Napisano 21 Marzec 201312 l Witam. Od jakiegoś czasu modeluje takie oto BMW. Jak na razie mam prawie skończoną bazę. Jak to wygląda? Widzicie jakieś błędy czy można już zagęszczać? ;) Edytowane 30 Czerwiec 201311 l przez Slim_
Napisano 21 Marzec 201312 l Ładnie to wygląda, choć nie jestem specem od beemwic i zgodności nie ocenię. Ale sam fach ok. Co to za shader ten czerwony, to xoliul?
Napisano 22 Marzec 201312 l O bmka :) czekam na więcej :) a co do zgodności to też nie ocenie :) nie mam jakoś głowy do oceniania innych ;) Sam mam ochotę na zrobienie bmki ale e36 coupe , może kiedyś :) Pozdro :)
Napisano 22 Marzec 201312 l fajnie, ciekawy jestem jak bedzie wygladac skonczone :) A co do zgodnosci tyl wydaje sie ok ale przod bym zmienil a mianowicie: nadkole przednie za nisko sie konczy normalnie dochodzi do samego zalamania, przetloczenie na masce wydaje sie za wysokie i na dole nie jest ostre tylko plynne. edit. i drazni mnie ta przerwa w plynnosci siatki na srodku auta:P wiem ze tam nic nie ma ale ja bym tam dodal linie dla swietego spokoju :)
Napisano 22 Marzec 201312 l Ewentualnie tam gdzie masz urwangeo loopa (3. od przedniej krawędzi drzwi) dokończyć go i porozsuwać, uśredniając obydwa.
Napisano 22 Marzec 201312 l No ladnie ladnie :) Kombajn to to nie jest, ale sie mi podoba juz na starcie :) Powiem Ci, ze jestem pod wrazeniem Twoich postepow. Bede obserwowac i byle bym sie doczekal tego sprzetu rolniczego ;P
Napisano 26 Marzec 201312 l Autor Dzięki wszystkim za komentarze:) Ciężkie to modelowanie samochodów:) maciek.m Trochę poprawiłem to nadkole. Dodałem też loopa na środku co by nikomu nie wadziło:) Na masce miałem crease dlatego ta ostra linia. ..:: WIKTOR ::.. Miło słyszeć że się podoba. Uczę się od najlepszych:) Chyba nie odpuścisz z tym kombajnem;) Myślicie że można już na takiej siatce wycinać większość elementów (reflektory, drzwi, etc) czy trzeba będzie jeszcze zagęszczać?
Napisano 3 Kwiecień 201312 l Autor Im dłużej na nią patrzę tym bardziej mi się podoba ;P Dzięki za wskazówki. Poprawiłem co nieco. Nie moge sobie tylko poradzić z tym przejściem nad reflektorem. Pokombinuję nad tym i zagęszczam ;P Edytowane 3 Kwiecień 201312 l przez Slim_
Napisano 3 Kwiecień 201312 l To zalamanie co biegnie od przedniej lampy i konczy sie przy nadkolu to sugerowalbym zrobic po MS. Teraz sie tam tworza babole :P Prawda taka, ze czasami nad baza trzeba duuuzo posiedziec zeby pozniej nie zalowac.
Napisano 3 Kwiecień 201312 l Autor Chyba tak zrobię bo faktycznie robi się tam zbyt ostre załamanie. Staram się żeby było ok ;) nad bazą siedzę już chyba 3 tydzień ;) To moje pierwszy samochód. Oby przy następnym szło sprawniej ;)
Napisano 9 Czerwiec 201311 l wygląda bardzo fajnie, czekam na jakieś pierwsze rendery, może też pokaż siatkę jak rozwiązałeś
Napisano 9 Czerwiec 201311 l Autor Fajnie że się podoba. Jeśli tylko znajdę trochę czasu to postaram się walnąć jakiegoś rendera ;P
Napisano 19 Czerwiec 201311 l Autor Zrobiłem nowe kółko. Takie bardziej klasyczne;). Trochę pobawiłem się z materiałem lakieru, ale chyba za dużo tych flejków.
Napisano 19 Czerwiec 201311 l O widze idziesz w ładny detal :) A co do kółka, to bierznik nie jest za duzy przypadkiem? chodzi o to ze jest rosciagniety jest jak by za malo powturzen wzoru.
Napisano 23 Czerwiec 201311 l Autor Dzięki chłopaki ;) Postaram się wrzucić coś w tygodniu. maciek.m Chyba masz rację z tą oponą. Poprawię ;P raf02 Tak jest. Cycles.
Napisano 24 Czerwiec 201311 l Autor Taki dzisiejszy test. Niestety nie rig shot, ale pracuje nad tym ;P
Napisano 24 Czerwiec 201311 l Posadź to cacko twardo na ziemi. Lattice na opony by dać im spłaszczenie. Cienie kół bardzo rzucają się w oczy, rozmyłbym je bardziej. Daj tablice rejestracyjną bo jakoś pusto. Czekaj na opinie ekspertów ;)
Napisano 28 Czerwiec 201311 l Autor Hej! Kolejny render testowy. Co myślicie? #Pawel Dodałem lattice na gumy choć pewnie teraz tego nie widać bo inne ujęcie. Z tablicami jeszcze nie zdążyłem, ale będą na pewno;)
Napisano 28 Czerwiec 201311 l Jest fajniej, widać postęp. Wg. mnie za dużo światła wpada do wnętrza. Pokusiłbym się o więcej realizmu skoro jest to exterior - troszkę kurzu i brudu na opony. Materiał felg na tym ujęciu wydaje się zbyt matowy i nijaki. Jeśli chodzi o kadr to wzrok za bardzo koncentruje się na dachu, niż na całym aucie. Pozdrawiam i czekam na więcej
Napisano 29 Czerwiec 201311 l Jeśli na końcowych renderach chciałbyś przedstawić podobn, bądź takie samo ujęcie musisz poprawić logo 750i. Krawędzie są jak żyletka. Spójrz tutaj (co prawda model nowszy ale chodzi mi o krawędzie znaczka) http://img.netcarshow.com/BMW-750Li_2013_1600x1200_wallpaper_5e.jpg Ujęcie ciekawe, dobry DOF ale znów rzuca się w oczy brak tablicy:P Jeszcze mógłbym dodać, że "fleki" na lakierze chyba za bardzo się wyróżniają.
Napisano 1 Lipiec 201311 l Autor Trochę poprawiłem ;) i zrobiłem wreszcie tablice. Pobawiłem się trochę kolorami. Myślę że teraz lepiej pasuje do backplate.