Altus Napisano 25 Kwiecień 2013 Share Napisano 25 Kwiecień 2013 Jakis czas temu wykonalem pare portretow jednej piosenkarki. Juz po sesji, okazalo sie, ze jedno ze zdjec bedzie wykorzystane do promowania/sprzedarzy na iTunes. Nie mam zbyt duzego doswiadczenia z designem, wiec prosze o maly feedback. Co dodac, co ujac? Kolory przejda? Kompozycja? Dla zainteresowanych setup: Nikon D700, Nikkor AF 80-200mm f/2.8 +3EV ND filter, Nikon SB-900 (through Ezybox 36in x 36in softbox with 1/2CTO gel filter as main, on the right), Nikon SB-80DX (brae, on the left behind the model with 1/2 blue gel filter) Breakdown: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thx Napisano 25 Kwiecień 2013 Share Napisano 25 Kwiecień 2013 mnie się podoba, jest miękko ale powiedz mi jak się robi ten zwód z ruchomym obrazem, pozdro a i ten zabieg z włosami fajnie ja wysmuklił Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karola-j Napisano 25 Kwiecień 2013 Share Napisano 25 Kwiecień 2013 Okładka nie ustępuje wielu okładkom płyt piosenkarek muzyki popularnej, na które można się natknąć w działach muzycznych. Drażni mnie tylko flara zza głowy. Serio, fotografia wygląda o niebo lepiej przed jej dodaniem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucek Napisano 25 Kwiecień 2013 Share Napisano 25 Kwiecień 2013 Moim zdaniem ostatni krok zabił całą pracę. Przerobiłeś twarz na sztuczną maskę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KaliditusZaliditey Napisano 25 Kwiecień 2013 Share Napisano 25 Kwiecień 2013 A mi tu dźwięczy w uchu litanie klienta, "Tylko zróbmy ją bardziej zadowoloną, żeby nie wyglądała smutno :)" Inaczej nie ma wytłumaczenia na tę interwencję chirurgiczną na ustach i gdzie tam jeszcze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jameli Napisano 25 Kwiecień 2013 Share Napisano 25 Kwiecień 2013 osobiście nie lubię czyszczenia, ale teraz wszystkie te babki i nie tylko są takie, więc pewnie inaczej by nie przeszło... ładne kolory :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Altus Napisano 26 Kwiecień 2013 Autor Share Napisano 26 Kwiecień 2013 Thx - Chodzi Ci o tego animowanego gif'a? W PS, Window>Timeline, dodajesz klatki i dla kazdej klatki ustawiasz, ktore warstwy chcesz miec widoczne. karola-j - Fiona spiewa wlasnie taki 'kiczowaty' pop. Wydowalo mi sie, ze wlasnie taki typowy design dla tego gatunku bedzie bezpieczna opcja. Lucek - mam nadzieje, ze teraz jest troche lepiej. KaliditusZaliditey - Szczerze, Fiona jest naprawde piekna dziewczyna (zwlaszcza jak na brytyjskie standardy ;)), ale... ma naprawde straszny usmiech. Znaczy sie, jej twarz tak sie marszczy, ze jej dodaje co najmniej 10 lat, mimo ze ma tylko 25. Dlatego podczas sesji, robilem tylko portrety tylko z 'powaznym' wyrazem twarzy. jameli - z gory mialem narzucone te czyszczenie :) co nie zmienia faktu, ze i tak pewnie bym je zrobil. Ok, usunalem flare i zredukowalem przejrzystosc paru warst, zeby to troche naturalniej wygladalo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cola Napisano 26 Kwiecień 2013 Share Napisano 26 Kwiecień 2013 te belki przeźroczyste są moim zdaniem słabe. A może spróbowałbyś trochę inaczej skadrować, dodać trochę światła z prawej? Pozwoliłem sobie na minutowy overek, żebyś wiedział o co mi chodzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KaliditusZaliditey Napisano 26 Kwiecień 2013 Share Napisano 26 Kwiecień 2013 Śliczna jest, z wyrka bym jej nie wygonił ,gdybym był wolny oczywiście, a masz może jakieś inne jej foty, które mógłbyś pokazać. Zaintrygowałem się tym problemem ust. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Swiezy Napisano 26 Kwiecień 2013 Share Napisano 26 Kwiecień 2013 Najjaśniejszy punkt w samym rogu? Jaki to ma sens? (tam chcesz skupić uwagę widza?) Okładka ładna, Cola + za kompo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EthicallyChallenged Napisano 26 Kwiecień 2013 Share Napisano 26 Kwiecień 2013 Najjaśniejszy punkt w samym rogu? Jaki to ma sens? (tam chcesz skupić uwagę widza?) Świeży, widz to nie ćma. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Swiezy Napisano 26 Kwiecień 2013 Share Napisano 26 Kwiecień 2013 No niby nie, ale czy nie powinno się oświetlać tam gdzie chcemy zwrócić uwagę? Tak mi się przynajmniej wydawało. ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EthicallyChallenged Napisano 27 Kwiecień 2013 Share Napisano 27 Kwiecień 2013 A mnie sie wydaje, ze uproszczenia sa spoko, gdy stawiamy pierwsze kroki starajac sie zrozumiec jakies zagadnienie, ale gdy zaczynamy je traktowac jak dogmaty, to mamy problem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZiN Napisano 27 Kwiecień 2013 Share Napisano 27 Kwiecień 2013 Świeży, widz to nie ćma. Win! Chyba chodziło o mocniejsze kontrasty i ostrzejsze krawędzie, Swiezy? Dodanie oddechu z prawej na overze Coli dobrze wpłynęło na całość, ale w tych półprzezroczystych paskach nic złego nie widzę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamesanin Napisano 27 Kwiecień 2013 Share Napisano 27 Kwiecień 2013 dla mnie 2 krok w gifie, napis i było by git majonez:D bez tych światełek i wygładzania... dziołcha pykna nie warto za mocno ingerować :D OGÓLNIE BYCZO JAJECZNIE Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
viater Napisano 28 Kwiecień 2013 Share Napisano 28 Kwiecień 2013 A ja bym jej jeszcze namazał jakiś fikuśny tatuaż na pół twarzy :-)..... Albo taki biżuteryjny pierścień (jakby koronę) z wzorkiem na czole, ukryty pod włosami. W takim stylu co kolczyki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olaf Napisano 28 Kwiecień 2013 Share Napisano 28 Kwiecień 2013 o twarz bym sie nie martwił, ale typo fatalne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi