Napisano 18 Kwiecień 201311 l Witam, otóż tak jak w tytule poszukuje rozwiązania co do materiału płyty, szukałem dość sporo w sieci ale niestety nie jest łatwo o ten materiał... nadal nie wiem od której strony to ugryźć... Zna ktoś jakiś tutorial co do tego materiału, bądź ma ktoś doświadczenie w tego typu materiałach?
Napisano 19 Kwiecień 201311 l na razie jeden tutek Jak znajdzie coś jeszcze to będę wrzucał do jednego posta Edytowane 19 Kwiecień 201311 l przez shadowsexpe
Napisano 19 Kwiecień 201311 l Autor Dzięki za tutka sprawdzę go potem, ja szperając jeszcze znalazłem gotowy materiał próbowałem go wykorzystać ale niestety w żaden sposób nic z nim nie wychodziło, efekt jest nawet pokazany w linku przy nim a u mnie brak efektu przy renderze.... link http://www.vray-materials.de/all_materials.php?mat=331
Napisano 19 Kwiecień 201311 l Autor tak, istnieje również prawdopodobieństwo, że zrobiłem to po prostu źle... shellac- jest do wyboru base material i shellac material, base material to material VRay więc go rozwijam i tam w HGlossines jak i w diffuse jest maska do której dodaje textury a właściwie rampy stworzone już wcześniej przez użytkownika który stworzył materiał, w mask w zakładce map daje kolorowego rampa w mask dodaje rampa czarno-białego....