Slim_ Napisano 21 Marzec 2013 Share Napisano 21 Marzec 2013 (edytowane) Witam. Od jakiegoś czasu modeluje takie oto BMW. Jak na razie mam prawie skończoną bazę. Jak to wygląda? Widzicie jakieś błędy czy można już zagęszczać? ;) Edytowane 30 Czerwiec 2013 przez Slim_ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pawlito Napisano 21 Marzec 2013 Share Napisano 21 Marzec 2013 Ładnie to wygląda, choć nie jestem specem od beemwic i zgodności nie ocenię. Ale sam fach ok. Co to za shader ten czerwony, to xoliul? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slim_ Napisano 21 Marzec 2013 Autor Share Napisano 21 Marzec 2013 To Blender i takie matcapy nam ostatnio dodali ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jaack Napisano 22 Marzec 2013 Share Napisano 22 Marzec 2013 O bmka :) czekam na więcej :) a co do zgodności to też nie ocenie :) nie mam jakoś głowy do oceniania innych ;) Sam mam ochotę na zrobienie bmki ale e36 coupe , może kiedyś :) Pozdro :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciek.m Napisano 22 Marzec 2013 Share Napisano 22 Marzec 2013 fajnie, ciekawy jestem jak bedzie wygladac skonczone :) A co do zgodnosci tyl wydaje sie ok ale przod bym zmienil a mianowicie: nadkole przednie za nisko sie konczy normalnie dochodzi do samego zalamania, przetloczenie na masce wydaje sie za wysokie i na dole nie jest ostre tylko plynne. edit. i drazni mnie ta przerwa w plynnosci siatki na srodku auta:P wiem ze tam nic nie ma ale ja bym tam dodal linie dla swietego spokoju :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pawlito Napisano 22 Marzec 2013 Share Napisano 22 Marzec 2013 Ewentualnie tam gdzie masz urwangeo loopa (3. od przedniej krawędzi drzwi) dokończyć go i porozsuwać, uśredniając obydwa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
..:: WIKTOR ::.. Napisano 22 Marzec 2013 Share Napisano 22 Marzec 2013 No ladnie ladnie :) Kombajn to to nie jest, ale sie mi podoba juz na starcie :) Powiem Ci, ze jestem pod wrazeniem Twoich postepow. Bede obserwowac i byle bym sie doczekal tego sprzetu rolniczego ;P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slim_ Napisano 26 Marzec 2013 Autor Share Napisano 26 Marzec 2013 Dzięki wszystkim za komentarze:) Ciężkie to modelowanie samochodów:) maciek.m Trochę poprawiłem to nadkole. Dodałem też loopa na środku co by nikomu nie wadziło:) Na masce miałem crease dlatego ta ostra linia. ..:: WIKTOR ::.. Miło słyszeć że się podoba. Uczę się od najlepszych:) Chyba nie odpuścisz z tym kombajnem;) Myślicie że można już na takiej siatce wycinać większość elementów (reflektory, drzwi, etc) czy trzeba będzie jeszcze zagęszczać? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thunder Napisano 26 Marzec 2013 Share Napisano 26 Marzec 2013 Tyle wychwyciłem. Poprawiaj i ciśnij dalej, fajne autko wybrałeś. ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slim_ Napisano 3 Kwiecień 2013 Autor Share Napisano 3 Kwiecień 2013 (edytowane) Im dłużej na nią patrzę tym bardziej mi się podoba ;P Dzięki za wskazówki. Poprawiłem co nieco. Nie moge sobie tylko poradzić z tym przejściem nad reflektorem. Pokombinuję nad tym i zagęszczam ;P Edytowane 3 Kwiecień 2013 przez Slim_ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
..:: WIKTOR ::.. Napisano 3 Kwiecień 2013 Share Napisano 3 Kwiecień 2013 To zalamanie co biegnie od przedniej lampy i konczy sie przy nadkolu to sugerowalbym zrobic po MS. Teraz sie tam tworza babole :P Prawda taka, ze czasami nad baza trzeba duuuzo posiedziec zeby pozniej nie zalowac. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slim_ Napisano 3 Kwiecień 2013 Autor Share Napisano 3 Kwiecień 2013 Chyba tak zrobię bo faktycznie robi się tam zbyt ostre załamanie. Staram się żeby było ok ;) nad bazą siedzę już chyba 3 tydzień ;) To moje pierwszy samochód. Oby przy następnym szło sprawniej ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slim_ Napisano 4 Maj 2013 Autor Share Napisano 4 Maj 2013 Update. Powycinałem co nieco:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slim_ Napisano 12 Maj 2013 Autor Share Napisano 12 Maj 2013 Update Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slim_ Napisano 8 Czerwiec 2013 Autor