player51 Napisano 10 Czerwiec 2013 Share Napisano 10 Czerwiec 2013 Witam. Czy ktoś może mi powiedzieć, dlaczego gdy próbuję wytłaczać wzdłuż spline wychodzi mi to tak jak na screenie, czyli bardzo źle. http://imageshack.us/photo/my-images/600/extrude.jpg/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Positive100 Napisano 11 Czerwiec 2013 Share Napisano 11 Czerwiec 2013 W tym okienku wystarczy zwiększyć ilość segmentów. Jeżeli chodzi Ci o to, że jest takie kanciaste. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
player51 Napisano 11 Czerwiec 2013 Autor Share Napisano 11 Czerwiec 2013 Nie, nie o to chodzi. Zauważ że to jest powykręcane, zwiększanie ilości segmentów daje co najwyżej jeszcze gorszy rezultat. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GreenScreen Napisano 12 Czerwiec 2013 Share Napisano 12 Czerwiec 2013 Problem w tym, że dolna część to krawędź, a nie polygon. Zrób tam polygon jakiś w tym samym obiekcie co to na górze. Nie dokładnie wiem o co chodzi. Może jak zrobisz tą dolną część to zaznacz obie(góra i dół) i extrude along spline. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xmass Napisano 12 Czerwiec 2013 Share Napisano 12 Czerwiec 2013 zamiast bawić się w extrude along spline łatwiej i szybciej byłoby extrudować ręcznie bo dużo roboty przy tym nie ma. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kramon Napisano 12 Czerwiec 2013 Share Napisano 12 Czerwiec 2013 A mowia ze w maxie wszystko dziala i czepiaja sie blendera narzedzi hehe tu nawet extrude niedziala ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Biolo_idiota Napisano 12 Czerwiec 2013 Share Napisano 12 Czerwiec 2013 Nie rób tego ręcznie, opanuj to narzędzie, bo później ludzie mówią że Max beznadzieja. Do tego, najprawdopodobniej nie spełniasz jakiegoś warunku poprawnego użycia, normal Ci się nie powywijał? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miłosz3ds Napisano 12 Czerwiec 2013 Share Napisano 12 Czerwiec 2013 Zaznacz po prostu "align to face normal" i będzie ok. (to chyba odpowiednik "extrude along spline align" z nowszego maxa.) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
player51 Napisano 12 Czerwiec 2013 Autor Share Napisano 12 Czerwiec 2013 To nie jest problem dolnej krawędzi "GreenScreen" , tej ani też polygonu dolnego przy tej operacji wogóle się nie zaznacza. Nie wiem dlaczego tak to wychodzi. Generalnie połowicznie poradziłem sobie w ten sposób że narysowałem nową linię z trochę mniejszymi (łagodniejszymi) łukami i jest ok, no ale nie do końca o to chodziło. Dzieki za wsparcie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi