Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Witajcie;

Korzystam z tego tutoriala:

http://vray.info/tutorials/vraydaylight/

Robie dokladnie to co jest tam napisane i za kazdym razem wyochodzi mi bialo-czarny render :/... Tzn. tlo jest biale, a obiekt czarny.. Czy ktos ma moze jakis pomysl, dlaczego tak sie dzieje ?. NIe potrafie sobie z tym poradzic, a w necie ciezko wyszukac cokolwiek...

Dziekuje za pomoc !

• Odpowiedzi 13
  • Wyświetleń 1,5k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano
  • Autor

Tak, uzywam, nic to nie zmienialo. Nawet jezeli utworze zupelnie nowy projekt, jest dokladnie taka sama sytuacja... Wczoraj pobralem Vray ze strony i mialem informacje, ze to demo. Moze to byc powodem, czy demo oznacza, ze to wersja trial ?. Jestem w kropce, bo to mocno irytuje :/

Napisano
  • Autor

Zalaczam zrzuty:

9ivv.jpg

yxj.jpg

Efekt tego wszystkiego jest taki:

qwz4.jpg

Nie potrafie sobie z tym za nic poradzic... :/

Napisano
  • Autor

A mozesz mnie nakierowac w ktorym to jest miejscu ? :). Przepraszam za mozliwie glupie pytanie.. ale zadac je musze..

Napisano
  • Autor

Nie tylko vraya to dotyczy, bo w MentalRay dzieje sie dokladnie to samo.. Od samego rana szukam tego w internecie dlaczego nie dziala i juz mnie c**j strzela, bo NIGDZIE nie ma zadnej odpowiedzi. NIGDZIE. Czy tylko ja mam ten bzdurny problem ? :/

5eyz.jpg[/img]

Efekt jest dokladnie taki sam: biale tlo, czarne obiekty.

Napisano

Shagohad, zwykle jest tak, że problemy które miewamy są dziwne, niespotykane i pokraczne. Ja zwykle postuje takie na forum, potem sam znajduję rozwiązanie i daję odpowiedź. W necie są dlatego rozwiązania, że KTOŚ je musiał rozwiązać. ;) Jak bardzo Ci zależy to podeślij mi scenkę na maila, zerknę od razu i odpowiem co sądzę.

Pace!

Napisano
  • Autor

Dzieki kuro za zainteresowanie.

Problem nie lezy w jednej scence. Moge tworzyc dziesiatki nowych scen i za kazdym razem jest ten sam problem. Moge korzystac z kilkunastu tutoriali, efekt jest ten sam: biale tlo + czarne obiekty. Jestem po prostu pewien, ze chyba mam skopany pragram.. Pobiera mi sie wersja trial 2014 i zobacze efekt pozniej :/

Napisano
  • Autor

Problem rozwiazany !. Reinstall VRaya pomogl, nie wiem co bylo wczesniej nie tak, ale po przeinstalowaniu dziala juz poprawnie, heh.

Przy okazji, zeby nie tworzyc nowego tematu: jak zrobic, zeby podczas modelingu na podstawie blueprintow "twarze" byly przezroczyste i mozna bylo widziec to co za obiektem ?. Oczywiscie nie chodzi mi zmiane transparentnosci obiektu.

Dzieki za odpowiedz :)