie jest ono za intensywne dobrze by było troszkę pokombinować z zakresem rozchodzenia się światła, lub zastosować światło typu vrayies z odpowiednim plikiem ies. Trzecie ujecie psuje ten zestaw wypoczynkowy ;) raz że za cienki, dwa coś nie tak z proporcja a trzy mogło by go tu w ogóle nie być ;) nie pasuje tu kompozycyjnie.
deviianne Napisano 16 Listopad 2012 Autor Napisano 16 Listopad 2012 Dzięki za opinie! Hmm mówisz, że bez zestawu wypoczynkowego.. może faktycznie za lekki. Chociaż na początku byłem nim zafascynowany:) Co do wnętrza - muszę przyznać, że tą część trochę sobie odpuściłem, głównie z braku czasu. Chciałem żeby stało się kontrastem do tego co dzieje się na zewnątrz. Ciepłe i rozświetlone. Więc w pewnym stopniu zaspokoiłem swoje potrzeby:D
mercedesslr Napisano 16 Listopad 2012 Napisano 16 Listopad 2012 czyli do domu wchodzimy przez garaż zawsze? przechodząc do biura lub pokoju gościnnego przechodzimy tez przez garaż ? btw. wizualnie super :) - - - Połączono posty - - - ok po dłuższym zastanoweiniu stwierdzam ze o ile w garażu stoi reventon to w sumie czemu nie :)
deshu Napisano 16 Listopad 2012 Napisano 16 Listopad 2012 Piekny projekt! Na drugim roku mówisz? Hmm, dobrze, że sie dosatałeś:) Co do oświetlenia wnetrza - wg mni eładnei kontrastuje z zewnętrzem. Za to zestaw wypoczynkowy na prawde brudzi obrazek i odciaga uwage od ważniejszego:) Bardzo fajna praca, aż aż bym sobie zagwiazdkował, gdyby sie dało:)
Wania Napisano 16 Listopad 2012 Napisano 16 Listopad 2012 czyli do domu wchodzimy przez garaż zawsze? przechodząc do biura lub pokoju gościnnego przechodzimy tez przez garaż ? btw. wizualnie super To akurat ostatnio dosc popularne rozwiazanie. Koncepcja domu autorodzinnego Koniecznego opiera sie głownie na tym pomysle.
ailambert Napisano 18 Listopad 2012 Napisano 18 Listopad 2012 Świetne wizki, dzięki wielkie za super tutek i witam na forum;)
PMat Napisano 19 Listopad 2012 Napisano 19 Listopad 2012 Dokładnie, wizki super, świetny klimacik, a do tego nie świecą jak psu..., co mnie drażni na wizkach w szczególności. Całkiem fajna architektura, lecz pomyślał bym jeszcze nad ujęciami, bo z tego co widzę Twój projekcik jest całkiem zgrabnie w wkomponowany w otaczający go krajobraz, ale widać to tylko w jednym ujęciu. Może coś z dalszej perspektywy, tak żeby pokazać dom bardziej w krajobrazie?
deviianne Napisano 19 Listopad 2012 Autor Napisano 19 Listopad 2012 Przyznam, że miałem go za definitywnie ukończony.. ale rozbudziłeś me żądze! Myślę, że możecie się za jakiś czas spodziewać małego editu:) Parę rzeczy mógłbym poprawić no i kilka ujęć wyciągnęło by się bez problemu! Podziękowania za tutorial powinien zebrać Matúš Nedecký, w końcu dzięki niemu i RenderSpirit ten tutorial powstał:D Niedługo coś jeszcze wrzucę, ale już zapewne bez tutki:S
Rekomendowane odpowiedzi