Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)

Witam!

Jakiś czas temu przygotowywałem zestaw wizualizacji domów do katalogu.

Poniżej przedstawiam kilka z nich. Będę wdzięczny za wszelkie opinie.

Projekty domów - Pracownia A R c a d

3ds max/vray/ps

Pozdrawiam!

ufw6.jpg

6z5l.jpg

chrs.jpg

gxva.jpg

ieb0.jpg

wqts.jpg

6mh2.jpg

Edytowane przez grubas
  • Odpowiedzi 13
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Miło się ogląda. Jedynie drewno przy basenie wydaje mi się, że trochę za bardzo odbija, albo gloss za duży. No i może trawa na drugim trochę słabiej wygląda, szczególnie w porównaniu do tej na pierwszej wizce, gdzie wygląda świetnie :)

Napisano

Wizualizacja bardzo ładne jedyne co mi nie leży to plastikowe materiały na samochodzie i lamp od evera, jak korzystasz z modeli gotowców warto samemu poprawić ich materiały najczęściej są niskiej jakości

Napisano

Pierwsza ma bardzo fajną trawkę i chyba była robiona jako ostatnia. Przynajmniej mi się tak wydaje bo zauważam z wizki na wizkę pewien progres.

Napisano

marcin88, dzięki za miłe słowo.

MicInc, faktycznie coś z tym drewnem nie tak. Trawkę odpuściłem na kilku ujęciach i teraz żałuję : )

Dzięki za komentarz.

skalpel3d, oczywiście, że używam gotowców. Zazwyczaj staram się poprawić materiały na nich, ale najwyraźniej nie wyszło mi tym razem. Natomiast wszystkie lampy sam modelowałem.

piko84, nieszczęsna trawka. nieszczęsne lenistwo : )

Jeżeli chodzi o chronologię, pierwsza wizka robiona była gdzieś 'w środku', a najgorsza, moim zdaniem, ta z basenem - 'na końcu'.

Czyli raczej się cofam : )

Dziękuję serdecznie za komentarze.

Napisano

gnacik, jak tylko strona katalogu będzie gotowa to podlinkuję w pierwszym poście.

marcin88, na stanowisku, na kt. zajmowałem się tymi scenami stało - i5-2500 CPU @ 3.30GHz/12GB RAM.

O ile pamiętam, rendering trwał za każdym razem ok. 5-10h. Przy dłuższym boku ~4000.

Napisano

Wizki bardzo ładne. Mój faworyt właśnie z basenem - duzo fajnego sie tam dzieje.

Pytania mam dwa. 1. Kaustyka w basenie renderowana? Czy moze juz w postpro robiona? (Bardzo zacnie wyszła)

2. Czym świecisz? Vraysun/sky? Czy może Hdrki? U Ciebie fajnie to światło gra. Jest brylasto ;)

Zostawiam 5 . Szacun że ogarniasz tak bardzo 2d i robisz świetne grafiki a przy tym jeszcze z 3d mocno stoisz ;) Pozazdrościć

Pozdrawiam, Karkosik.

Napisano

Ładne wizki. Najfajniejsze to ta z basenem i ostatnia. Pierwsza też technicznie dopracowana ale kadr mnie nie przekonuje.

pozdrawiam

Napisano

Dzięki siwy,

kadry, kompozycja, elementy otoczenia w dużej mierze narzucone.

Żeby nie było, że wpadam z pustymi rękoma to wrzucam WIP z domku, nad którym pracuję:

izz5.jpg

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności