vision3d Napisano 5 Luty 2013 Napisano 5 Luty 2013 Portfoliowy projekt. Wykonany w 3ds max, renderowany przy uzyciu Vraya. Do oswietlenia uzylem HDR Light Studio. Model nie jest moj. Production Studio: Ars Thanea Executive Creative Director: Peter Jaworowski Lead 3D Artist: Piotr Kosinski Compositing Artist: Piotr Kosinski Production Director: Marcin Molski Moj fanpage: http://www.facebook.com/pk3dstudio
max_1989 Napisano 5 Luty 2013 Napisano 5 Luty 2013 brawa za ten odwazny refleks na linii auta, mistrzostwo w kazdym calu! :)
Orangegraphics Napisano 5 Luty 2013 Napisano 5 Luty 2013 teraz dopiero zobaczyłem że dwa tematy założyłęś nowe. ten jeszcze lepszy, piękne rendery, widać że pojechałeś trochę bardziej odważnie do portfolio. dla mnie klasa, *****
vision3d Napisano 5 Luty 2013 Autor Napisano 5 Luty 2013 Dzieki:) no tak tutaj byl freestyle totalny :) dlugo nad tymi shotami pracowalem, wracalem co pare dni zeby spojrzec swiezym okiemi przetestowac nowe pomysly na wykonczenie, przy drugim projekcie praca miala inny charakter raczej cwiczeniowo-odtworczy :)
max_1989 Napisano 5 Luty 2013 Napisano 5 Luty 2013 Można by podejrzeć, warstwy z których składałeś jeden z obrazków? :) z góry dzięki :)
olaf Napisano 5 Luty 2013 Napisano 5 Luty 2013 A gdzie Pacman? :D mam tylko pytanie refleksy wypalane? Bo rózna kamera, a linia boczna na tej samej wysokosci.
vision3d Napisano 5 Luty 2013 Autor Napisano 5 Luty 2013 max_1989 - poki co nie udostepniam. olaf - a to juz nie mozna dopasowac refleksow do kazdego ujecia bez wypalania? ;)
MichalNowak Napisano 7 Luty 2013 Napisano 7 Luty 2013 Świetne kolorki i materiały, bardzo przyjemna praca. Zresztą drugi "czarny" też bardzo ładnie siadł i super wyszło odwzorowanie studia. Piękne prace ale dwie rzeczy mi przeszkadzają. Podłoże wygląda jakoś tak płasko, mocno sztucznie. Ogólny cień auta jest jakby z innego studia, całe auto sprawia wrażenie oświetlonego globalnie i "miękko" a cień jest na maksa ostry.
vision3d Napisano 7 Luty 2013 Autor Napisano 7 Luty 2013 zabieg z cieniem celowy, choc liczylem sie z tym ze nie kazdemu przypadnie do gustu ;) niemniej dzieki za komentarz.
Lukii Napisano 8 Luty 2013 Napisano 8 Luty 2013 Fajnie wszystko ze sobą współgra, czysto i pięknie, używałeś jeszcze jakiś świateł oprócz Hdr do oświetlenia karoserii??? pozdrawiam
vision3d Napisano 10 Luty 2013 Autor Napisano 10 Luty 2013 akurat tutaj nie - wszystko hdri, ale faktycznie zdarza mi sie doswietlac sceny. Korzystam zwlaszcza z omni dla samych specular'ow.
Rekomendowane odpowiedzi