Napisano 4 Czerwiec 201311 l Cześć! Po długiej ciszy powrzucam kilka rzeczy, które ostatnio powstały. Na pierwszy ogień marvelowska inspiracja. Co prawda trudno to nazwać animacją - ale że obraz ruchomy, to wrzucam tutaj. Rendering/Modelling - 3DS Max / Vray Kompozycja - Nuke / AE Symulacje - Pflow / FumeFX Cheers!
Napisano 4 Czerwiec 201311 l Bardzo fajnie wygląda, gratuluję! Jedna uwaga (jeśli można, oczywiście :P ) Trzymasz w napięciu, niejako wstrzymujesz na początku z pokazaniem, czego dotyczy trailer. Wszystko wyjaśnia się w mniej więcej 23/24 sekundzie, widzimy że chodzi o Spider Mana. Więc ujęcie od 27 sekundy - szczerze mówiąc - już praktycznie niepotrzebne. Fajnie jakby było takie stopniowe pokazywanie elementów stroju (bardzo ładnie zrobionego, swoją drogą) a koniec na pokazaniu całości. To co jest w 27 sekundzie możesz dać na przykład na koniec, już po napisach - jako "przypomnienie", czego dotyczyła całość. Upchnąć to w jednej sekundzie jako takie nagłe uderzenie i już. Ale tak czy inaczej kawał dobrej roboty, gratuluję i pozdrawiam! :)
Napisano 4 Czerwiec 201311 l Bardzo ładnie. Fajne shadery i render. Miłosz3ds ma trochę racji ale mi bardziej przeszkadzało to, że najpierw model pajączka pokazujesz sam, poźniej jest na tle stroju a później znów sam. Taka trochę niekonsekwencja. Ale tak czy inaczej super wyszło. Gratulacje!
Napisano 4 Czerwiec 201311 l Ogólnie bardzo fajnie, ale wydaje mi się, że na modelu pająka powinien być lekki bump pomiędzy metalem a farbą wyglądało by to bardziej naturalnie.
Napisano 4 Czerwiec 201311 l Autor Dzięki za komentarze! @Miłosz3ds: Rzeczywiście mogłem to rozwiązać tak, jak mówisz (z początku, jeśli chodzi o kolejność sekwencji, to nawet tak było). Ostatecznie zmieniłem, ze względu na muzykę. Osobiście wrzuciłbym tam więcej dynamiki i lepsze synchro z muzyką, jednak skupiłem się bardziej na aspekcie technicznym niż nad rzeczywistym "trailerem". Tym filmikiem zapoczątkowałem serię marvelowską - przy kolejnych postaram się to lepiej wszystko ująć. :)
Napisano 4 Czerwiec 201311 l Jak dla mnie rewelka, obiecałem mojej myszce, że kiedyś też ją tak wytresuję i mi też coś takiego wyklika
Napisano 6 Czerwiec 201311 l Autor Dzięki Szosz :) Kilka klatek, jakie udało mi się wydobyć z animacji.
Napisano 6 Czerwiec 201311 l skopiowana kopia kopii... gdzie to kreatywne pokolenie...??...:))) lol, lepsza skopiowana kopia kopii niz twoje nieudolne "animacje"
Napisano 7 Czerwiec 201311 l RedBurn tak Bogiem a prawdą to ta animacja też nie jest za bogata w animacje
Napisano 7 Czerwiec 201311 l @redburn... lepsze nieudolne na festiwalach niż żadne Twoje... oczywiście wiem...!!!... jak tylko zaczniesz coś robić to świat oniemieje... ale na razie trenujesz tylko dziób i nauczasz.... mając w tematach użytkownika duże zero....!!!................... poczekam....:)))....
Napisano 11 Czerwiec 201311 l Krzyk - Spoko to wyszło stary - sam też właśnie poczynam sobie z takimi krótkimi shotami ... moim skromnym zdaniem jak zrobisz całą serię marvela to piękna sprawa :) bo jestem jedynym z grona fanów. ... jak tu sie wszyscy zaczeli przekrzykiwać o_O Dziadek3d zhejtowałeś go ktoś zhejtował Ciebie ... równowaga w naturze utrzymana.
Napisano 16 Czerwiec 201311 l Autor Jako kolejny fan, nie mogę odpusćić ostatnio na fali Iron Man'a :) Ale do tego będę potrzebował odrobinę więcej czasu. I Dzięki!