FUNKYszou Posted April 18, 2013 Share Posted April 18, 2013 Witam, otóż tak jak w tytule poszukuje rozwiązania co do materiału płyty, szukałem dość sporo w sieci ale niestety nie jest łatwo o ten materiał... nadal nie wiem od której strony to ugryźć... Zna ktoś jakiś tutorial co do tego materiału, bądź ma ktoś doświadczenie w tego typu materiałach? Link to comment Share on other sites More sharing options...
shadowsexpe Posted April 19, 2013 Share Posted April 19, 2013 (edited) na razie jeden tutek Jak znajdzie coś jeszcze to będę wrzucał do jednego posta Edited April 19, 2013 by shadowsexpe Link to comment Share on other sites More sharing options...
FUNKYszou Posted April 19, 2013 Author Share Posted April 19, 2013 Dzięki za tutka sprawdzę go potem, ja szperając jeszcze znalazłem gotowy materiał próbowałem go wykorzystać ale niestety w żaden sposób nic z nim nie wychodziło, efekt jest nawet pokazany w linku przy nim a u mnie brak efektu przy renderze.... link http://www.vray-materials.de/all_materials.php?mat=331 Link to comment Share on other sites More sharing options...
maniom Posted April 19, 2013 Share Posted April 19, 2013 A teksture o ile jakaś była dodałeś ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
FUNKYszou Posted April 19, 2013 Author Share Posted April 19, 2013 tak, istnieje również prawdopodobieństwo, że zrobiłem to po prostu źle... shellac- jest do wyboru base material i shellac material, base material to material VRay więc go rozwijam i tam w HGlossines jak i w diffuse jest maska do której dodaje textury a właściwie rampy stworzone już wcześniej przez użytkownika który stworzył materiał, w mask w zakładce map daje kolorowego rampa w mask dodaje rampa czarno-białego.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts