Jump to content
DreamLoveKit

TSM #79 - Ulubiony instrument muzyczny

Recommended Posts

o tym samym myślałem ale nie chciałem już podpowiadać xD fajny temat :D

 

przedpremierowo w przerwie w pracy xD

 

waujrc2yjal2.jpg

Edited by Blesik

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dla słowiańsko-celtyckiej duszy wybór innego instrumentu byłby grzechem:)

 

tsm79comp2000.jpg

 

Time: DreamLoveKit's TSM#79 Playlist

Technique: Spline based (80%) and poly modelling (the remaining 20%) turned into Sub-D.

HighRes version for the curious ones

 

//By the bye, what's the matter folks? Why are ye nae participatin' in the contest? eh? Serio, co się dzieje, że do tej pory jest tak mało zgłoszeń?

Share this post


Link to post
Share on other sites

DreamLoveKit, nie wiem czy zauważyłeś, ale w głównej mierze to jest polskie forum, więc co chcesz uzyskać poprzez pisanie części komentarzy po angielsku? Pokazać, że znasz język obcy i używasz slangu, żeby być fajnym? Cudownie, większość z nas zna jakiś język obcy (albo i kilka) i nie zauważyłem, żeby się ktoś z tym afiszował.

PS

Następnym razem do playlisty dorzuć krótką notkę o tym ile razy się podrapałes, co jadłeś i co czułeś podczas modelowania. Ekshibicjonizm ma swoje granice.

Swoją drogą ładny model.

Share this post


Link to post
Share on other sites

wg wlasnego conceptu

Lutnia

29dahqa.jpg

 

"Temat nie podwieszony to zaginął i święta... " - 1300 odsłon.. temat raczej trudny/nudny,

DreamLoveKit, czysciutko

Edited by rice

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ven Kin: Dziękuję zarówno za wczorajsze, jak i zeszłotygodniowe wyrazy uznania:)

 

Blesik: Takie trzy uwagi dotyczące twoich zrzutów ekranu. Po pierwsze, czy aby na pewno miały być one wykonane w orthographic mode? Z perspektywą każdy model zyskuje wizualnie. Po drugie, siatki koszmarnie się zlewają - zastanów się czy w opcjach Turbosmooth nie włączyć Isoline Display. Możliwe, że nie zaszkodziłoby też zmienić sam kolor siatki na odrobinę bardziej kontrastujący z materiałem i gradientem tła.

Share this post


Link to post
Share on other sites

o dzięki! a ja się zastanawiałem czemu wy macie takie ładne siatkia a ja nie :P to tylko zapytam jeszcze jak ty zmieniasz tak kolory siatek?

Share this post


Link to post
Share on other sites

wystarczy zmienić kolor obiektu :) (kolor, nie materiał! Kolorowy kwadracik obok nazwy, po prawej stronie.)

Share this post


Link to post
Share on other sites

no to ja wiem ale DLK ma pozmieniane kolory tylko siatki a nie polygonów całych :P

Share this post


Link to post
Share on other sites

wkońcu mam normalny zrzut veiwportu :D dziękować :D

 

co do modelu to powinno być w nim jeszcze parę części ale nie zdążyłem :P

 

1bhj358psjfc.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

spolsh: dzięki wielkie, twoje też bardzo przyjemne :D chociaż jedna bratnia dusza :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Moja próba:

 

 

image.jpg

 

 

//Właściwie mam dwa pytania:

 

Czy wszystkie obrazki muszą być połączone w jeden?

No i screenshot viewportu wykonałem w innym programiw niż model.. Nie wiem czy to dozwolone. Po prostu lepiej wygląda..

 

 

//Edytowane. Program to zbrush, z jednym z materiałów jakie tam ma do wyboru, zazwyczaj jak mam pokazać jakiś goły model wrzucam go do Zbrusha, teraz też najpierw wrzuciłem, potem pomyślałem..

Edited by P4VV37

Share this post


Link to post
Share on other sites

1. Istotnie, informacja o sposobie prezentacji nie została doprecyzowana w pierwszym poście - podobnie z resztą jak w przypadku poprzednich edycji;). Niemniej, za ogólno przyjęty konwenans uważa się kompilowanie zrzutów ekranu w jeden plik - co potem bardzo ułatwia osobie prowadzącej przygotowywanie sondy. Dlatego proszę abyś w tej kwestii dokonał niezbędnych zmian.

 

2. O ile jest to program do modelowania, a sam model został obłożony najprostszym materiałem (Blinn, Phong, Ward etc.) to nie widzę żadnych przeciwwskazań wobec takiego zabiegu.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...

Important Information

We are using cookies. Read about our Privacy Policy