Napisano 28 Marzec 201312 l o tym samym myślałem ale nie chciałem już podpowiadać xD fajny temat :D przedpremierowo w przerwie w pracy xD Edytowane 28 Marzec 201312 l przez Blesik
Napisano 31 Marzec 201311 l Autor Dla słowiańsko-celtyckiej duszy wybór innego instrumentu byłby grzechem:) Time: DreamLoveKit's TSM#79 Playlist Technique: Spline based (80%) and poly modelling (the remaining 20%) turned into Sub-D. HighRes version for the curious ones //By the bye, what's the matter folks? Why are ye nae participatin' in the contest? eh? Serio, co się dzieje, że do tej pory jest tak mało zgłoszeń?
Napisano 1 Kwiecień 201311 l DreamLoveKit, nie wiem czy zauważyłeś, ale w głównej mierze to jest polskie forum, więc co chcesz uzyskać poprzez pisanie części komentarzy po angielsku? Pokazać, że znasz język obcy i używasz slangu, żeby być fajnym? Cudownie, większość z nas zna jakiś język obcy (albo i kilka) i nie zauważyłem, żeby się ktoś z tym afiszował. PS Następnym razem do playlisty dorzuć krótką notkę o tym ile razy się podrapałes, co jadłeś i co czułeś podczas modelowania. Ekshibicjonizm ma swoje granice. Swoją drogą ładny model.
Napisano 1 Kwiecień 201311 l wg wlasnego conceptu Lutnia "Temat nie podwieszony to zaginął i święta... " - 1300 odsłon.. temat raczej trudny/nudny, DreamLoveKit, czysciutko Edytowane 1 Kwiecień 201311 l przez rice
Napisano 2 Kwiecień 201311 l Autor Ven Kin: Dziękuję zarówno za wczorajsze, jak i zeszłotygodniowe wyrazy uznania:) Blesik: Takie trzy uwagi dotyczące twoich zrzutów ekranu. Po pierwsze, czy aby na pewno miały być one wykonane w orthographic mode? Z perspektywą każdy model zyskuje wizualnie. Po drugie, siatki koszmarnie się zlewają - zastanów się czy w opcjach Turbosmooth nie włączyć Isoline Display. Możliwe, że nie zaszkodziłoby też zmienić sam kolor siatki na odrobinę bardziej kontrastujący z materiałem i gradientem tła.
Napisano 3 Kwiecień 201311 l o dzięki! a ja się zastanawiałem czemu wy macie takie ładne siatkia a ja nie :P to tylko zapytam jeszcze jak ty zmieniasz tak kolory siatek?
Napisano 3 Kwiecień 201311 l wystarczy zmienić kolor obiektu :) (kolor, nie materiał! Kolorowy kwadracik obok nazwy, po prawej stronie.)
Napisano 3 Kwiecień 201311 l no to ja wiem ale DLK ma pozmieniane kolory tylko siatki a nie polygonów całych :P
Napisano 3 Kwiecień 201311 l To pozmieniaj kolorki tak jak mówię, na wszystko wrzuć szary materiał i wdepnij f4 :)
Napisano 3 Kwiecień 201311 l wkońcu mam normalny zrzut veiwportu :D dziękować :D co do modelu to powinno być w nim jeszcze parę części ale nie zdążyłem :P
Napisano 4 Kwiecień 201311 l spolsh: dzięki wielkie, twoje też bardzo przyjemne :D chociaż jedna bratnia dusza :D
Napisano 4 Kwiecień 201311 l Moja próba: //Właściwie mam dwa pytania: Czy wszystkie obrazki muszą być połączone w jeden? No i screenshot viewportu wykonałem w innym programiw niż model.. Nie wiem czy to dozwolone. Po prostu lepiej wygląda.. //Edytowane. Program to zbrush, z jednym z materiałów jakie tam ma do wyboru, zazwyczaj jak mam pokazać jakiś goły model wrzucam go do Zbrusha, teraz też najpierw wrzuciłem, potem pomyślałem.. Edytowane 4 Kwiecień 201311 l przez P4VV37
Napisano 4 Kwiecień 201311 l Autor 1. Istotnie, informacja o sposobie prezentacji nie została doprecyzowana w pierwszym poście - podobnie z resztą jak w przypadku poprzednich edycji;). Niemniej, za ogólno przyjęty konwenans uważa się kompilowanie zrzutów ekranu w jeden plik - co potem bardzo ułatwia osobie prowadzącej przygotowywanie sondy. Dlatego proszę abyś w tej kwestii dokonał niezbędnych zmian. 2. O ile jest to program do modelowania, a sam model został obłożony najprostszym materiałem (Blinn, Phong, Ward etc.) to nie widzę żadnych przeciwwskazań wobec takiego zabiegu.