Q'bot Napisano 1 Kwiecień 2013 Share Napisano 1 Kwiecień 2013 Wyskubane w marcu, teraz dopiero trochę obrobiłem i ośmielę się pokazać. I ultraszybki bonus: . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucek Napisano 2 Kwiecień 2013 Share Napisano 2 Kwiecień 2013 Śmierdzi Friedrichem na kilometr;) Popracowałbym nad światłem. Błękitna poświata i bardziej kontrastowe cienie dobrze by pracy zrobiły. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q'bot Napisano 2 Kwiecień 2013 Autor Share Napisano 2 Kwiecień 2013 Śmierdzi Friedrichem na kilometr;) Prawidłowo, miało śmierdzieć ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ania Napisano 2 Kwiecień 2013 Share Napisano 2 Kwiecień 2013 Fajna praca, Lucek dobrze pisze ze światłem. Mógłby być też jasny brzeżek (rimlight) na postaci od strony pochodni. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PMat Napisano 4 Kwiecień 2013 Share Napisano 4 Kwiecień 2013 Fajna pracka, podoba mi się bardzo. Może lekka mgiełka dla zwiększenia klimatu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q'bot Napisano 5 Kwiecień 2013 Autor Share Napisano 5 Kwiecień 2013 Fajna pracka, podoba mi się bardzo. Może lekka mgiełka dla zwiększenia klimatu? THX. Próbowałem mgiełkę stworzyć, ale Vray nie dał się udobruchać i render z tygodnia wydłużyłby się pewnie do roku :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucek Napisano 5 Kwiecień 2013 Share Napisano 5 Kwiecień 2013 THX. Próbowałem mgiełkę stworzyć' date=' ale Vray nie dał się udobruchać i render z tygodnia wydłużyłby się pewnie do roku :P[/quote'] A co ty chcesz to wszystko razem renderować? Mgiełka w osobnym passie to nie taki znowu problem (zależnie od tego w czym robiona) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
indian Napisano 5 Kwiecień 2013 Share Napisano 5 Kwiecień 2013 photoshop... kurcze do czego on był... aaa do ułatwiania sobie pracy :D kolega spróbuje pobawić się troszkę w jakieś postpro, i będzie to mega wyglądało :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucek Napisano 5 Kwiecień 2013 Share Napisano 5 Kwiecień 2013 A tak na marginesie to jakim sposobem mieliłeś to tydzień? Chyba zdrowo namieszałeś w ustawieniach rendera/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mulholland Napisano 5 Kwiecień 2013 Share Napisano 5 Kwiecień 2013 Mi się nie podoba że ta postać jest zupełnie czarna i nieoświetlona. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q'bot Napisano 7 Kwiecień 2013 Autor Share Napisano 7 Kwiecień 2013 A tak na marginesie to jakim sposobem mieliłeś to tydzień? Chyba zdrowo namieszałeś w ustawieniach rendera/ Czas renderu, to akurat wina niedostatku ramek, 32 się zapychają w kilkanaście minut i potem zaczyna się katorga dla HDD, gdzie vray składuje cały light cache - ustawienia zwykle mam tak low*, że aż się dziwię, iż coś widać na renderze :P * - przykładowo otwieram preset o zabawnej nazwie 'Very, very low for preview' po czym obniżam ilość wysłanych fotonów z 700 - 1000 na 400. Presety dla wizualizacji zwykle mają po kilka tysiaków... tak samo pre-pass'y z ośmiu czy siedmiu ograniczam do dwóch. Jednym słowem bida ;| Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q'bot Napisano 7 Kwiecień 2013 Autor Share Napisano 7 Kwiecień 2013 A tak na marginesie to jakim sposobem mieliłeś to tydzień? Chyba zdrowo namieszałeś w ustawieniach rendera/ Czas renderu, to akurat wina niedostatku ramek, 32 się zapychają w kilkanaście minut i potem zaczyna się katorga dla HDD, gdzie vray składuje cały light cache - ustawienia zwykle mam tak low*, że aż się dziwię, iż coś widać na renderze :P * - przykładowo otwieram preset o zabawnej nazwie 'Very, very low for preview' po czym obniżam ilość wysłanych fotonów z 700 - 1000 na 400. Presety dla wizualizacji zwykle mają po kilka tysiaków... tak samo pre-pass'y z ośmiu czy siedmiu ograniczam do dwóch. Jednym słowem bida ;| Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miłosz3ds Napisano 7 Kwiecień 2013 Share Napisano 7 Kwiecień 2013 Chwila chwila, ta scenka zapycha Ci 32 giga ramu? :O Coś nie tak. A jak tam ustawienia aa, może tutaj przyczyna? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miłosz3ds Napisano 7 Kwiecień 2013 Share Napisano 7 Kwiecień 2013 Chwila chwila, ta scenka zapycha Ci 32 giga ramu? :O Coś nie tak. A jak tam ustawienia aa, może tutaj przyczyna? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Traitor Napisano 7 Kwiecień 2013 Share Napisano 7 Kwiecień 2013 Tydzien liczenia i zjedzone 32gb ramu? To sie powinno liczyc max 10min, i zjesc ok2gb. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Traitor Napisano 7 Kwiecień 2013 Share Napisano 7 Kwiecień 2013 Tydzien liczenia i zjedzone 32gb ramu? To sie powinno liczyc max 10min, i zjesc ok2gb. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q'bot Napisano 7 Kwiecień 2013 Autor Share Napisano 7 Kwiecień 2013 Chwila chwila, ta scenka zapycha Ci 32 giga ramu? :O Coś nie tak. A jak tam ustawienia aa, może tutaj przyczyna? Antyaliasing zupełnie wyłączony... renderowane na szerokość 2400px. Zwykle u mnie sceny idą kilka dni, więc się przyzwyczaiłem, że co jakiś czas mam wolne od zabawy z 3D, wtedy chwytam za lustro i idę tworzyć w plenerze :P Gdyby ktoś chciał pomóc zaoszczędzić trochę prądu, to pokażę ustawienia jakie mam w vray'u: Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q'bot Napisano 7 Kwiecień 2013 Autor Share Napisano 7 Kwiecień 2013 Chwila chwila, ta scenka zapycha Ci 32 giga ramu? :O Coś nie tak. A jak tam ustawienia aa, może tutaj przyczyna? Antyaliasing zupełnie wyłączony... renderowane na szerokość 2400px. Zwykle u mnie sceny idą kilka dni, więc się przyzwyczaiłem, że co jakiś czas mam wolne od zabawy z 3D, wtedy chwytam za lustro i idę tworzyć w plenerze :P Gdyby ktoś chciał pomóc zaoszczędzić trochę prądu, to pokażę ustawienia jakie mam w vray'u: Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi