Napisano 17 Grudzień 201212 l W sieci pojawił się zwiastun gry Dark Souls 2 wykonany przez firmę Blur. Pełna treść wiadomości znajduje się na stronie głównej serwisu pod adresem: http://www.max3d.pl/news.php?id=2719
Napisano 17 Grudzień 201212 l Smok z trzecim okiem...super koncept! Wykonanie ładne, muzyka do przytulenia. Szkoda, moim zdaniem, że w sumie nie wiadomo o co chodzi. Trailer bardziej dla fanów niż próba werbowania nowych. Z marketingowego punktu widzenia to może być trochę chybiony strzał.
Napisano 17 Grudzień 201212 l ciekawe kiedy przyjdą takie czasy że wszystkie trailery będą tak do siebie podobne że przestanie się je odróżniać.. a może już nadeszły...??.. co prawda są zakute łby i zakapturzone łby... ale smok jest zawsze....:)))
Napisano 17 Grudzień 201212 l Bo gry są do siebie podobne. Ale kryzys w branży gier to temat na inną, długą rozmowę.
Napisano 17 Grudzień 201212 l to tak jakby nie rozmawiać o pogodzie... która była, jest i będzie.... to po co o tym rozmawiać.... wiadomo była lepsza, będzie lepsza, tylko dlaczego teraz pada....:)))
Napisano 17 Grudzień 201212 l Jako ciekawostke dodam że muzykę do tego trailera napisał polak - Mikołaj Stroiński cytat z newsa: W jaki sposób kompozytor dostał to zlecenie? - Zgłosiło się do mnie studio Blur, które było odpowiedzialne za wykonanie zwiastuna. Byli pod wrażeniem moich poprzednich prac - wyjaśnia. Autor nie poznał jednak nikogo z From Software, zespołu tworzącego grę. - Moim bezpośrednim przełożonym było tylko studio Blur - mówi Stroiński. Aby skomponować muzykę, Stroiński dostał szereg materiałów. - Otrzymałem animację w bardzo wczesnym stadium, z niewieloma szczegółami faktury i treści filmu. Oprócz tego wytyczne dotyczące muzyki - pierwsza część miała być mroczna i lekko straszna, a druga z silniejszą energią, trochę na bazie rocka alternatywnego. Oprócz początkowej animacji otrzymałem dużo screenshotow z gry, by mnie dodatkowo zainspirować - opisuje szczegółowo. Czy Stroiński będzie również pracował nad muzyką w grze? - Zostałem wynajęty do trailera. Na razie. Zobaczymy, czy przyniesie to dodatkowe owoce - odpowiada niepewnie. Jednak na pytanie, czy zamierza podjąć się jeszcze kiedyś tworzenia utworów do zwiastunów ma już jasną odpowiedź. - Jasne, że tak - kończy. koniec cytatu.
Napisano 17 Grudzień 201212 l Każdy kto grał w jedynkę wie co go czeka:), to co odróżnia ten tytuł od całej masy objętej kryzysem to - ta gra wciąga. Mam nadzieje że dwójka będzie równie dobra co jedynka.
Napisano 17 Grudzień 201212 l Jesli takie cinamatiki sie Wam nie podobaja to idzcie ogladac 'nóż w wodzie' po raz 1648-my :) A tak na powaznie to fajne kadry i czuc klimat ptzygodowy. Cg jak dla mnie jedne z najlepszych w cinematikach.
Napisano 17 Grudzień 201212 l komuś musi się nie podobać, żebyś nie myślał, że podoba się wszystkim.... jednomyślność i jednogatunkowość w naturze nie występuje....:)))... wolę Munkowszczyznę, Polańskiego słabo trawię.......:)))
Napisano 18 Grudzień 201212 l Fakt aktem... nie mam seledynowego pojęcia o co chodzi... nie mniej jednak wykonanie kosmos...
Napisano 18 Grudzień 201212 l Jako fanboy i fanatyk obu dotychczasowych części cyklu zacieram ręce i nogi. Jak dla mnie trailerek przedni. A co do muzyki to świetna. Bardzo bym chciał żeby było coś w tym stylu w samej grze. Zwłaszcza w jakichś "gorętszych" momentach.