makej Posted May 12, 2013 Share Posted May 12, 2013 mam pytanie , ponieważ robiłem restart kompa to tez na nowo instalowałem maxa i problem jest taki że wcześniej zaraz po otworzeniu maxa mogłem zmieniać w viewporcie między " realistic" a " shadow "w lewym górnym rogu , teraz tych opcji nie ma , jest tylko smooth + highlights Link to comment Share on other sites More sharing options...
Miłosz3ds Posted May 12, 2013 Share Posted May 12, 2013 Chyba w takim razie przeinstalowałeś na jakiegoś starszego maxa, prawdopodobnie 2010 czy 2011. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dynamico Posted May 12, 2013 Share Posted May 12, 2013 Sprawdź jakiego sterownika ekranu używa max. Niektóre rodzaje wyświetlania są dostępne tylko dla sterownika nitrous. Link to comment Share on other sites More sharing options...
FUNKYszou Posted May 12, 2013 Share Posted May 12, 2013 Albo zmieniłeś coś z opcjami wyświetlania, tzn nie wiem czy dobrze pamiętam bo nie mam gdzie sprawdzić tego teraz ale w opcjach maxa możesz zmieniać to pomiędzy standardowym, direct3d a opengl (przepraszam jeżeli przekręciłem jakoś nazwy), jeżeli tam coś się przestawiło to te opcje mogły zniknąć. Link to comment Share on other sites More sharing options...
makej Posted May 12, 2013 Author Share Posted May 12, 2013 Tak musiałem przestawić na openGL ponieważ w nitrusie i direct 3d nie chciał ruszyc wyskakiwał błąd " virtual device creation " właśnie sam sie dziwie czemu ten błąd wyskoczył bo wcześniej nie było problemów , zainstalowałem i śmigało. Tj 3 D max 2012 64 bit Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts