Fitch Napisano 1 Grudzień 2012 Napisano 1 Grudzień 2012 (edytowane) Witam. Zdecydowalem sie zalozyc owa teczke nie ukrywam w dwóch celach: 1. uargumentowana krytyka 2. tak zwany bicz motywacyjny... No dobra mniej oficjalnie jest jeszcze 3. punkt ;) poznac wasze środowisko: [/img] [/img] Edytowane 22 Październik 2013 przez Fitch
Fitch Napisano 2 Grudzień 2012 Autor Napisano 2 Grudzień 2012 (edytowane) Ćwiczeń cd. Edytowane 5 Grudzień 2012 przez Fitch
takashmen Napisano 2 Grudzień 2012 Napisano 2 Grudzień 2012 taaak, siema 1. nie wrzucaj prac w miniaturkach ułatwiaj życie obbiorcą, bo z natury są leniwi i klikać nie będą 2. polecam ci zaglądnąć do teczek aktywnych osób takich jak WojtekFus, Coyote, EthicallyChallenged zazjnajomić sie z treścią i cwiczeniami, jeśli się wczytasz to znajdziesz ogrom porad i krytyki która pomoże ci ruszyć do przodu bo pisać że należy: malowac/ rysować z natury używac mediów tradysyjnych, ołówek! najlepiej kup sobie szkicownik przerabiać tutoriale - te z forum oraz takie jakie uważasz za pomocne too już nie ma siły
Fitch Napisano 5 Grudzień 2012 Autor Napisano 5 Grudzień 2012 szybki bazgroł by nabierac wprawy [/img]
Fitch Napisano 6 Grudzień 2012 Autor Napisano 6 Grudzień 2012 kolejne plamy bo na szczegoly przyjdzie czas, teraz praca nad kompozycja kolorem walorem itd. [/img]
Fitch Napisano 6 Grudzień 2012 Autor Napisano 6 Grudzień 2012 jescze dzisiaj kroliczek:) [/img] podziekowania dla tych co choc na chwile zatrzymuja oko na prackach;)
Urbanboogie Napisano 6 Grudzień 2012 Napisano 6 Grudzień 2012 Wow, ten królikson rządzi, jest z 109073 klas wyżej niż poprzednie obrazki, super plastyczny. (i jeszczee - kombajn do zbierania melanżu - lol ;p)
Nilfheim Napisano 6 Grudzień 2012 Napisano 6 Grudzień 2012 praca z niebieska struktura super! az zapisalem do inspiracji! powiedz czy to sa zdjecia zgrabnie wstawione czy namalowane? chyba zdjecia ale glwoy nie dam
Miłosz3ds Napisano 6 Grudzień 2012 Napisano 6 Grudzień 2012 Ej. Mam pomysł. Wsadzaj co drugą pracę, to będzie MEGA teczka :D
Fitch Napisano 6 Grudzień 2012 Autor Napisano 6 Grudzień 2012 @Urbanboogie- hehehe kumbajn taa o to chodzilo o zwykly kombajn postawiony wlasnie tam:D @Nilfheim- ze zdjec korzystam jedynie w celach pomocnych ale podmalowek staram sie nie robic zdjecie wykorzystalem w pracy z post apokaliptycznym zamkiem @Miłosz3ds- do meega teczki to chcialbym kiedys dojsc :) no ale nie ma co tu marzyć tylko brac sie do roboty.
grass Napisano 8 Grudzień 2012 Napisano 8 Grudzień 2012 przysiedź trochę te niebieskie domki o wiele lepsze
kamesanin Napisano 11 Grudzień 2012 Napisano 11 Grudzień 2012 5 poscik no nie w kijoszek bity:] a z tych szybkich 19... napieraj dalej
Igi Napisano 13 Grudzień 2012 Napisano 13 Grudzień 2012 Hej, znam tego nosorożca, reklamował cineme 4d :D Strasznie brakuje mi detalu, strasznie.
