Napisano 18 Lipiec 201311 l Witam, chciałem się podzielić moim ostatnim projektem. Zacząłem go jako zadanie semestralne na akademii. Dziękuję profesorowi za liczne dobre rady i nakierowania w tym najbardziej utrwaliły mi się : "Po co to robisz? Przecież to nie jest ani grafika, ani lustracja komercyjna, jest po prostu takie nijakie, niczyje..." "To jest taki - kicz sci-fi w stylu Bagińskiego, nie idź tą drogą" i moja osobista wiśienka: " Ja nie wiem co ja przed chwilą powiedziałem, idę na fajkę". :) Nie będę się rozpisywać na temat techniczny/fabularny. Fabuła jeśli taka istnieje to tylko pretekst, w zasadzie jest to taki test. Cieszę się że udało mi się to zamknąć jakoś... Ogarnąłem w końcu magię "passów", zabrakło tylko ręcznego mazania po szescianach aby płynniej połączyć symulację 3d z grafiką 2d... Link do projektu na behance: http://www.behance.net/gallery/WallPath/9194555 [ATTACH=CONFIG]91138[/ATTACH]
Napisano 20 Lipiec 201311 l Wygląda ładnie ale nie za bardzo wiadomo o co chodzi. To jest zrobione przy pomocy particli?
Napisano 20 Lipiec 201311 l Nie rozumiem przekazu - sześciany 3D, albo sprite'y lecą obok podmalówki ? Wygląda to trochę jak długi test particli i kamery ruszającej się względem oteksturowanych cegłą ścian. Oglądałem dwa razy i za pierwszym miałem wrażenie, że w kamerze mostek rusza się inaczej niż reszta sceny.
Napisano 22 Lipiec 201311 l Autor Bo ta animacja jest pusta - bez przekazu i to jest taki długi test, z tym że nie particli tylko rigid bodies robionych za pomocą bulleta - przez dynamice pod maye. ^.^ Particle mogą kolidować tylko kształtem kuli, więc na szescianach się to słabo sprawdza. To takie wrażenie, mostek jest długi i zaczyna sie blisko kamery, kończy tam gdzie podmalówka i sześciany. Pozdrawiam. :)
Napisano 26 Lipiec 201311 l Particle mogą kolidować tylko kształtem kuli, więc na szescianach się to słabo sprawdza. lol? 10 znakow
Napisano 7 Listopad 201311 l Dziękuję profesorowi za liczne dobre rady i nakierowania w tym najbardziej utrwaliły mi się : "Po co to robisz? Przecież to nie jest ani grafika, ani lustracja komercyjna, jest po prostu takie nijakie, niczyje..." "To jest taki - kicz sci-fi w stylu Bagińskiego, nie idź tą drogą" To już o Bagginsie na ASP uczą? Chyba, że jednak chodziło o Beksińskiego;)
Napisano 9 Listopad 201311 l Autor To już o Bagginsie na ASP uczą? Chyba, że jednak chodziło o Beksińskiego;) Haha, no tak, uczą uczą :D No nie Beksiński ma jeszcze fory, Bagiński jak widać nie XD przynajmniej nie w krk ^