Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Witam. Zdecydowalem sie zalozyc owa teczke nie ukrywam w dwóch celach: 1. uargumentowana krytyka 2. tak zwany bicz motywacyjny... No dobra mniej oficjalnie jest jeszcze 3. punkt ;) poznac wasze środowisko:

robal1.jpg [/img]

western1d.jpg[/img]

Edytowane przez Fitch

• Odpowiedzi 46
  • Wyświetleń 5,8k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano
  • Autor

Ćwiczeń cd.

szkice.jpg

Edytowane przez Fitch

Napisano

taaak, siema

1. nie wrzucaj prac w miniaturkach ułatwiaj życie obbiorcą, bo z natury są leniwi i klikać nie będą

2. polecam ci zaglądnąć do teczek aktywnych osób takich jak WojtekFus, Coyote, EthicallyChallenged

zazjnajomić sie z treścią i cwiczeniami, jeśli się wczytasz to znajdziesz ogrom porad i krytyki która pomoże ci ruszyć do przodu

bo pisać że należy:

malowac/ rysować z natury

używac mediów tradysyjnych, ołówek! najlepiej kup sobie szkicownik

przerabiać tutoriale -

te z forum oraz takie jakie uważasz za pomocne

too już nie ma siły

Napisano
  • Autor

kolejne plamy bo na szczegoly przyjdzie czas, teraz praca nad kompozycja kolorem walorem itd.

czerwd.png[/img]

Napisano
  • Autor

jescze dzisiaj kroliczek:)

krolik.png[/img]

podziekowania dla tych co choc na chwile zatrzymuja oko na prackach;)

Napisano

Wow, ten królikson rządzi, jest z 109073 klas wyżej niż poprzednie obrazki, super plastyczny.

(i jeszczee - kombajn do zbierania melanżu - lol ;p)

Napisano

praca z niebieska struktura super! az zapisalem do inspiracji! powiedz czy to sa zdjecia zgrabnie wstawione czy namalowane? chyba zdjecia ale glwoy nie dam

Napisano
  • Autor

@Urbanboogie- hehehe kumbajn taa o to chodzilo o zwykly kombajn postawiony wlasnie tam:D

@Nilfheim- ze zdjec korzystam jedynie w celach pomocnych ale podmalowek staram sie nie robic zdjecie wykorzystalem w pracy z post apokaliptycznym zamkiem

@Miłosz3ds- do meega teczki to chcialbym kiedys dojsc :) no ale nie ma co tu marzyć tylko brac sie do roboty.

miniaturki.png

Napisano

Hej, znam tego nosorożca, reklamował cineme 4d :D Strasznie brakuje mi detalu, strasznie.

Napisano
  • Autor

tak z reklamy ze starej gazety wyszperalem przypadkiem, w detal narazie sie nie zaglebiam jeszcze nie czas ;) narazie duzo cwiczen.

dzieki za odwiedziny.

Napisano

zatrzymaj się na chwile nad tymi "ćwiczeniami" i zastanów się jaki jest ich cel...

zamiast wypluwać kilka "ćwiczeń" zaplanuj sobie co chcesz osiągnąć/do czego dążysz w danej pracy

na przykład:

1.walor

więc przerabiasz ze zrozumieniem tutorial

http://www.max3d.pl/tutorial.php?id=98 przynajmniej ten

i próbujesz zastosować na prostej martwej, na studium zdjęcia

nie rzucaj się na tego typu scenki jak powyżej jedyne ćwiczenie jakie wykonujesz to pogłębianie swojej niewiedzy i powielanie błedów z niej wynikającej.

Napisano
  • Autor

dzieki takashmen caly czas cwicze walor bo wiem ze to podstawa i teorie znam ale jeszcze zrozumienie na plaszczyznie praktycznej ale tez mam problem z kolorem barwa nasyceniem itd cwiczenia robie rozne mediami tradycyjnymi rowniez szukam szukam az znajde przelom i pójdę dalej.

Napisano

na początek nie maluj z głowy bez referencji

znajdź sobei kilka zdjęć dotyczących tematu i cały czas odnoś sie do nich

http://conceptart.org/forums/attachment.php?attachmentid=1444128&stc=1&d=1332094043

jak tu, możesz kopiować w ten sposób styl, kolor, oświeleni, teksture, kształt

najszybszą droga rozwoju jest kopiowanie czy to z natury czy to artystów, oczywiście nie możesz pozostać w sferze "skopoiwałem dokładnie znaczy że jestem tak dobry jak artysta którego skopiowałem"

Napisano
  • Autor

ahhh brak czasu na smarowanie wrzucam szybka martwa z refki ok 35min...

martwa2.png

Napisano

Zabawa z lassem i kolorem mnie nie przekonuje, za dużo tu abstrakcji, kształty nie tworzą ciekawej kompozycji a kolory nie są tak genialne, żeby to wrażenie nadrobić. Speedpaint w szarościach na dole jest według mnie dużo lepszy, tu już się tworzy ciekawa kompozycja, wciągająca przestrzeń, kontrastujące plany - no i sylwetki na pierwszym planie są dużo bardziej intrygujące (przez mocny kontrast i powtórzone, wydłużone sylwetki). Spróbowałabym pójść z tym dalej, może wyciągnąć z tego ilustrację? Zrobić ciekawą bryłę chmur, fakturę skał i trochę uporządkować te kreski na środku na pierwszym planie (woda?).

Napisano
  • Autor

Dzieki, uwagi biore jak najbardziej do siebie:) a zwlaszcza takie konstruktywne.

Kolejny szybki szarak

domekt.jpg

Napisano
  • Autor

proba koloru.

gtez.jpg

Edytowane przez Fitch

Napisano
  • Autor

Starsza pani dba by droga do Ciemnego Lasu była oswietlona i bezpieczna:D

ki4t.jpg

Napisano
  • Autor

jednak takie rzeczy w takim stylu sprawiaja mi najwięcej zabawy a o to w tym chodzi:) ( co nie znaczy ze warsztat i podstaw nie trzeba szlifowac bo świadom jestem ze z tym to w ciemnym lesie sie znajduje. )

08o6.jpg

Napisano

Bardzo mi sie podoba numerek 41 za prostote i całkiem przyjemna kolorystykę, a także numer 44 za bardzo fajne studium (zakładam że to kadr z filmu, lub coś w ten deseń) jeżeli jednak wymysł własny, to jeszcze bardziej mi sie podoba :) tylko wtedy ten pan w kompozycji jest nieco niepotrzebny :)