cine-FX Napisano 25 Październik 2004 Share Napisano 25 Październik 2004 No naprawdę fajnie :) ,jakie będziesz robił materiały ? i jak możesz to napisz dokładniej jak zrobiłeś tę panoramę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
illy Napisano 25 Październik 2004 Autor Share Napisano 25 Październik 2004 cine-FX: najpierw w scenie musisz ustawic kamere, a na koncu wybrac ja podczas renderowania fov:90 35mm chyba musi byc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
illy Napisano 25 Październik 2004 Autor Share Napisano 25 Październik 2004 karolyfel :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
illy Napisano 25 Październik 2004 Autor Share Napisano 25 Październik 2004 I kolejne podsumowanie pracy, tym razem wymiary pokoju od linijki :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yansen Napisano 25 Październik 2004 Share Napisano 25 Październik 2004 Jest super. Ale karoryfer jest mało wypukly. Jesli nie bedzie go widać z bliska to może oszczędzić i dać teksturkę?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
illy Napisano 25 Październik 2004 Autor Share Napisano 25 Październik 2004 no wlasnie z teksturka i bumpem kombinowalem i slabo mi to wychodzilo, wiec zostalo tak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Knysha Napisano 25 Październik 2004 Share Napisano 25 Październik 2004 Fajnie. Jak nie bedzie widac kaloryfera, to wrzuc teksture, ale jak mowisz, ze ci nie wychodzi z bump'em to zostaw tak ;). Moze i ja sie skusze na moj pokoik ;)? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
illy Napisano 25 Październik 2004 Autor Share Napisano 25 Październik 2004 Lt.Knysha: skus sie, tyle ze zamiast zalewu samochodow bedzie zalewe "moich pokoi" bumpa jakos nie moge zrobic bo nie umiem gradienta zrobic dopsz, a tu i tak jest lo-poly wiec za duzo scianek ten kaloryfer nie ma Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hatred Napisano 1 Listopad 2004 Share Napisano 1 Listopad 2004 heh calkiem fajny ten pokojik, podaba mi ie coz wiecej :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
illy Napisano 28 Listopad 2004 Autor Share Napisano 28 Listopad 2004 hmmmm troche zmienilem oswietlenie ale jakies takie nieciekawe mi wyszlo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
illy Napisano 28 Listopad 2004 Autor Share Napisano 28 Listopad 2004 i jeszcze materialy szafy, chrom juz naokolo drzwi poprawilem, wlasnie renderek leci: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 28 Listopad 2004 Share Napisano 28 Listopad 2004 ładna szafa ;) i ładne książki na regale ;) szkoda ze wszystko szare.. moze zrob biale? ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
illy Napisano 28 Listopad 2004 Autor Share Napisano 28 Listopad 2004 dodalem material komody i stolu, poprawiona szafa, teraz wlasnie szukam wykladziny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 28 Listopad 2004 Share Napisano 28 Listopad 2004 a mam takie pytanie czy kolory szafy komody itp (co teraz sa) to sa tak jak naprawde czy wymyslasz?? ps bardzo fajnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 28 Listopad 2004 Share Napisano 28 Listopad 2004 perspektywa za duza :/ ale tak to jest git ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
illy Napisano 28 Listopad 2004 Autor Share Napisano 28 Listopad 2004 nielot007: wiem, mialem fotki zrobic ale ciagle bateryjek nie mam, kolory sa oryginalne, no moze ta szyba jest troszku ciemniejsza a drewno bardziej zywe, ale caly czas pracuje kome: tylko po to zeby obie rzeczy pokazac Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
illy Napisano 28 Listopad 2004 Autor Share Napisano 28 Listopad 2004 dodalem wykladzine (ona jest taka ciemna w rzeczywistosci, o ile nie ciemniejsza), poprawione kilka bugow (kome dzieki za chrom), mam problem bo pojawia sie taki okragly cien na scianie po lewej i nie wiem czemu bo direct light zajmuje cale okno, czy ktos wie czemu?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 29 Listopad 2004 Share Napisano 29 Listopad 2004 widocznie nie zajmuje calego okna, albo jest za blisko niego. a pozatym w miescie jak mieszkasz to slonce raczej nigdzie pod takim komtem juz nie wrzuci do Ciebie promieni ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
illy Napisano 29 Listopad 2004 Autor Share Napisano 29 Listopad 2004 bug mi sie pod szafa zrobil ale to przez to ze podloga byla za wysoko, nie spojrzalem, caly czas mam problem z swiatlem ale pewnie dojde co i jak, no i ten okragly cien Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
illy Napisano 29 Listopad 2004 Autor Share Napisano 29 Listopad 2004 z nudow siatke wrzucam, bo kombinuje jak zrobic material kanapy widocznie nie zajmuje calego okna, albo jest za blisko niego. a pozatym w miescie jak mieszkasz to slonce raczej nigdzie pod takim komtem juz nie wrzuci do Ciebie promieni ;) najgorsze jest to ze na przeciwko mojego okna jest ogromny zolty blok, ktory inaczej odbija slonce, pozatym direct jest pod bardzo duzym katem wiec nie wiem czemu tak dziwnie ten cien wychodzi, moze okno okragle zrobilem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
illy Napisano 29 Listopad 2004 Autor Share Napisano 29 Listopad 2004 obiecane wczesniej fotki: -szafa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
illy Napisano 29 Listopad 2004 Autor Share Napisano 29 Listopad 2004 -lodowka:: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Predator Napisano 29 Listopad 2004 Share Napisano 29 Listopad 2004 hehe fajna masz szafe niewiem czemu ale kojarzy mi sie z kostnica i tymi specyficznymi szufladami :P a barek tez fajny :P czekam na upadaty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
illy Napisano 29 Listopad 2004 Autor Share Napisano 29 Listopad 2004 updacik zaraz bedzie , wlasnie sie robi, barek = lodowka, ktos chcial ja kiedys zobaczyc na fotce, jest w srodku skala wiec mozna porownac (skala = vodka) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 29 Listopad 2004 Share Napisano 29 Listopad 2004 ale masz syf w pokoju moj drogi ;) widze ze tez preferujesz jazz funk soul itp ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
illy Napisano 29 Listopad 2004 Autor Share Napisano 29 Listopad 2004 biurka nie widziales wiec nie mozesz okreslic mojego syfu w pokoju (faktycznie zapuscilem) a ten plakat na lodowce to przypadkiem, ja sie dopiero co przestawilem z latin-disco house na acid,tribal,electro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
illy Napisano 29 Listopad 2004 Autor Share Napisano 29 Listopad 2004 nie wiem jak, ale skopalem swiatlo, ale za to dodalem kanape z tkanina Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ReBack Napisano 30 Listopad 2004 Share Napisano 30 Listopad 2004 Po prostu pieknie ;) :D powodzenia Skilo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baton Napisano 1 Grudzień 2004 Share Napisano 1 Grudzień 2004 Aaaa widze ze dalej robisz ;) A juz zaczynalem watpic. Za mocne masz swiatlo w oknie, dodaj wiecej odbic i pobaw sie z color mapping. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
illy Napisano 1 Grudzień 2004 Autor Share Napisano 1 Grudzień 2004 dzieki za zainteresowanie :D robie dalej bo troszku rzeczy sie nauczylem Za mocne masz swiatlo w oknie, dodaj wiecej odbic i pobaw sie z color mapping. masz jakis namiar do tutka, albo chociaz jakies przykladowe skriny z ustawieniami? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
illy Napisano 1 Grudzień 2004 Autor Share Napisano 1 Grudzień 2004 poprawek kilka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
streaker Napisano 1 Grudzień 2004 Share Napisano 1 Grudzień 2004 Fajnie sie zapowiada, tylko co to za dziwne bloczki pod szafą, jeszcze czegoś takiego nie widziałem, no i takie jakieś dziwne jasne smugi na suficie na zacieniowanych miejscach. ps. czym robiłeś to zdjecie?? komórka?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
illy Napisano 1 Grudzień 2004 Autor Share Napisano 1 Grudzień 2004 na suficie to oswietlenie chyba szwankuje, musze sprawdzic scene scnaline'm pod szafa podobnie, cos sie chyba skopal zdjecie zrobione cyfrowka bez lampy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baton Napisano 1 Grudzień 2004 Share Napisano 1 Grudzień 2004 Jest dobry tutek na evermotion o oswietlaniu scenek typu interior. Zeby rozjasnic wystarczy ze pobawisz sie color mappingiem, tam regulujesz poziom dark i light czy jakos tak ;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chveti Napisano 1 Grudzień 2004 Share Napisano 1 Grudzień 2004 zrób sobie hdri swego pokoju :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
illy Napisano 2 Grudzień 2004 Autor Share Napisano 2 Grudzień 2004 chveti: hmmm mam slaba cyfrowke to i tak nic widac nie bedzie, am myslisz ze to cos da? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
illy Napisano 3 Grudzień 2004 Autor Share Napisano 3 Grudzień 2004 kolejna zabawa swiatlem, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 3 Grudzień 2004 Share Napisano 3 Grudzień 2004 moze wymodeluj najpierw wszystko a potem zajmij sie zabawa w materialt swiatlo itp? ;) bo tak to sie zajedziesz... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
illy Napisano 4 Grudzień 2004 Autor Share Napisano 4 Grudzień 2004 w sumie masz racje, koniec zabawy w slonce, czas krzesac drewno i modelowac meble :P pozniej dam update Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Georgas Napisano 4 Grudzień 2004 Share Napisano 4 Grudzień 2004 Przytulny masz ten pokoik ;P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kurt_hectic Napisano 25 Grudzień 2004 Share Napisano 25 Grudzień 2004 witam, zabardzo poukładane pod ścianami - dodaj troche zycia - śmieci i bałaganu - wtedy będzie lepsze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Salay Napisano 27 Grudzień 2004 Share Napisano 27 Grudzień 2004 dlaczego ja dopiero teraz to zobaczyłem...przeciez ja też pokój robie...i mogłem sie powzorować na twoich doświadczeniach...ojojoj....fajnie fajnie...tearz to ja tu bede codziennie wchodził 24/24 dziennie na tą normalnie wyjebka... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
illy Napisano 27 Grudzień 2004 Autor Share Napisano 27 Grudzień 2004 kurt_hectic: spokojnie, to jest wip, a narazie bawie sie w meble Salay: az tak czestych updatow nie ma dodalem stolik z ikea pod szafa, karnisz ktorego nie widac ale jest i polke (nad komoda) na ktorej stoi telewizor i wideło, nie pytajcie jak sie trzyma i dlaczego to mi jeszcze na glowe nie spadlo bo sam nie wiem, jest zawieszona na 2 konsolach wbudowanych w sciane z srubami na wylot Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 27 Grudzień 2004 Share Napisano 27 Grudzień 2004 bardzo ladnie illy bardzo ladnie ;) tylko dlaczego w cieniach jest az tak czarno? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
illy Napisano 27 Grudzień 2004 Autor Share Napisano 27 Grudzień 2004 bo nie potrafie jeszcze ustawiac renderera i mysle ze black/white ratio troche za bardzo pomieszalem, ale w odbiorze zmien na obrazkach chyba nie przeszkadza? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
illy Napisano 29 Grudzień 2004 Autor Share Napisano 29 Grudzień 2004 dodalem fotel z ikei i flage unii pod sufitem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
illy Napisano 29 Grudzień 2004 Autor Share Napisano 29 Grudzień 2004 tym razem dwie tablice korkowe ktorych i tak nie bedzie widac bo nie umiem jeszcze renderowac, i ram-zabojca czyli smietnik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
proszek Napisano 29 Grudzień 2004 Share Napisano 29 Grudzień 2004 hmm mogles użyc opacity map do tego smietnika. nie bylby juz taki straaszny:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
illy Napisano 29 Grudzień 2004 Autor Share Napisano 29 Grudzień 2004 da rade przezyc hehe gorzej bylo wczesniej jak chcialem jeszcze extrudowac te dziurki i chamferowac :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Webmaster Napisano 29 Grudzień 2004 Share Napisano 29 Grudzień 2004 bardzo ładna praca gratulacje !! :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi