Napisano 12 Sierpień 200420 l Pora pochwalic sie moim pierwszym czlowieczkiem, ktorego robie. Jak widac jest jeszcze ciutke nie skonczony, ale czekam na komentarze. :)
Napisano 12 Sierpień 200420 l Kolana i lokcie ma mocno odstajace , wiec do poprawki . Poza tym sutkami to moglaby cos ( kogos ) mocno podrapac :D. Czekam na updaty , moze byc ciekawe .
Napisano 12 Sierpień 200420 l Autor zapomnialem o glowie. Jest jaka jest, narazie na lepsza mnie nie stac.
Napisano 12 Sierpień 200420 l Autor Proporcje moga byc nie zachowane, bo robie to na podstawie rysunkow, ktore pochodza najprawdopodobniej z jakiejs mangi. Co do kregoslupa, to popracuje nad nim
Napisano 12 Sierpień 200420 l odnosnie ciala http://www.fineart.sk/index.php?cat=2 co do twarzy to czuc w powietrzu tutek joanna dark z 3dtotal :) tylko ze ten tut jest troszke pod rysunek, tzn ta babka ma za duze oczy, fajnie wyglada w kreskowce
Napisano 12 Sierpień 200420 l Autor Bo wlasnie robie postac na podstawie tego tutka, tylko, ze trohce pozniej zmieniam, jak mi cos nie wyjdzie :)
Napisano 12 Sierpień 200420 l co jej się stało z nosem? ktoś położył na kowadle i walnął młotkiem?! auć.. stópki ma fajne... nie musi chodzić na obcasach bo ma wbudowane :)
Napisano 12 Sierpień 200420 l Szkoda że autor tutka o joasi d'arc nie zaznaczył na początku ze należy poszukac inny refek do modelowania, bo te które on daje są do dupy prostu:]
Napisano 12 Sierpień 200420 l Autor Maly update. Poprawilem kregoslup, proporcje, ciutke kolana. Dodalem glowe. Jak widac w modelu brakuje tylko rak. Prosze o wszelkie komentarze, uwagi, krytyke - jednym slowem wszystko, co moze wplynac na poprawe tej pracy. :)
Napisano 12 Sierpień 200420 l No no coraz lepiej ... jedyne co razi to za szczupła talia .... i rozciagnij piersi w osi X :)
Napisano 13 Sierpień 200420 l Dokładnie tak jak mówi Maxim, wygląda jakby ją jakaś prasa hydruliczna dopadła ;) I jeszcze jedna uwaga: Nogi są strasznie nienaturalnie wysunięte do przodu, nie utrzymała by się w pionie w takiej pozycji :) Edit: zapomniałem dodać że jeszcze nad łopatkami chyba trzeba troche popracować Tak poza tym to widać postęp, keep working :)
Napisano 13 Sierpień 200420 l patrzcie ile razy ludzie pobierali "obrazki" z linka, który dał Gordon :)
Napisano 14 Sierpień 200420 l Autor Drobny update. Material przypisany do czesci zbroi bedzie inny, teraz jest taki, zeby je wyrozniac. Prosze o wszelkie opinie i uwagi. Pozdrawiam :)
Napisano 14 Sierpień 200420 l Czyzby tut Joanna D'arc? Tak ,jest tam gdzieś wyżej napisane :) Co do samego modelu to jest ok tylko wydaje mi się że ręce troszku za chude. W oczy się rzuca tył głowy, trochę za szpiczasty (jak u aliena hehe ;) Zbroja jest w porzadku (poza materiałem), wstrzymał bym się z materiałami póki co i zajął się modelem :) Pozdrawiam
Napisano 18 Sierpień 200420 l Autor Kolejna poprawka. Dalem materialy. Wpakowalem do niej szkielet i zmienilem poze, a ze jestem w tym zielony, to troche zrabalem sprawe i zostawilem kobietke w takiej pozie jak widac, przy okazji siatka sie troche zepsula, ale juz nic z tym nie zrobi. Na skore jeszcze zrobie textury (bo juz chyba wiem jak je poprawinie nalozyc:D). Otoczenie narazie jest prowizorka i pojdzie do wymiany, ale oswietlenie chce zrobic tego typu co jest w scenie. Żeby nie bylo, to pierwszy raz robie cos z materialami/texturami i swiatlem. Kolejne poprawki, jak wroce. Pozdrawiam :)
Napisano 20 Sierpień 200420 l Ja TeŻ Robie Mojego Pierwszego CzŁowieczka I Terz Na Podstawie Tego Tutka Ale Ja Przerabiam Tego CzŁowieczka Na Faceta UmiĘŚnionego Narazie Ma SŁabe MiĘŚnie I Jest Troche "niedorozwiniĘty" Ale Jeszcze Sie Pobawie I Napewno Sie Uda A Co Do Twojej TwaŻy Tym Sposobem Co JĘ RobiŁeŚ Idzie Sie ZaklikaĆ Na ŚmierĆ Ja Tam Wole RobiĆ Z Box'u ( Powoli Go RozwijaĆ )
Napisano 20 Sierpień 200420 l kształt glowy jest be, szpiczasta i jakas taka zdeformowana- w okolicach ust tez jest be posladki rowniez cos nie sa poprawne, za duza przerwa miedzy nimi :D generalnie taki kreskowkowy klimat oswietlenie wyglada bardzo sztucznie na moj gust moze potestuj z roznym wygaszaniem (linear, quadratic, cubic)
Napisano 20 Sierpień 200420 l Tak jak napisał Flesz_gordon, popracuj nad głową (jak u kosmity ;-) , pośladkami i biodrami bo widać tam jakieś niezgodności (dokladnie nie powiem bo w tej pozie nie za wiele można zobaczyć) Podaruj sobie narazie materiały i zajmij się dopieszczeniem modelu
Napisano 20 Sierpień 200420 l ubierz ją sczelnie w zbroję i będzie dopsz;] dodaj do oświetlenia bounce back z prawego dolnego rogu i jakiś zielony ambiencik.