Fitch Napisano 13 Grudzień 2012 Autor Napisano 13 Grudzień 2012 tak z reklamy ze starej gazety wyszperalem przypadkiem, w detal narazie sie nie zaglebiam jeszcze nie czas ;) narazie duzo cwiczen. dzieki za odwiedziny.
takashmen Napisano 14 Grudzień 2012 Napisano 14 Grudzień 2012 zatrzymaj się na chwile nad tymi "ćwiczeniami" i zastanów się jaki jest ich cel... zamiast wypluwać kilka "ćwiczeń" zaplanuj sobie co chcesz osiągnąć/do czego dążysz w danej pracy na przykład: 1.walor więc przerabiasz ze zrozumieniem tutorial http://www.max3d.pl/tutorial.php?id=98 przynajmniej ten i próbujesz zastosować na prostej martwej, na studium zdjęcia nie rzucaj się na tego typu scenki jak powyżej jedyne ćwiczenie jakie wykonujesz to pogłębianie swojej niewiedzy i powielanie błedów z niej wynikającej.
Fitch Napisano 14 Grudzień 2012 Autor Napisano 14 Grudzień 2012 dzieki takashmen caly czas cwicze walor bo wiem ze to podstawa i teorie znam ale jeszcze zrozumienie na plaszczyznie praktycznej ale tez mam problem z kolorem barwa nasyceniem itd cwiczenia robie rozne mediami tradycyjnymi rowniez szukam szukam az znajde przelom i pójdę dalej.
takashmen Napisano 14 Grudzień 2012 Napisano 14 Grudzień 2012 na początek nie maluj z głowy bez referencji znajdź sobei kilka zdjęć dotyczących tematu i cały czas odnoś sie do nich http://conceptart.org/forums/attachment.php?attachmentid=1444128&stc=1&d=1332094043 jak tu, możesz kopiować w ten sposób styl, kolor, oświeleni, teksture, kształt najszybszą droga rozwoju jest kopiowanie czy to z natury czy to artystów, oczywiście nie możesz pozostać w sferze "skopoiwałem dokładnie znaczy że jestem tak dobry jak artysta którego skopiowałem"
Fitch Napisano 12 Styczeń 2013 Autor Napisano 12 Styczeń 2013 ahhh brak czasu na smarowanie wrzucam szybka martwa z refki ok 35min...
Kiciputek Napisano 4 Czerwiec 2013 Napisano 4 Czerwiec 2013 Zabawa z lassem i kolorem mnie nie przekonuje, za dużo tu abstrakcji, kształty nie tworzą ciekawej kompozycji a kolory nie są tak genialne, żeby to wrażenie nadrobić. Speedpaint w szarościach na dole jest według mnie dużo lepszy, tu już się tworzy ciekawa kompozycja, wciągająca przestrzeń, kontrastujące plany - no i sylwetki na pierwszym planie są dużo bardziej intrygujące (przez mocny kontrast i powtórzone, wydłużone sylwetki). Spróbowałabym pójść z tym dalej, może wyciągnąć z tego ilustrację? Zrobić ciekawą bryłę chmur, fakturę skał i trochę uporządkować te kreski na środku na pierwszym planie (woda?).
Fitch Napisano 6 Czerwiec 2013 Autor Napisano 6 Czerwiec 2013 Dzieki, uwagi biore jak najbardziej do siebie:) a zwlaszcza takie konstruktywne. Kolejny szybki szarak
Fitch Napisano 14 Czerwiec 2013 Autor Napisano 14 Czerwiec 2013 (edytowane) proba koloru. Edytowane 14 Czerwiec 2013 przez Fitch
telthona Napisano 27 Czerwiec 2013 Napisano 27 Czerwiec 2013 te uszy wygladaja jak kosc wbita w glowe ; P ale generalnie postac fajnie sie czyta.
Fitch Napisano 20 Październik 2013 Autor Napisano 20 Październik 2013 Starsza pani dba by droga do Ciemnego Lasu była oswietlona i bezpieczna:D
Fitch Napisano 22 Październik 2013 Autor Napisano 22 Październik 2013 jednak takie rzeczy w takim stylu sprawiaja mi najwięcej zabawy a o to w tym chodzi:) ( co nie znaczy ze warsztat i podstaw nie trzeba szlifowac bo świadom jestem ze z tym to w ciemnym lesie sie znajduje. )
Gość porrr13 Napisano 11 Grudzień 2013 Napisano 11 Grudzień 2013 Bardzo mi sie podoba numerek 41 za prostote i całkiem przyjemna kolorystykę, a także numer 44 za bardzo fajne studium (zakładam że to kadr z filmu, lub coś w ten deseń) jeżeli jednak wymysł własny, to jeszcze bardziej mi sie podoba :) tylko wtedy ten pan w kompozycji jest nieco niepotrzebny :)
Rekomendowane odpowiedzi