Pablo Napisano 19 Sierpień 2004 Napisano 19 Sierpień 2004 WItam, dawno tutaj nie zagladalem... ostatnio zlapalem schemat na zrobienie w 3d mojego wymaroznego domku:), jak narazie zrobilem sypialnie oto ona, tyle ze jeszcze to nie jest finalny render, dojda kwiatki, poprawione materialy etc. pozdr
greg_jg Napisano 19 Sierpień 2004 Napisano 19 Sierpień 2004 WItam, to nie jest finalny render ale i tak wygląda dobrze, ja od siebie dodam: zrób obramowanie obrazu, takie jakie jest w galeriach (szklana osłona, dodasz do niej odpowiednie odbicie i będzie git), materiał pościeli postaraj się zrobić by jak najbardziej przypominał tkaninę (duże oczka między nićmi, jeżeli będzie możliwe) i daj 2x większą rozdzielczość mapy dywanu, albo zwielokrotnij istniejącą
masater Napisano 19 Sierpień 2004 Napisano 19 Sierpień 2004 fajna sypialnia tylko mi światło cosik nie pasuje
MF Napisano 19 Sierpień 2004 Napisano 19 Sierpień 2004 Bardzo dobrze prezentuje się oświetlenie, modele proste, a materiały srednie, ale skoro to jeszcze nie finalne to mam nadzieje, że je poprawisz :)... Co do gustu to takiego kolorku scian nie chciałbym mieć :)
RK Napisano 19 Sierpień 2004 Napisano 19 Sierpień 2004 Światła tylko zazdrościć. Obraz jakoś dziwnie nierealnie wygląda- reszta słodka.
THE MANYSH TRAFO Napisano 19 Sierpień 2004 Napisano 19 Sierpień 2004 nie złe ale Pablo we fiolecie chcesz sie taplac 8-)
Pablo Napisano 19 Sierpień 2004 Autor Napisano 19 Sierpień 2004 To jest gust mojej dziewczyny:D wiec oswietlenie mam zostawic takie jakie jest? pozdr
Avari Napisano 19 Sierpień 2004 Napisano 19 Sierpień 2004 mi czegos za oknami brakuje...jakiejs chmorki albo czego innego. Ale i tak jest miodzio (no moze poza fioletem... :D). Jakiś żyrandol dorób... Pozdrowienia & good luck
RK Napisano 19 Sierpień 2004 Napisano 19 Sierpień 2004 IMHO- zostaw- wygląda na dobre, słoneczne oświetlenie.
Salvator Napisano 19 Sierpień 2004 Napisano 19 Sierpień 2004 miodzio, popraw tylko materiał pościeli i obrazka. Co do fioletu to o gustach sie nie dyskutuje ;] wiesz, w sumie dziwnie troszkę wyglądają idealnie białe okna, ujmują realizmu. Cień na szafce(tam po lewej) pochodzący od framugi okna jest za ostry, pamiętaj, że z perspektywy okna, ma mieć 30' kątowych, a więc z odlegości 3 metrów daje ci to około 3cm na szafce, a tam dopatrzyłem sie najwyżej 3 milimetrów;]
greg_jg Napisano 20 Sierpień 2004 Napisano 20 Sierpień 2004 mi czegos za oknami brakuje Bo przez nie nic nie widać, to są takie specjalne okna :P prawda Pablo? (przystosowane do łazienek i >sypialni
Gotham Napisano 20 Sierpień 2004 Napisano 20 Sierpień 2004 Zaskoczyłeś mnie tym Pablo. Co prawda nie przepadam za takim designem, ale od strony technicznej prezentuje się spójnie, ma wady ale co tam, gratulacje :). Pozdrawiam,
t0m3k Napisano 20 Sierpień 2004 Napisano 20 Sierpień 2004 fajnie, troszke jeszcze bym to rozswietlil, jak dojda roslinki bedzie git (mam nadzieje ze zielone a nie violetove :P ) IMHO violet jest bee... ;)
Pablo Napisano 20 Sierpień 2004 Autor Napisano 20 Sierpień 2004 Dzieki za wszystkie komentarze :) Tak jak ktos wczesniej napisal, sprawe koloru i gustu prosze zostawic indywidualnie;p A teraz maly udpatje..co o tym myslicie? pozdr
Salvator Napisano 20 Sierpień 2004 Napisano 20 Sierpień 2004 nadal nie poprawione cienie, za duży grain, nieładnie to wygląda... Obróć prawą wiszącą lampę, bo ustawienie psuje efekt. SPróbuj zresztą ustawić rozbłysk na drugiej stronie lampy, o chodź światło przez nią jest rozpraszane, to coś znika ;] ładna ramka na obazek ;p szafka wisi w powietrzu...
