Napisano 14 Sierpień 200420 l Właśnie zaczynam pracę nad moją nową sceną w 3ds. Ma to być scena z "obcym". Narazie mam głowe...co prawda jeszcze niekompletą bo jakoś nie mam żadnego pomysłu.....Wczoraj cały dzień siedziałem nad jego uzębieniem....i w sumie niebardzo mi się to podoba. Jeżeli macie jakieś ciekawe sugestie to chętnie wysłucham :)
Napisano 14 Sierpień 200420 l Te zeby najbardziej z przodu wygladaja jak jakies cylindry. Zaostrz je troche. Co on ma pancerz na glowie??
Napisano 14 Sierpień 200420 l wyglada troszke jak jakas kreskowkowa postac troszke taki obcy sparodiowany tu masz czaszke obcego przypatrz sie jej http://www.nimbacreations.com/Library/Alien%20Skull%20big.jpg
Napisano 14 Sierpień 200420 l jak dla mnie za duze podobienstwo do obcego z obcego Gigera ale jest to kwestia gustu :) to co mi sie nie podoba to dziąsla, które wygladają jak rzacego konia i to cos na "czole"
Napisano 14 Sierpień 200420 l to ze ma to byc scena z obcym niewiele mi mowi... to ma byc straszne smieszne czy jakie? ... jak narazie to imho wyglada jak skrzyzowanie aliena (tego z filmu) z typowym sectoidem w kreskowkowym klimacie... pozatym niebardzo widac co on ma na czole...
Napisano 14 Sierpień 200420 l Autor chciałem wyjaśnić, że jest to tylko model który będzie wykożystany później w scenie. Z tym czymś na czole sie zgadzam...też mi sie nie nie podoba i zmienie to. Moim zamierzeniem było to aby mój Obcy był trochę podobny do "Obcego" Gigera.... Dlarego ma taki "koński ryj". Zresztą dalej jest fotka obcego z filmu (zaznaczam że to nie ma być kopia).....
Napisano 14 Sierpień 200420 l No pracuj pracój, z obcym wcale nie jest tak latwo , jest paskudny , obslizgly i ciale cieknie mu ten kwas z pyska, czy co to on ma hehe :D No ale niezle ci idzie , wiec wierze ze dobrze sobie to wymodelujesz :D
Napisano 14 Sierpień 200420 l Musiało boleć :D Co do obcego na razie nie widać jakiegoś wielkiego podobieństwa, ale to dopiero początek, więc czekam na dalszy ciąg.
Napisano 14 Sierpień 200420 l Autor Jeżeli chodzi o podobieństwo do obcego z filmu to chciałbym aby mój obcy miał tak samo odrażający i pełen nienawiści do człowieka wyraz mordy bo to mi się w nim najbardziej "podoba"...a czy będzie miał ślinotok ( kwasotok) to zależy od dwóch rzeczy 1) musi to pasować do jego wyglądu 2) moje skromne (mam nadzieje już niedłógo) umiejętności muszą wystarczyć. pozdrawiam i dziękuję za opinie :)
Napisano 15 Sierpień 200420 l Calkiem spoko, jak narazie to wygląda jak jakaś mechaniczna wersja obcego (tak mi się jakoś kojarzy), troche jak z jakiejś gry komputerowej :) Ciekawie się zapowiada więc życzę powodzenia i czekam na updaty :)
Napisano 15 Sierpień 200420 l witam, nieprzypomina mi to zabardzo obcego no chyba ze mechaniczna wersije, postaraj sie zrobic wiecej szczegulow aha i te oczy mi sie niepodobają.a wogule czy ktos widzial kiedys w tym filmie oczy aliena?? ja nigdy, one napewnoo są ale jakos ukryte(chyba) hehe pozdr
Napisano 15 Sierpień 200420 l dla mnie super nie patrze czy podobne do obcego bo mn ie to nie obchodzi;) robisz jaka masz wizje nazrazie jest super
Napisano 16 Sierpień 200420 l witam :) na twoim miejscu raczej skorzystalbym z referek obcych z czesci 4 :) sa duzo ladniejsze a co do modelu to te zeby troche dziwnie wygladaja.
Napisano 16 Sierpień 200420 l Krolowa wyglada w 2ce rewelacyjnie. Fajne referki do obcego sa na http://www.spawn.com
Napisano 16 Sierpień 200420 l Autor Krolowa wyglada w 2ce rewelacyjnie. Fajne referki do obcego sa na www.spawn.com No to zabiłeś mi poważnego klina.........Podoba mi sie. Dzięki.
Napisano 17 Sierpień 200420 l Autor Miałem trochę czasu żeby sie pobawić. Zęby zostawiam takie jakie są ( jak narazie też mi sie nie podobają ) Wiem jednak z doświadczenia, że gdy dojdą materiały to sytuacja sie zmieni i może będą dobre....w razie czego poprawię. Myślę, że taki model głowy w 90% może być...może pare szczegułów jeszcze...Nie mam absolutnie pojęcia jak mam zrobić jego kadłub ...bo ten oryginalnego obcego nieciekawie wygląda...
Napisano 17 Sierpień 200420 l wiesz podoba mi sie on ma swoj wlasny charakter ...wiesz H.R.GIGER stworzyl juz swoj projekt poco go kopiowac...masz racje rob po swojemu wies zja kozystam z Posera i wszyscy zazucala mi ze to robie ..ale zauwaz ze zaden z nich nie ma swojego pomyslu tylko BMW wyglada tak i tak ...Obcy ma na filmie sline na zebach ...statek ma 12 rub a nie 15 ...ale kur...a czy moj projest moze byc tylko moj a podobienstwo to tylko inspiracja...brawo stary rob tak dalej wstaw w nim chrom i aluminum a konwenanse miej w ....PUPIE:)
Napisano 24 Sierpień 200420 l Autor Nooo...jak tak dalej pójdzie to za jakieś 10 lat skończę :))) Wyskrobałem dłoń....o dziwo w 20 minut. Czasami sie zastanawiam : co ja robię z moim wolnym czasem????
Napisano 24 Sierpień 200420 l bardziej mi wyglada na dlon jakiegos ufoka (albo chociaz joan collins) a nie super maszynki do zabijania ale gdyby nie lekki dysonans - wporzo
Napisano 24 Sierpień 200420 l Autor bardziej mi wyglada na dlon jakiegos ufoka (albo chociaz joan collins) Gdyby Joan Collins miała takie dłonie to na pewno nie zagrałaby w moim ulubionym serialu "Dynastia" :))) ps. Co to jest .."ufok".. ?