FUNKYszou Napisano 18 Kwiecień 2013 Napisano 18 Kwiecień 2013 Witam, otóż tak jak w tytule poszukuje rozwiązania co do materiału płyty, szukałem dość sporo w sieci ale niestety nie jest łatwo o ten materiał... nadal nie wiem od której strony to ugryźć... Zna ktoś jakiś tutorial co do tego materiału, bądź ma ktoś doświadczenie w tego typu materiałach?
shadowsexpe Napisano 19 Kwiecień 2013 Napisano 19 Kwiecień 2013 (edytowane) na razie jeden tutek Jak znajdzie coś jeszcze to będę wrzucał do jednego posta Edytowane 19 Kwiecień 2013 przez shadowsexpe
FUNKYszou Napisano 19 Kwiecień 2013 Autor Napisano 19 Kwiecień 2013 Dzięki za tutka sprawdzę go potem, ja szperając jeszcze znalazłem gotowy materiał próbowałem go wykorzystać ale niestety w żaden sposób nic z nim nie wychodziło, efekt jest nawet pokazany w linku przy nim a u mnie brak efektu przy renderze.... link http://www.vray-materials.de/all_materials.php?mat=331
FUNKYszou Napisano 19 Kwiecień 2013 Autor Napisano 19 Kwiecień 2013 tak, istnieje również prawdopodobieństwo, że zrobiłem to po prostu źle... shellac- jest do wyboru base material i shellac material, base material to material VRay więc go rozwijam i tam w HGlossines jak i w diffuse jest maska do której dodaje textury a właściwie rampy stworzone już wcześniej przez użytkownika który stworzył materiał, w mask w zakładce map daje kolorowego rampa w mask dodaje rampa czarno-białego....
Rekomendowane odpowiedzi