legolas Napisano 20 Sierpień 2004 Napisano 20 Sierpień 2004 Mi się wydaje, czy te lampy powinny zasłaniać okno na wysokości oczu ??
Gość User190 Napisano 20 Sierpień 2004 Napisano 20 Sierpień 2004 Tamten fiolet był ładniejszy, ale obrazek cały zcas sprawia pozytywne wrażenie :) No Pablo - wyrobiłeś się! :)
Vetis Napisano 20 Sierpień 2004 Napisano 20 Sierpień 2004 jak sie patrzy na te okna to w gornych rogach jakies bugi widze, t aszafka z lewej dziwne ma cienie, wyglada jakby sie unosila nad podloga i textury sa troche za czyste i nowe .... pozdrawiam
enzo Napisano 20 Sierpień 2004 Napisano 20 Sierpień 2004 Pierwszy render lepszy....bardziej cieply...bardziej pasowal do sypialni...Typowy piękny poranek:))) w tym drugi ..zadużo szumu. Co do kolorów..to mnie osobiście się taki fioletr podoba..., przecież to nie jest róź...dla blondynek...:) tylko normlany kolor..
Pablo Napisano 20 Sierpień 2004 Autor Napisano 20 Sierpień 2004 Hmmm, a widziales gdzies zabrudzona sypialnie?:D -Vetis Zostawiam na razie tak jak jest, teraz sie zajme lazienka. Pozdrawiam
buczer Napisano 20 Sierpień 2004 Napisano 20 Sierpień 2004 enzo: cieplejszy jest 2. przynajmniej w kolorach (albo mam jakis lewy monitor a to bardzo mozliwe :) co do obrazka bardziej podoba mi sie ten wyostrzony (mniej landrynkowaty jak dla mnie) pozdrawiam ps: z tymi lampami to legolas ma racje. co do ostatniej serii to najbardziej razi szafka z lustrem
enzo Napisano 20 Sierpień 2004 Napisano 20 Sierpień 2004 Drugie ujęcie...Jest najlepsze (czyli pierwsze wogóle..w tym topic'u)... Zabierz się za łazienke... - I teraz masz pole do popisu..., pokaż vetisowi... jak wyglądają brudne textury.... aaa fuuuujjjj!
Marcin Napisano 20 Sierpień 2004 Napisano 20 Sierpień 2004 e Pablo a pokaz jak to sie bedzie zachowywalo przy zapalonych swiatłach ... przy zmroku ... w koncu to sypialnia .... a i widzisz dales swiatlo spot i troche rozbierznosc cieni do swiatla slonecznego nie pasuje ... ;) ... daj directa i tyle ...
Pablo Napisano 20 Sierpień 2004 Autor Napisano 20 Sierpień 2004 Enzo- na pewno nie bedzie brudnej lazienki ;p Marcin - zrobi sie, a co do swiatla, tam nie ma spotu jeydnie Sun light pozdr
little-ninja Napisano 21 Sierpień 2004 Napisano 21 Sierpień 2004 nom lampy powinienes zmienic, chociaz kompozycyjnie spoko ale funkcjonalnosci zadnej, bo po co okna przez kotore nie mozna nic zobaczyc poz
Hindus Napisano 21 Sierpień 2004 Napisano 21 Sierpień 2004 dla mnie git, fioletowy kolor tez jest dobry :P ino i to oświetlenie, można spytac czego użyłeś do renderingu ?
