Napisano 16 Listopad 201212 l Siema! Właśnie odkryłem to wspaniałe miejsce i chciałbym się z wami podzielić mymi dokonaniami! Tak więc na pierwszy ogień: Hill House Domek zaprojektowałem, z tego co pamiętam na drugim roku studiów. Jakiś rok temu doczekał się wirtualnej realizacji. Najtrudniej było opanować przyrodę i ogólny klimat wizualizacji, z pomocą przyszedł wszechmocny multiscatter i render elements:) Gdyby ktoś miał ochotę zobaczyć making-of to zapraszam tutaj: http://www.renderspirit.com/making-of-hill-house-project/ +poglądowy rzut parteru... photo sharing websites Edytowane 16 Listopad 201212 l przez deviianne
Napisano 16 Listopad 201212 l hoho. ale wejście :) cześć! jak dla mnie rewelka. po pracy przejrzę making-of'a.
Napisano 16 Listopad 201212 l Bardzo mi się klimat podoba. Wejście super, jeszcze z making offem za którego dzięki bo napewno przejrze. Bardzo dobrą pracę zrobiłeś w postprodukcji z tego co widziałem na szybko. Ja zwykle z tym mam problem największy. Także prace świetne, czekam na więcej. Pzdr
Napisano 16 Listopad 201212 l Fajny klimat, naprawdę dopracowane oświetlenie otoczenia. Czego to takie małe ;) Natomiast wnętrze całkowicie psuje efekt jaki uzyskałeś na zewnątrz budynku, światło jest całkowicie nie dopracowane lampy stojące nie daje takiego światła a już szczególnie na suficie jest ono za intensywne dobrze by było troszkę pokombinować z zakresem rozchodzenia się światła, lub zastosować światło typu vrayies z odpowiednim plikiem ies. Trzecie ujecie psuje ten zestaw wypoczynkowy ;) raz że za cienki, dwa coś nie tak z proporcja a trzy mogło by go tu w ogóle nie być ;) nie pasuje tu kompozycyjnie.
Napisano 16 Listopad 201212 l Autor Dzięki za opinie! Hmm mówisz, że bez zestawu wypoczynkowego.. może faktycznie za lekki. Chociaż na początku byłem nim zafascynowany:) Co do wnętrza - muszę przyznać, że tą część trochę sobie odpuściłem, głównie z braku czasu. Chciałem żeby stało się kontrastem do tego co dzieje się na zewnątrz. Ciepłe i rozświetlone. Więc w pewnym stopniu zaspokoiłem swoje potrzeby:D
Napisano 16 Listopad 201212 l czyli do domu wchodzimy przez garaż zawsze? przechodząc do biura lub pokoju gościnnego przechodzimy tez przez garaż ? btw. wizualnie super :) - - - Połączono posty - - - ok po dłuższym zastanoweiniu stwierdzam ze o ile w garażu stoi reventon to w sumie czemu nie :)
Napisano 16 Listopad 201212 l Piekny projekt! Na drugim roku mówisz? Hmm, dobrze, że sie dosatałeś:) Co do oświetlenia wnetrza - wg mni eładnei kontrastuje z zewnętrzem. Za to zestaw wypoczynkowy na prawde brudzi obrazek i odciaga uwage od ważniejszego:) Bardzo fajna praca, aż aż bym sobie zagwiazdkował, gdyby sie dało:)
Napisano 16 Listopad 201212 l czyli do domu wchodzimy przez garaż zawsze? przechodząc do biura lub pokoju gościnnego przechodzimy tez przez garaż ? btw. wizualnie super To akurat ostatnio dosc popularne rozwiazanie. Koncepcja domu autorodzinnego Koniecznego opiera sie głownie na tym pomysle.
Napisano 19 Listopad 201212 l Dokładnie, wizki super, świetny klimacik, a do tego nie świecą jak psu..., co mnie drażni na wizkach w szczególności. Całkiem fajna architektura, lecz pomyślał bym jeszcze nad ujęciami, bo z tego co widzę Twój projekcik jest całkiem zgrabnie w wkomponowany w otaczający go krajobraz, ale widać to tylko w jednym ujęciu. Może coś z dalszej perspektywy, tak żeby pokazać dom bardziej w krajobrazie?
Napisano 19 Listopad 201212 l Autor Przyznam, że miałem go za definitywnie ukończony.. ale rozbudziłeś me żądze! Myślę, że możecie się za jakiś czas spodziewać małego editu:) Parę rzeczy mógłbym poprawić no i kilka ujęć wyciągnęło by się bez problemu! Podziękowania za tutorial powinien zebrać Matúš Nedecký, w końcu dzięki niemu i RenderSpirit ten tutorial powstał:D Niedługo coś jeszcze wrzucę, ale już zapewne bez tutki:S