grubas Napisano 19 Sierpień 2013 Share Napisano 19 Sierpień 2013 (edytowane) Witam! Jakiś czas temu przygotowywałem zestaw wizualizacji domów do katalogu. Poniżej przedstawiam kilka z nich. Będę wdzięczny za wszelkie opinie. Projekty domów - Pracownia A R c a d 3ds max/vray/ps Pozdrawiam! Edytowane 19 Sierpień 2013 przez grubas Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcin88 Napisano 19 Sierpień 2013 Share Napisano 19 Sierpień 2013 bardzo ładne czyste rendery. Podoba mi się zieleń. Dla mnie bomba pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MicInc Napisano 19 Sierpień 2013 Share Napisano 19 Sierpień 2013 Miło się ogląda. Jedynie drewno przy basenie wydaje mi się, że trochę za bardzo odbija, albo gloss za duży. No i może trawa na drugim trochę słabiej wygląda, szczególnie w porównaniu do tej na pierwszej wizce, gdzie wygląda świetnie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skalpel3d Napisano 20 Sierpień 2013 Share Napisano 20 Sierpień 2013 Wizualizacja bardzo ładne jedyne co mi nie leży to plastikowe materiały na samochodzie i lamp od evera, jak korzystasz z modeli gotowców warto samemu poprawić ich materiały najczęściej są niskiej jakości Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piko84 Napisano 20 Sierpień 2013 Share Napisano 20 Sierpień 2013 Pierwsza ma bardzo fajną trawkę i chyba była robiona jako ostatnia. Przynajmniej mi się tak wydaje bo zauważam z wizki na wizkę pewien progres. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grubas Napisano 20 Sierpień 2013 Autor Share Napisano 20 Sierpień 2013 marcin88, dzięki za miłe słowo. MicInc, faktycznie coś z tym drewnem nie tak. Trawkę odpuściłem na kilku ujęciach i teraz żałuję : ) Dzięki za komentarz. skalpel3d, oczywiście, że używam gotowców. Zazwyczaj staram się poprawić materiały na nich, ale najwyraźniej nie wyszło mi tym razem. Natomiast wszystkie lampy sam modelowałem. piko84, nieszczęsna trawka. nieszczęsne lenistwo : ) Jeżeli chodzi o chronologię, pierwsza wizka robiona była gdzieś 'w środku', a najgorsza, moim zdaniem, ta z basenem - 'na końcu'. Czyli raczej się cofam : ) Dziękuję serdecznie za komentarze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gnacik Napisano 20 Sierpień 2013 Share Napisano 20 Sierpień 2013 Pokazałbyś link do strony pracowni ? Chętnie zobaczyłbym sobie rzut tego budynku z basenem oraz tego po nim :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcin88 Napisano 20 Sierpień 2013 Share Napisano 20 Sierpień 2013 a tak z ciekawości, długo liczyły Ci sie scenki? Szczególnie te nocne? No i jakim sprzętem dysponujesz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grubas Napisano 21 Sierpień 2013 Autor Share Napisano 21 Sierpień 2013 gnacik, jak tylko strona katalogu będzie gotowa to podlinkuję w pierwszym poście. marcin88, na stanowisku, na kt. zajmowałem się tymi scenami stało - i5-2500 CPU @ 3.30GHz/12GB RAM. O ile pamiętam, rendering trwał za każdym razem ok. 5-10h. Przy dłuższym boku ~4000. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karkosik Napisano 21 Sierpień 2013 Share Napisano 21 Sierpień 2013 Wizki bardzo ładne. Mój faworyt właśnie z basenem - duzo fajnego sie tam dzieje. Pytania mam dwa. 1. Kaustyka w basenie renderowana? Czy moze juz w postpro robiona? (Bardzo zacnie wyszła) 2. Czym świecisz? Vraysun/sky? Czy może Hdrki? U Ciebie fajnie to światło gra. Jest brylasto ;) Zostawiam 5 . Szacun że ogarniasz tak bardzo 2d i robisz świetne grafiki a przy tym jeszcze z 3d mocno stoisz ;) Pozazdrościć Pozdrawiam, Karkosik. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grubas Napisano 22 Sierpień 2013 Autor Share Napisano 22 Sierpień 2013 Dzięki kolego! 1. Postpro. 2. Wszystkie oprócz 5tego obrazka to hdri lub hdri+vray sun. 5tka to direct light + vray sky. Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siwy Napisano 2 Wrzesień 2013 Share Napisano 2 Wrzesień 2013 Ładne wizki. Najfajniejsze to ta z basenem i ostatnia. Pierwsza też technicznie dopracowana ale kadr mnie nie przekonuje. pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grubas Napisano 6 Wrzesień 2013 Autor Share Napisano 6 Wrzesień 2013 Dzięki siwy, kadry, kompozycja, elementy otoczenia w dużej mierze narzucone. Żeby nie było, że wpadam z pustymi rękoma to wrzucam WIP z domku, nad którym pracuję: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_Orion_ Napisano 6 Wrzesień 2013 Share Napisano 6 Wrzesień 2013 Wizka z basenem czadowa. Na pozostałych drażni wszędzie to samo auto i drzewo na pierwszym planie (w końcu to mają być wizki domków a nie drzew). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi