Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witam. Pobrałem sobie z tej http://max.klanky.com/plugins.htm strony plugin do generowania prostego miasta. Moja wersja programu to 3ds max 9 z service pak 2, wersja 32bitowa i też taką wersję plugina pobrałem. Jednak podczas startu 3ds max program twierdzi że nie jest to odpowiednia wersja plugina do tego programu. Może i przyznał bym mu racje ale znalazłem poradnik w necie gdzie gościu instaluje tego samego plugina do tej samej wersji 3ds max i u niego to działa. Jedynie co mi przychodzi do głowy że problemem może być sp2, który mój 3ds max posiada, a ten gościu nie.

Może ktoś wie jak ten problem naprawić?

• Replies 6
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Popular Days

Top Posters In This Topic

Posted

Może namieszałeś z wersjami, pamiętaj że max 9 i 2009 to dwie różne wersje. W kolejności było max 9, max 2008, max 2009 itd. Po wersji 9 numeracje zmienili na rok w nazwie.

Heh, po obejrzeniu tego błędu co pokazałeś to na 100% pomyliłeś wersje maxa. Masz 9 a plugin dla 2009;)

Posted

Dziękuje za odpowiedzi i faktycznie była to nie ta wersja. Zawsze myślałem że max 9 i max 2009 to jest to samo tylko sobie, ktoś to od tak napisał.

Posted

max 9 to jest rzeczywista wersja 9 natomiast 2009 to jest 11 nawet jak otwierasz program to masz w informacji o sofcie podana poprawnie wersje oprogramowania a nie zgodnie z numerkiem pod jakim są sprzedawane na rynku :)