Gizmo74 Napisano 14 Sierpień 2004 Share Napisano 14 Sierpień 2004 Właśnie zaczynam pracę nad moją nową sceną w 3ds. Ma to być scena z "obcym". Narazie mam głowe...co prawda jeszcze niekompletą bo jakoś nie mam żadnego pomysłu.....Wczoraj cały dzień siedziałem nad jego uzębieniem....i w sumie niebardzo mi się to podoba. Jeżeli macie jakieś ciekawe sugestie to chętnie wysłucham :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loono Napisano 14 Sierpień 2004 Share Napisano 14 Sierpień 2004 Te zeby najbardziej z przodu wygladaja jak jakies cylindry. Zaostrz je troche. Co on ma pancerz na glowie?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rowr Napisano 14 Sierpień 2004 Share Napisano 14 Sierpień 2004 wyglada troszke jak jakas kreskowkowa postac troszke taki obcy sparodiowany tu masz czaszke obcego przypatrz sie jej http://www.nimbacreations.com/Library/Alien%20Skull%20big.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
boner2 Napisano 14 Sierpień 2004 Share Napisano 14 Sierpień 2004 jak dla mnie za duze podobienstwo do obcego z obcego Gigera ale jest to kwestia gustu :) to co mi sie nie podoba to dziąsla, które wygladają jak rzacego konia i to cos na "czole" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sir_Bols Napisano 14 Sierpień 2004 Share Napisano 14 Sierpień 2004 to ze ma to byc scena z obcym niewiele mi mowi... to ma byc straszne smieszne czy jakie? ... jak narazie to imho wyglada jak skrzyzowanie aliena (tego z filmu) z typowym sectoidem w kreskowkowym klimacie... pozatym niebardzo widac co on ma na czole... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gizmo74 Napisano 14 Sierpień 2004 Autor Share Napisano 14 Sierpień 2004 chciałem wyjaśnić, że jest to tylko model który będzie wykożystany później w scenie. Z tym czymś na czole sie zgadzam...też mi sie nie nie podoba i zmienie to. Moim zamierzeniem było to aby mój Obcy był trochę podobny do "Obcego" Gigera.... Dlarego ma taki "koński ryj". Zresztą dalej jest fotka obcego z filmu (zaznaczam że to nie ma być kopia)..... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SiD Napisano 14 Sierpień 2004 Share Napisano 14 Sierpień 2004 No pracuj pracój, z obcym wcale nie jest tak latwo , jest paskudny , obslizgly i ciale cieknie mu ten kwas z pyska, czy co to on ma hehe :D No ale niezle ci idzie , wiec wierze ze dobrze sobie to wymodelujesz :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 14 Sierpień 2004 Share Napisano 14 Sierpień 2004 No pracuj pracój, padlem na cycki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nimrod Napisano 14 Sierpień 2004 Share Napisano 14 Sierpień 2004 Musiało boleć :D Co do obcego na razie nie widać jakiegoś wielkiego podobieństwa, ale to dopiero początek, więc czekam na dalszy ciąg. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gizmo74 Napisano 14 Sierpień 2004 Autor Share Napisano 14 Sierpień 2004 Jeżeli chodzi o podobieństwo do obcego z filmu to chciałbym aby mój obcy miał tak samo odrażający i pełen nienawiści do człowieka wyraz mordy bo to mi się w nim najbardziej "podoba"...a czy będzie miał ślinotok ( kwasotok) to zależy od dwóch rzeczy 1) musi to pasować do jego wyglądu 2) moje skromne (mam nadzieje już niedłógo) umiejętności muszą wystarczyć. pozdrawiam i dziękuję za opinie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vorek Napisano 15 Sierpień 2004 Share Napisano 15 Sierpień 2004 Calkiem spoko, jak narazie to wygląda jak jakaś mechaniczna wersja obcego (tak mi się jakoś kojarzy), troche jak z jakiejś gry komputerowej :) Ciekawie się zapowiada więc życzę powodzenia i czekam na updaty :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
halogen Napisano 15 Sierpień 2004 Share Napisano 15 Sierpień 2004 witam, nieprzypomina mi to zabardzo obcego no chyba ze mechaniczna wersije, postaraj sie zrobic wiecej szczegulow aha i te oczy mi sie niepodobają.a wogule czy ktos widzial kiedys w tym filmie oczy aliena?? ja nigdy, one napewnoo są ale jakos ukryte(chyba) hehe pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 15 Sierpień 2004 Share Napisano 15 Sierpień 2004 dla mnie super nie patrze czy podobne do obcego bo mn ie to nie obchodzi;) robisz jaka masz wizje nazrazie jest super Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Predator Napisano 16 Sierpień 2004 Share Napisano 16 Sierpień 2004 witam :) na twoim miejscu raczej skorzystalbym z referek obcych z czesci 4 :) sa duzo ladniejsze a co do modelu to te zeby troche dziwnie wygladaja. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biglebowsky Napisano 16 Sierpień 2004 Share Napisano 16 Sierpień 2004 Krolowa wyglada w 2ce rewelacyjnie. Fajne referki do obcego sa na http://www.spawn.com Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gizmo74 Napisano 16 Sierpień 2004 Autor Share Napisano 16 Sierpień 2004 Krolowa wyglada w 2ce rewelacyjnie. Fajne referki do obcego sa na www.spawn.com No to zabiłeś mi poważnego klina.........Podoba mi sie. Dzięki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gizmo74 Napisano 17 Sierpień 2004 Autor Share Napisano 17 Sierpień 2004 Miałem trochę czasu żeby sie pobawić. Zęby zostawiam takie jakie są ( jak narazie też mi sie nie podobają ) Wiem jednak z doświadczenia, że gdy dojdą materiały to sytuacja sie zmieni i może będą dobre....w razie czego poprawię. Myślę, że taki model głowy w 90% może być...może pare szczegułów jeszcze...Nie mam absolutnie pojęcia jak mam zrobić jego kadłub ...bo ten oryginalnego obcego nieciekawie wygląda... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość raminez Napisano 17 Sierpień 2004 Share Napisano 17 Sierpień 2004 wiesz podoba mi sie on ma swoj wlasny charakter ...wiesz H.R.GIGER stworzyl juz swoj projekt poco go kopiowac...masz racje rob po swojemu wies zja kozystam z Posera i wszyscy zazucala mi ze to robie ..ale zauwaz ze zaden z nich nie ma swojego pomyslu tylko BMW wyglada tak i tak ...Obcy ma na filmie sline na zebach ...statek ma 12 rub a nie 15 ...ale kur...a czy moj projest moze byc tylko moj a podobienstwo to tylko inspiracja...brawo stary rob tak dalej wstaw w nim chrom i aluminum a konwenanse miej w ....PUPIE:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
THE MANYSH TRAFO Napisano 18 Sierpień 2004 Share Napisano 18 Sierpień 2004 no morde to ma nie złą czekam na reszte Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gizmo74 Napisano 24 Sierpień 2004 Autor Share Napisano 24 Sierpień 2004 Nooo...jak tak dalej pójdzie to za jakieś 10 lat skończę :))) Wyskrobałem dłoń....o dziwo w 20 minut. Czasami sie zastanawiam : co ja robię z moim wolnym czasem???? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ftorek Napisano 24 Sierpień 2004 Share Napisano 24 Sierpień 2004 bardziej mi wyglada na dlon jakiegos ufoka (albo chociaz joan collins) a nie super maszynki do zabijania ale gdyby nie lekki dysonans - wporzo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gizmo74 Napisano 24 Sierpień 2004 Autor Share Napisano 24 Sierpień 2004 bardziej mi wyglada na dlon jakiegos ufoka (albo chociaz joan collins) Gdyby Joan Collins miała takie dłonie to na pewno nie zagrałaby w moim ulubionym serialu "Dynastia" :))) ps. Co to jest .."ufok".. ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi