Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Witam. Kilka dni temu pobrałem trial maxa 2013 i zobacyzłem że jest nowy viewport pt. "Realistic", a w dodatku są takjakby gotowe nakładki w postaci Claya, Graphite, etc. Wczoraj zauważyłem że zniknęły mi te nowe viewporty z menu kontekstowego do wyboru. Jak mogę je przywrócić? Próbowałem zmianiać w opcjach viewportu tryb wyświetlania na OpenGL i DirectX, a to tylko zaowocowało błędem:

system.nullreferenceexception object reference not set to an instance of an object 3ds max
  • Odpowiedzi 9
  • Wyświetleń 1,5k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Tryby realistic, clay itd masz na ustawieniu NITROUS a nie dirctx czy Open GL. Jak same znikły to dziwne.

Napisano

Tryby realistic, clay itd masz na ustawieniu NITROUS a nie dirctx czy Open GL. Jak same znikły to dziwne.

Napisano
  • Autor

Dzięki mafida, ot co problem rozwiązany z viewportami, jednak ciągle ten błąd wyskakuje.

system.nullreferenceexception object reference not set to an instance of an object 3ds max
Napisano

Co do tego błędu - co już robiłeś?

Po kolei:

instalowałeś wszystkie najnowsze poprawki?

usuwałeś foldery z ustawieniami? (AppData\Local\Autodesk\3dsMax; AppData\Roaming\Autodesk\3dsMax)

reinstalowałeś Maxa?

Napisano
  • Autor
Co do tego błędu - co już robiłeś?

Po kolei:

instalowałeś wszystkie najnowsze poprawki?

usuwałeś foldery z ustawieniami? (AppData\Local\Autodesk\3dsMax; AppData\Roaming\Autodesk\3dsMax)

reinstalowałeś Maxa?

Wystarczyło że zmieniłem nazwy folderów 3dsMax i wszystko wróciło do normy.

Dziękuje za pomoc.