Napisano 24 Czerwiec 201311 l [ATTACH=CONFIG]90886[/ATTACH] Witam. Zapraszam do obejrzenia nowego modelu 3d który zrobiłem. Tym razem to robot kuchenny z mojej wirtualnej marki S-home bazującej na urządzeniach Bosch`a. To ćwiczenie w modelowaniu SubD z zachowaniem idealnej toplogii. --------------------------------- Modelowanie: modo 701 texturowanie: modo 701 rendering: modo 701 ---------------------------------- Render trwał około 26min przy rozdzielczości 2000x2500 pix, AA sample: 32, Wire frames i dodatkowe trzeci kolor znajdziecie na moim portfolio na Behance. www.be.net/tomerk Uwagi i komentarze mile widziane. Gdyby ktoś potrzebował dobrego modelarza to się polecam. Pozdrawiam serdecznie. A teraz już rendery: Edytowane 25 Czerwiec 201311 l przez tomerk
Napisano 27 Czerwiec 201311 l Model ok, Shaderki i studio też ładne. Tylko studio takie dosyć typowe, białe.
Napisano 28 Czerwiec 201311 l Autor Dzięki za słowa uznania. Nudne białe studio jest jednak czasem potrzebne i nie takie łatwe do uzyskania :-). Zwłaszcza, że chcę się zareklamować jako dostawca packshotów, które powinny być wycięte z tła tak czy inaczej. Dzięki za wypowiedź
Napisano 28 Czerwiec 201311 l Metal na śmigiełkach mnie nie przekonuje. To tyle. Modelik super i studio niczego sobie :) Pozdr.
Napisano 28 Czerwiec 201311 l Autor Dzięki za pozytywny komentarz. Aluminium może nie jest najbardziej ekscytującym z materiałów, ale takie ono jest. Może powinno mieć trochę bardziej kontrastowe odbicia, ale ten projekt juź zakończyłem. Pozdrawiam serdecznie.
Napisano 28 Czerwiec 201311 l Bardzo dobre. Świetne studio. Dla mnie studio to odbicia tło nie musi się odbijać można je dorobić. Miłe dla oka.
Napisano 29 Czerwiec 201311 l Autor Dzięki za komentarz. Moim celem było zrobienie czystego renderu bez tla, tak aby potem można było obiekt wrzucić na dowolne tło :-)
Napisano 5 Luty 201411 l Dobra robota, można by to wszystko jeszcze podkręcić ale wiadomo ... tak można w nieskończoność. Piszesz, że render trwał 26mi a na jakim sprzęcie?
Napisano 15 Luty 201411 l Autor Mój komp: PC windows 8. intel Core i7 (12 wątków - tyle widzi modo) @3,20 Ghz 64GB RAM pozdrawiam.