Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Jakis czas temu wykonalem pare portretow jednej piosenkarki. Juz po sesji, okazalo sie, ze jedno ze zdjec bedzie wykorzystane do promowania/sprzedarzy na iTunes.

Nie mam zbyt duzego doswiadczenia z designem, wiec prosze o maly feedback.

Co dodac, co ujac? Kolory przejda? Kompozycja?

Dla zainteresowanych setup:

Nikon D700, Nikkor AF 80-200mm f/2.8 +3EV ND filter, Nikon SB-900 (through Ezybox 36in x 36in softbox with 1/2CTO gel filter as main, on the right), Nikon SB-80DX (brae, on the left behind the model with 1/2 blue gel filter)

fionacover.jpg

Breakdown:

fionacovergif.gif

• Odpowiedzi 16
  • Wyświetleń 2,3k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

mnie się podoba, jest miękko ale powiedz mi jak się robi ten zwód z ruchomym obrazem, pozdro

a i ten zabieg z włosami fajnie ja wysmuklił

Napisano

Okładka nie ustępuje wielu okładkom płyt piosenkarek muzyki popularnej, na które można się natknąć w działach muzycznych. Drażni mnie tylko flara zza głowy. Serio, fotografia wygląda o niebo lepiej przed jej dodaniem.

Napisano

Moim zdaniem ostatni krok zabił całą pracę. Przerobiłeś twarz na sztuczną maskę.

Napisano

A mi tu dźwięczy w uchu litanie klienta, "Tylko zróbmy ją bardziej zadowoloną, żeby nie wyglądała smutno :)" Inaczej nie ma wytłumaczenia na tę interwencję chirurgiczną na ustach i gdzie tam jeszcze.

Napisano

osobiście nie lubię czyszczenia, ale teraz wszystkie te babki i nie tylko są takie, więc pewnie inaczej by nie przeszło... ładne kolory :)

Napisano
  • Autor

Thx - Chodzi Ci o tego animowanego gif'a? W PS, Window>Timeline, dodajesz klatki i dla kazdej klatki ustawiasz, ktore warstwy chcesz miec widoczne.

karola-j - Fiona spiewa wlasnie taki 'kiczowaty' pop. Wydowalo mi sie, ze wlasnie taki typowy design dla tego gatunku bedzie bezpieczna opcja.

Lucek - mam nadzieje, ze teraz jest troche lepiej.

KaliditusZaliditey - Szczerze, Fiona jest naprawde piekna dziewczyna (zwlaszcza jak na brytyjskie standardy ;)), ale... ma naprawde straszny usmiech. Znaczy sie, jej twarz tak sie marszczy, ze jej dodaje co najmniej 10 lat, mimo ze ma tylko 25. Dlatego podczas sesji, robilem tylko portrety tylko z 'powaznym' wyrazem twarzy.

jameli - z gory mialem narzucone te czyszczenie :) co nie zmienia faktu, ze i tak pewnie bym je zrobil.

Ok, usunalem flare i zredukowalem przejrzystosc paru warst, zeby to troche naturalniej wygladalo.

fionacover2.jpg

Napisano

te belki przeźroczyste są moim zdaniem słabe. A może spróbowałbyś trochę inaczej skadrować, dodać trochę światła z prawej?

Pozwoliłem sobie na minutowy overek, żebyś wiedział o co mi chodzi.

altusover2.jpg

Napisano

Śliczna jest, z wyrka bym jej nie wygonił ,gdybym był wolny oczywiście, a masz może jakieś inne jej foty, które mógłbyś pokazać.

Zaintrygowałem się tym problemem ust.

Napisano

Najjaśniejszy punkt w samym rogu? Jaki to ma sens? (tam chcesz skupić uwagę widza?)

Okładka ładna, Cola + za kompo.

Napisano

No niby nie, ale czy nie powinno się oświetlać tam gdzie chcemy zwrócić uwagę?

Tak mi się przynajmniej wydawało. ;)

Napisano
Świeży, widz to nie ćma.

Win!

Chyba chodziło o mocniejsze kontrasty i ostrzejsze krawędzie, Swiezy?

Dodanie oddechu z prawej na overze Coli dobrze wpłynęło na całość, ale w tych półprzezroczystych paskach nic złego nie widzę.

Napisano

dla mnie 2 krok w gifie, napis i było by git majonez:D bez tych światełek i wygładzania... dziołcha pykna nie warto za mocno ingerować :D OGÓLNIE BYCZO JAJECZNIE

Napisano

A ja bym jej jeszcze namazał jakiś fikuśny tatuaż na pół twarzy :-).....

Albo taki biżuteryjny pierścień (jakby koronę) z wzorkiem na czole, ukryty pod włosami. W takim stylu co kolczyki