Marcin Napisano 21 Sierpień 2004 Napisano 21 Sierpień 2004 hindus - moge sobie dac reke uciąc ze to v-ray .... zajezdza v-rayem az u mnie czuć... ;)
MareG Napisano 21 Sierpień 2004 Napisano 21 Sierpień 2004 Swietna robota Pablo! Naprawde milo zaskoczyles taka praca!:) Kolorystyka jest swietna - naprawde milo jest przebywac w takich kolorkach - problem w tym, ze ludziska zwykle boją sie jak ognia takich zabiegow i wiekszosc najchetniej wolalaby biale sciany - to tak na marginesie wziete z autopsji;) Takim dosc wyraznym bledem, ktory rzuca sie w oczy - sa papierowe lampiony, ktore powinny absorbowac znacznie wiecej swiatla, skoro przez okna az tyle go wpada! I raczej nie przekrzywiaj horyzontu (last pic). Powodzenia w dalszej pracy! Pozdro
THE MANYSH TRAFO Napisano 21 Sierpień 2004 Napisano 21 Sierpień 2004 no mimo fioletu podoba mi sie niezłe jakies audio by sie przydało ja tam bez muzy spac nie moge
greg_jg Napisano 21 Sierpień 2004 Napisano 21 Sierpień 2004 mam pytanie: na czym trzymają się te box`y wygaszające światła z żarówek? obraz jest trochę za ciemny
Vetis Napisano 21 Sierpień 2004 Napisano 21 Sierpień 2004 nie myslalem o brudnej zasyfionej sypialni ale o takiej ktora sie uzytkuje a twoja kurcze jest jakas sterylna .... aha napisz ladnie czym to renderowales :> znaczy wiesz ile swiatel, jakie i jakim renderem :D pzdr.
chveti Napisano 21 Sierpień 2004 Napisano 21 Sierpień 2004 wiekszosc najchetniej wolalaby biale sciany - to tak na marginesie wziete z autopsji;) przynajmniej mój dom nie należy do większości :D Pablo , pracka super! Oświetlenie i materiały , modeling..... Czekam na finish ;)
Pablo Napisano 21 Sierpień 2004 Autor Napisano 21 Sierpień 2004 Dzieki za kolejne komenty :) Manysh - ta..ja nie preferuje muzyki wsypialni, tam jedynie sie spi (...) :) Vetis - renderowane Vrayem, ilosc swiatel hmm 2 ( 1 omini wylaczony oraz 1 Sun light ktory daje cienie) MareG- dzieki za komment :) Co do tych "papierowych" lamp, to jeszcze powalcze ale nie obiecuje ze wygram, poniewaz dopiero poznaje Vraya i jego materialy. A teraz poczatki lazienki, dalem boxy mniej wiecej bo ma gdzie stac:P Pytanko: te wzorki zostawic tak na podlodze czy dac moze na przemian? Na razie brak oswietlenia, jest bo jest.Musze jeszcze poprawic te kafelki ba sa nie rowno na scianach. Pozdrawiam
Hindus Napisano 22 Sierpień 2004 Napisano 22 Sierpień 2004 ja bym tamten pokój urządził jeszcze czyms w stylu tej pracki(jesli wolno wrzucic jesli nie to skasuje - praca z 3dr.org) wiesz tv, fotele i te sprawy..
Pablo Napisano 22 Sierpień 2004 Autor Napisano 22 Sierpień 2004 Hindusxxx - pisalem, ze sypialnia to SYPIALNIA i nie bedzie tam zadnych dodatkow, wszelkie inne dodatki jakie widzisz na tym obrazku co dales beda w pokoju goscinnym, ale na razie biore sie za lazienke. pozdr
Hindus Napisano 22 Sierpień 2004 Napisano 22 Sierpień 2004 ok, no jak tak mówisz...pozdro i powodzenia...
Rekomendowane odpowiedzi