Share Napisano 8 Czerwiec 2013 Już na finiszu bardziej ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pecet Napisano 8 Czerwiec 2013 Share Napisano 8 Czerwiec 2013 bardzo ładnie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Orangegraphics Napisano 9 Czerwiec 2013 Share Napisano 9 Czerwiec 2013 wygląda bardzo fajnie, czekam na jakieś pierwsze rendery, może też pokaż siatkę jak rozwiązałeś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kramon Napisano 9 Czerwiec 2013 Share Napisano 9 Czerwiec 2013 Motywujesz mnie! do dokończenia mojej ferrarki :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slim_ Napisano 9 Czerwiec 2013 Autor Share Napisano 9 Czerwiec 2013 Fajnie że się podoba. Jeśli tylko znajdę trochę czasu to postaram się walnąć jakiegoś rendera ;P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slim_ Napisano 19 Czerwiec 2013 Autor Share Napisano 19 Czerwiec 2013 Zrobiłem nowe kółko. Takie bardziej klasyczne;). Trochę pobawiłem się z materiałem lakieru, ale chyba za dużo tych flejków. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciek.m Napisano 19 Czerwiec 2013 Share Napisano 19 Czerwiec 2013 O widze idziesz w ładny detal :) A co do kółka, to bierznik nie jest za duzy przypadkiem? chodzi o to ze jest rosciagniety jest jak by za malo powturzen wzoru. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Orangegraphics Napisano 19 Czerwiec 2013 Share Napisano 19 Czerwiec 2013 bardzo ładną robotę tu pokazujesz, 3mam kciuki za mocny finish:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
raf02 Napisano 23 Czerwiec 2013 Share Napisano 23 Czerwiec 2013 Wygląda ładnie, dawaj w całości auto. A render jaki? cycles? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slim_ Napisano 23 Czerwiec 2013 Autor Share Napisano 23 Czerwiec 2013 Dzięki chłopaki ;) Postaram się wrzucić coś w tygodniu. maciek.m Chyba masz rację z tą oponą. Poprawię ;P raf02 Tak jest. Cycles. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slim_ Napisano 24 Czerwiec 2013 Autor Share Napisano 24 Czerwiec 2013 Taki dzisiejszy test. Niestety nie rig shot, ale pracuje nad tym ;P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
#Pawel Napisano 24 Czerwiec 2013 Share Napisano 24 Czerwiec 2013 Posadź to cacko twardo na ziemi. Lattice na opony by dać im spłaszczenie. Cienie kół bardzo rzucają się w oczy, rozmyłbym je bardziej. Daj tablice rejestracyjną bo jakoś pusto. Czekaj na opinie ekspertów ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slim_ Napisano 28 Czerwiec 2013 Autor Share Napisano 28 Czerwiec 2013 Hej! Kolejny render testowy. Co myślicie? #Pawel Dodałem lattice na gumy choć pewnie teraz tego nie widać bo inne ujęcie. Z tablicami jeszcze nie zdążyłem, ale będą na pewno;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
#Pawel Napisano 28 Czerwiec 2013 Share Napisano 28 Czerwiec 2013 Jest fajniej, widać postęp. Wg. mnie za dużo światła wpada do wnętrza. Pokusiłbym się o więcej realizmu skoro jest to exterior - troszkę kurzu i brudu na opony. Materiał felg na tym ujęciu wydaje się zbyt matowy i nijaki. Jeśli chodzi o kadr to wzrok za bardzo koncentruje się na dachu, niż na całym aucie. Pozdrawiam i czekam na więcej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slim_ Napisano 29 Czerwiec 2013 Autor Share Napisano 29 Czerwiec 2013 Dzięki. Popracuję nad tym. Taki mały close up. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
#Pawel Napisano 29 Czerwiec 2013 Share Napisano 29 Czerwiec 2013 Jeśli na końcowych renderach chciałbyś przedstawić podobn, bądź takie samo ujęcie musisz poprawić logo 750i. Krawędzie są jak żyletka. Spójrz tutaj (co prawda model nowszy ale chodzi mi o krawędzie znaczka) http://img.netcarshow.com/BMW-750Li_2013_1600x1200_wallpaper_5e.jpg Ujęcie ciekawe, dobry DOF ale znów rzuca się w oczy brak tablicy:P Jeszcze mógłbym dodać, że "fleki" na lakierze chyba za bardzo się wyróżniają. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slim_ Napisano 1 Lipiec 2013 Autor Share Napisano 1 Lipiec 2013 Trochę poprawiłem ;) i zrobiłem wreszcie tablice. Pobawiłem się trochę kolorami. Myślę że teraz lepiej pasuje do backplate. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi