Napisano 13 Czerwiec 201311 l Witam, znacie jakiś sposób aby w sposób randomowy rozmieścić powiedzmy boxy na plejnie z uwzględnieniem kolizji we wszystkich trzech osiach?
Napisano 13 Czerwiec 201311 l scatter , multiscatter, vrayscatter z czego pierwszy jest dostępny w maxie w compound objects, pozostałe to pluginy odpłatne możesz jeszcze skorzystać z darmowego advanced paintera http://www.scriptspot.com/3ds-max/scripts/advanced-painter Edytowane 13 Czerwiec 201311 l przez skalpel3d
Napisano 13 Czerwiec 201311 l Autor ze scattera korzystałem tylko, że on mi nie umożliwia raczej właściwie takiego stosu z obiektów, chyba iż moje myśli są błędne. chodzi dokładnie o rozmieszczenie kostek lodu rozsypanych w stos i wsadzona w nie butelki.
Napisano 13 Czerwiec 201311 l A massFx albo reactor ? można spróbować jakąś uproszczoną symulację trzasnąć i wpadną ci kostki losowo
Napisano 13 Czerwiec 201311 l jacekszy0 dobrze radzi, zrobisz to szybko MassFX'em. A tak odbiegajac od tematu to nie ma juz polskiego odpowiednika "randomowe" ? Ja rozumiem ze w tym zawodzie trzeba adopotowac wiele angielskiego slownictwa ale bez przesady...
Napisano 13 Czerwiec 201311 l Autor Chodzi Ci o np. "losowe" rozmieszczenie... Dobrze kiedy tylko się da będę używał języka ojczystego, choć wydaje mi się, że to aż tak nikogo nie zabolało.