Q'bot Napisano 1 Kwiecień 2013 Napisano 1 Kwiecień 2013 Wyskubane w marcu, teraz dopiero trochę obrobiłem i ośmielę się pokazać. I ultraszybki bonus: .
Lucek Napisano 2 Kwiecień 2013 Napisano 2 Kwiecień 2013 Śmierdzi Friedrichem na kilometr;) Popracowałbym nad światłem. Błękitna poświata i bardziej kontrastowe cienie dobrze by pracy zrobiły.
Q'bot Napisano 2 Kwiecień 2013 Autor Napisano 2 Kwiecień 2013 Śmierdzi Friedrichem na kilometr;) Prawidłowo, miało śmierdzieć ;)
Ania Napisano 2 Kwiecień 2013 Napisano 2 Kwiecień 2013 Fajna praca, Lucek dobrze pisze ze światłem. Mógłby być też jasny brzeżek (rimlight) na postaci od strony pochodni.
PMat Napisano 4 Kwiecień 2013 Napisano 4 Kwiecień 2013 Fajna pracka, podoba mi się bardzo. Może lekka mgiełka dla zwiększenia klimatu?
Q'bot Napisano 5 Kwiecień 2013 Autor Napisano 5 Kwiecień 2013 Fajna pracka, podoba mi się bardzo. Może lekka mgiełka dla zwiększenia klimatu? THX. Próbowałem mgiełkę stworzyć, ale Vray nie dał się udobruchać i render z tygodnia wydłużyłby się pewnie do roku :P
Lucek Napisano 5 Kwiecień 2013 Napisano 5 Kwiecień 2013 THX. Próbowałem mgiełkę stworzyć' date=' ale Vray nie dał się udobruchać i render z tygodnia wydłużyłby się pewnie do roku :P[/quote'] A co ty chcesz to wszystko razem renderować? Mgiełka w osobnym passie to nie taki znowu problem (zależnie od tego w czym robiona)
indian Napisano 5 Kwiecień 2013 Napisano 5 Kwiecień 2013 photoshop... kurcze do czego on był... aaa do ułatwiania sobie pracy :D kolega spróbuje pobawić się troszkę w jakieś postpro, i będzie to mega wyglądało :)
Lucek Napisano 5 Kwiecień 2013 Napisano 5 Kwiecień 2013 A tak na marginesie to jakim sposobem mieliłeś to tydzień? Chyba zdrowo namieszałeś w ustawieniach rendera/
Mulholland Napisano 5 Kwiecień 2013 Napisano 5 Kwiecień 2013 Mi się nie podoba że ta postać jest zupełnie czarna i nieoświetlona.
Q'bot Napisano 7 Kwiecień 2013 Autor Napisano 7 Kwiecień 2013 A tak na marginesie to jakim sposobem mieliłeś to tydzień? Chyba zdrowo namieszałeś w ustawieniach rendera/ Czas renderu, to akurat wina niedostatku ramek, 32 się zapychają w kilkanaście minut i potem zaczyna się katorga dla HDD, gdzie vray składuje cały light cache - ustawienia zwykle mam tak low*, że aż się dziwię, iż coś widać na renderze :P * - przykładowo otwieram preset o zabawnej nazwie 'Very, very low for preview' po czym obniżam ilość wysłanych fotonów z 700 - 1000 na 400. Presety dla wizualizacji zwykle mają po kilka tysiaków... tak samo pre-pass'y z ośmiu czy siedmiu ograniczam do dwóch. Jednym słowem bida ;|
Q'bot Napisano 7 Kwiecień 2013 Autor Napisano 7 Kwiecień 2013 A tak na marginesie to jakim sposobem mieliłeś to tydzień? Chyba zdrowo namieszałeś w ustawieniach rendera/ Czas renderu, to akurat wina niedostatku ramek, 32 się zapychają w kilkanaście minut i potem zaczyna się katorga dla HDD, gdzie vray składuje cały light cache - ustawienia zwykle mam tak low*, że aż się dziwię, iż coś widać na renderze :P * - przykładowo otwieram preset o zabawnej nazwie 'Very, very low for preview' po czym obniżam ilość wysłanych fotonów z 700 - 1000 na 400. Presety dla wizualizacji zwykle mają po kilka tysiaków... tak samo pre-pass'y z ośmiu czy siedmiu ograniczam do dwóch. Jednym słowem bida ;|
Miłosz3ds Napisano 7 Kwiecień 2013 Napisano 7 Kwiecień 2013 Chwila chwila, ta scenka zapycha Ci 32 giga ramu? :O Coś nie tak. A jak tam ustawienia aa, może tutaj przyczyna?
Miłosz3ds Napisano 7 Kwiecień 2013 Napisano 7 Kwiecień 2013 Chwila chwila, ta scenka zapycha Ci 32 giga ramu? :O Coś nie tak. A jak tam ustawienia aa, może tutaj przyczyna?
Traitor Napisano 7 Kwiecień 2013 Napisano 7 Kwiecień 2013 Tydzien liczenia i zjedzone 32gb ramu? To sie powinno liczyc max 10min, i zjesc ok2gb.
Traitor Napisano 7 Kwiecień 2013 Napisano 7 Kwiecień 2013 Tydzien liczenia i zjedzone 32gb ramu? To sie powinno liczyc max 10min, i zjesc ok2gb.
Q'bot Napisano 7 Kwiecień 2013 Autor Napisano 7 Kwiecień 2013 Chwila chwila, ta scenka zapycha Ci 32 giga ramu? :O Coś nie tak. A jak tam ustawienia aa, może tutaj przyczyna? Antyaliasing zupełnie wyłączony... renderowane na szerokość 2400px. Zwykle u mnie sceny idą kilka dni, więc się przyzwyczaiłem, że co jakiś czas mam wolne od zabawy z 3D, wtedy chwytam za lustro i idę tworzyć w plenerze :P Gdyby ktoś chciał pomóc zaoszczędzić trochę prądu, to pokażę ustawienia jakie mam w vray'u: Pozdrawiam
Q'bot Napisano 7 Kwiecień 2013 Autor Napisano 7 Kwiecień 2013 Chwila chwila, ta scenka zapycha Ci 32 giga ramu? :O Coś nie tak. A jak tam ustawienia aa, może tutaj przyczyna? Antyaliasing zupełnie wyłączony... renderowane na szerokość 2400px. Zwykle u mnie sceny idą kilka dni, więc się przyzwyczaiłem, że co jakiś czas mam wolne od zabawy z 3D, wtedy chwytam za lustro i idę tworzyć w plenerze :P Gdyby ktoś chciał pomóc zaoszczędzić trochę prądu, to pokażę ustawienia jakie mam w vray'u: Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi