D.ev Napisano 4 Kwiecień 2013 Share Napisano 4 Kwiecień 2013 Witam. Kilka dni temu pobrałem trial maxa 2013 i zobacyzłem że jest nowy viewport pt. "Realistic", a w dodatku są takjakby gotowe nakładki w postaci Claya, Graphite, etc. Wczoraj zauważyłem że zniknęły mi te nowe viewporty z menu kontekstowego do wyboru. Jak mogę je przywrócić? Próbowałem zmianiać w opcjach viewportu tryb wyświetlania na OpenGL i DirectX, a to tylko zaowocowało błędem: system.nullreferenceexception object reference not set to an instance of an object 3ds max Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damian85osg Napisano 4 Kwiecień 2013 Share Napisano 4 Kwiecień 2013 Wywal maxa 2013 i zainstaluj sobie triala 2014 jest wydajniejszy =) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
D.ev Napisano 4 Kwiecień 2013 Autor Share Napisano 4 Kwiecień 2013 Nie rozwiąże to niestety mojego problemu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mafida Napisano 4 Kwiecień 2013 Share Napisano 4 Kwiecień 2013 Tryby realistic, clay itd masz na ustawieniu NITROUS a nie dirctx czy Open GL. Jak same znikły to dziwne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mafida Napisano 4 Kwiecień 2013 Share Napisano 4 Kwiecień 2013 Tryby realistic, clay itd masz na ustawieniu NITROUS a nie dirctx czy Open GL. Jak same znikły to dziwne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
D.ev Napisano 5 Kwiecień 2013 Autor Share Napisano 5 Kwiecień 2013 Dzięki mafida, ot co problem rozwiązany z viewportami, jednak ciągle ten błąd wyskakuje. system.nullreferenceexception object reference not set to an instance of an object 3ds max Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miłosz3ds Napisano 5 Kwiecień 2013 Share Napisano 5 Kwiecień 2013 Co do tego błędu - co już robiłeś? Po kolei: instalowałeś wszystkie najnowsze poprawki? usuwałeś foldery z ustawieniami? (AppData\Local\Autodesk\3dsMax; AppData\Roaming\Autodesk\3dsMax) reinstalowałeś Maxa? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shadowsexpe Napisano 5 Kwiecień 2013 Share Napisano 5 Kwiecień 2013 Wywal maxa 2013 i zainstaluj sobie triala 2014 jest wydajniejszy =) a mozna wiedziec gdzie sie znajduje wersja 2014 bo na stronie producenta nadal testowa jest tylko 2013 ;) http://www.autodesk.com/products/autodesk-3ds-max/free-trial http://www.autodesk.pl/adsk/servlet/pc/index?siteID=553660&id=15348833 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miłosz3ds Napisano 5 Kwiecień 2013 Share Napisano 5 Kwiecień 2013 Tutaj: KLIK Pozdrawiam :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
D.ev Napisano 6 Kwiecień 2013 Autor Share Napisano 6 Kwiecień 2013 Co do tego błędu - co już robiłeś? Po kolei: instalowałeś wszystkie najnowsze poprawki? usuwałeś foldery z ustawieniami? (AppData\Local\Autodesk\3dsMax; AppData\Roaming\Autodesk\3dsMax) reinstalowałeś Maxa? Wystarczyło że zmieniłem nazwy folderów 3dsMax i wszystko wróciło do normy. Dziękuje za pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi