makej Napisano 12 Maj 2013 Share Napisano 12 Maj 2013 mam pytanie , ponieważ robiłem restart kompa to tez na nowo instalowałem maxa i problem jest taki że wcześniej zaraz po otworzeniu maxa mogłem zmieniać w viewporcie między " realistic" a " shadow "w lewym górnym rogu , teraz tych opcji nie ma , jest tylko smooth + highlights Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miłosz3ds Napisano 12 Maj 2013 Share Napisano 12 Maj 2013 Chyba w takim razie przeinstalowałeś na jakiegoś starszego maxa, prawdopodobnie 2010 czy 2011. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dynamico Napisano 12 Maj 2013 Share Napisano 12 Maj 2013 Sprawdź jakiego sterownika ekranu używa max. Niektóre rodzaje wyświetlania są dostępne tylko dla sterownika nitrous. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FUNKYszou Napisano 12 Maj 2013 Share Napisano 12 Maj 2013 Albo zmieniłeś coś z opcjami wyświetlania, tzn nie wiem czy dobrze pamiętam bo nie mam gdzie sprawdzić tego teraz ale w opcjach maxa możesz zmieniać to pomiędzy standardowym, direct3d a opengl (przepraszam jeżeli przekręciłem jakoś nazwy), jeżeli tam coś się przestawiło to te opcje mogły zniknąć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makej Napisano 12 Maj 2013 Autor Share Napisano 12 Maj 2013 Tak musiałem przestawić na openGL ponieważ w nitrusie i direct 3d nie chciał ruszyc wyskakiwał błąd " virtual device creation " właśnie sam sie dziwie czemu ten błąd wyskoczył bo wcześniej nie było problemów , zainstalowałem i śmigało. Tj 3 D max 2012 64 bit Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi